Izunia86 Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Tak tak Misia jest bardzo zadowolona. Dogaduja sie swietnie :lol: chodzimy razem na spacerki ,tylko przez wieksza czesc spacerku Maniusia niose, ale ogolnie tez sobie chodzi , razem chodza :loveu: Staramy sie teraz dawac Misiuni duzo uczucia , by nie byla zazdrosna :razz: Chociaz wczoraj jak dalismy Maniusiowi poslanko , to Misiunka widzac ,ze Manius tam sie kladzie chyba mu pozazdroscila :oops: Jak weszlismy do pokoju to ujrzelismy przesmieszny widok,duza Misiunia siedzaca dupka w Maniusiowym legowisku , zmiescila sie tam tylko tyleczkiem :oops: :evil_lol: Ale dajemy jej duzo milosci ,glaskusiamy , dzis zasnela oparta na moich kolanach do gory brzusszkiem , Wcale nie chcialo jej sie wstac :cool3: Pozdrawiamy :multi: Quote
erka Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 To Misiunia będzie teraz mogła dać upust swoim uczuciom macierzyńskim:razz: , chyba ,że po sterylce cos jej sie zmieniło.:roll: Quote
Izunia86 Posted May 27, 2007 Author Posted May 27, 2007 Jest bardzo uczuciowa w stosunku do niego :razz:A jak go broni :crazyeye: Nigdy nie szczekala na sasiadow a tu od wczoraj obszczekuje , widac golym okiem ,ze broni malucha :mad::evil_lol: Mimo wspanialego charakterku Misi , troszeczke balam sie o akceptacje drugiego psiaczka a tu taka ladna niespodzianka :multi: Fotki Misiuni i Maniusia. Wiecej foptek Maniusia wkleilam do watku : http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5709436#post5709436 Quote
saga_86 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Ja też nie przypuszczałam,że Misia tak dobrze przyjmie psiego kolegę, ale w końcu to Misia:loveu: :lol: Quote
Od-Nowa Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 znowu powiększe,żeby wszyscy zobaczyli :loveu: setImgWidth(); mam nadzieje,że ta łapka szybko wyzdrowieje;) Quote
Izunia86 Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Jesli chcecie cos przeczytac to na Maniusiowym watku jest o wczorajszej wizycie. Swoja droga chcialabym jakos moze polaczyc te watki lub zmienic tytul tego i tu pisac o Maniusku , troche trudno tak na dwa fronty :cool1: Tak jako ciekawostke wkleje Wam foteczke suni , Szamy , ktora byla z nami prawie 15 latek :-(:-(:-( Odejcie takiego przyjaciela jest bardzo ciezkie :placz: I Odie , moj malenki anioleczek , siedzi sobie na pewno teraz razem z Szamusia , jestem pewna ,ze sie nim zaopiekowala :bigcry::-( Jestem pewna moje kochane aniolki ,ze dajecie Bogu teraz duzo szczescia , ja kiedys do was dolacze :-(:calus: Quote
Od-Nowa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Izunia nie zapedzaj się z tym dołączaniem!!:lol: twoje nowe dwie dusze bardzo Cie potrzebują nie mówiąc o rodzinie ;) a wątek może wspólny domowy tutaj a u Maniusia informacyjny o jego stanie zdrowia. Oczywiscie na lepsze ;) byłam na Maniusiowym wątku :cool3: aaa Odie troche wyglada jak braciszek Berniego , który okazał się Bernią z kieleckiego watku szczeniakowego ;-) Quote
saga_86 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Co się stało Odiemu? To był szczeniak ze schroniska jakiegoś i tam się jakieś choróbsko przyplątało? :shake: Quote
Od-Nowa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 teraz obejzałam zdjęcie Szamy i Twojego Taty... oni chyba się strasznie kochali?? Quote
Izunia86 Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Odie to szceniaczek z pseudohodowli ( tak wiem ,ze nie powinnam kupowac , zaryzykowalam ,byl to pierwszy i ostatni raz :-( nie bijcie :mad:) Z historia Szamy sie pogodzilam bo choc byla z nami bardzo dlugo to odeszla ze starosci , wiedzialam ,ze to musi nastapic , choc tak jak pisze bylo to bardzo ciezkie pozegnanie. Odie natom iast mial tak przykra historie ,ze jak o tym mysle to chcialabym cos zrobic ,rozsadza mnie od srodka , nie moge sie pogodzic z tak krotkim , za krotkim zyciem. Nawet jak teraz pisze to poprostu nie moge nie plakac :placz: Kupilismy Odiego na allegro. Najwazniejsze bylo to ,ze mial zostac pieskiem malych rozmiarow. Mial miec ksiazeczke zdrowia , byc zaszczepiony i odrobaczony. Przez pare dni czul sie w miare dobrze ,potem zaczal wymiotowac i mial biegunke. Poszlismy do weta. Dali mu kroplowke ,okazalo sie ,ze jest tak zarobaczony ,ze bardziej chyba nie mozna. A w ksiazeczce zamiast wklejki od szczepionki byla od soli fizjologicznej. Myslelismy ,ze uda nam sie go uratowac ,przez ponad 2 tygonie codziennie chodzilismy na kroplowki , antybiotyki . Bylo zle ,bardzo zle. W koncu zaczelo sie poprawiac , przez ok 2 dni byl taki zywy , mozna powiedziec znowu szczesliwy. Ja akurat wyjechalam na pare dni . Mama do mnie dzwonila ,mowila ,ze czuje sie dobrze , ze