inka33 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Znowu Baby coś knują ! Ja też mam jedna sunię na oku, ale do maja daleko :-([/QUOTE] No właśnie Malagosowi próbuję ją "upchnąć"... :p [quote name='malagos']Napisałam pw, ale bez odpowiedzi. [/QUOTE] Pewnie tak zakręcona sprawami, że się nie ogarnia... [quote name='malagos']Mazowszanko, a Ty o czym myślisz?........[/QUOTE] O ile mi wiadomo, to o jednej z tych dwóch, tej puchatszej ciut. ;) [quote name='malagos']Ja mam jeszcze upatrzoną suczynkę w Warce, od JankaBezZiemi.[/QUOTE] Nic nie mówiłaś... :shake: To teraz będziesz miała problem z wyborem...? :hmmmm: Quote
Mazowszanka13 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Fiona sobie poszła i ile radości ;) Quote
inka33 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Mazowszanka2']Fiona sobie poszła i ile radości