teraz trzeba zregenerowac jego organizm ,ze jak wroce to na pewno sie ucieszy. Wrocilam dostalismy telefon ,ze jest gorzej , ze chyba nie wytrzyma do jutra. Pojecalismy . Lezal ... chudy ,zapadniete boczki , jakis taki biedny. Mial dgawki i byl nieprzytomny, ostatni raz go wtedy poglaskalam. Zmarl tamtej nocy o godz 3 (zaburzenia oddychania). Ogolnie Odie byl tak zatruty toksynami z robali ,ze sprawa byla bardzo ciezka ,ale nadzeja byla. Niestety podobno toksyny dotarly do mozgu. Myslelismy najpier,ze to moze nosowka ale lekarz potem powiedzial, ze badania krwi wykluczaja wirusowke. Od-Nowa , oczywiscie ,ze nie spieszy mi sie tak bardzo ( gdybym tylko mogla odwiedzic i wrocic :roll: ) Mam dla kogo zyc , na szczescie ... :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Edit :kochali sie bardzo , tak naprawde to ja od malego nie pamietam domu bez Szamy , byla w moim tym juz swiadomym dziecinstwie :oops: Quote
saga_86 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Nie biję tym bardziej,że sama mam psa z podobnego źródła:oops: Wtedy nie miałam jeszcze internetu i nie byłam uświadomiona w tej kwestii, teraz już przenigdy nie powtórzę tego błędu. Saga mino,że jest tfu tfu zdrowa to tak raczej nieszczególnie przypomina foksteriera krótkowłosego jakim miała być:roll: Quote
Izunia86 Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Mialam troszke posprzatac a ja siedze przy kompie i rycze :user: :roll: Edit : Od-Nowa ,jesli Twoje uzaleznienie jeszcze jest aktualne to moze moglabym prosic o jakis banerek z Misia i Maniusiem? Moze zmienilybysmy ten (niestety bo jest piekny ) dolozylybysmy zdjatko Maniusia i jeden jakbys mogla zrobic do Maniusiowego watku, z samym Mankiem. Oczywiscie jest to prosba na czas nieokreslony , kiedy mialabys chwilke i nudzialbys sie to moglabys cos skrobnac . Jutro jeszcze sprubuje Misi i Maniusiowi zrobic grupowe ladne zdjatko :drink1: Pozdrawiam. Quote
Od-Nowa Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 ok. pewnie cheteni zrobie ;) jeżeli dobrze rozumiem MIsiowo-Maniusiowy raz Maniusiowy sam raz na ich wspólny już mam pomysł :cool3: a ten stary misiowy to wklej do pierwszego postu moze wątku na powietanie. zostanie na pamiątke ;) a co tam tak płaczesz?? Quote
Izunia86 Posted May 29, 2007 Author Posted May 29, 2007 Bo mi sie to wszytsko poprzypominalo :-( Ale banere mnie pocieszyl ,tzn pomysl :lol: Quote
Izunia86 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Nowe zdjecia beda dopiero wieczorkiem niestety . Na razie wklejam miniaturowe (:angryy:) zdjatko Misiuni w kapieli :oops2: Quote
Izunia86 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Witam.Ranka po sterylce Misiunki wyglada juz bardzo ladnie. Bo przez to wyjecie szwu ,zrobila sie tam mala dziurka ,ale teraz juz sie zasklepila, nie ma wysieku. Dzisiaj Miska dostala "szaleju" Zaczela biegac , skakac z kanapy prosto na fotel , a przerwa miedzy nimi jest dosyc duza.Byla Bardzo radosna . Wklejam zdjecia Misiowego diabelka :diabloti: ,choc potem tak sie zmeczyla ,ze bylka aniolkiem:angel: Quote
Izunia86 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 I tu to slynne siedzenie dupka w za malym, Maniusiowym legowisku :p : Quote
Od-Nowa Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 hahaha wygląda na bardzo zdziwioną,że to łóżko się skurczyło :lol: jutro popołudniu/wieczorem zrobie banerki ;) Quote
Izunia86 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 [quote name='Od-Nowa']hahaha wygląda na bardzo zdziwioną,że to łóżko się skurczyło :lol: :laugh2_2::grin: [quote name='Od-Nowa'] jutro popołudniu/wieczorem zrobie banerki ;) Nie ma pospiechu . Dziekuje :calus: Edit: tu na razie inne zdjecia Manka. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5775966#post5775966 Od-Nowa ,spojrz na nasze banerki , moj i Twoj pod spodem, jaka Lirunia podobna na tym zdjeciu do Misi :loveu:, to samo spojrzenie. Quote
Od-Nowa Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 rzeczywiście!! oczy takie same mają.i psotną radość też :loveu: :lol: i wiesz co jeszcze??...... biały kuper :cool3: :p Quote
Izunia86 Posted May 30, 2007 Author Posted May 30, 2007 Aha , maja maja :lol: Ogolnie sa bardzo do siebie podobne , wzruszajace to troche :placz: :loveu: Quote
saga_86 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Misia na cudzym posłanku wygląda ślicznie:lol: :loveu: Misiowe minki są the best:cool1: Uśmiałam się do łez! I to szczęscie w oczach... Quote
erka Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Cudne fotki!:loveu: A jak Misiunia odmłodniała przy Maniusiu!:lol: . Takie fotki z rana ,to zastrzyk dobrego humoru na cały dzień.:lol: Quote
Recommended Posts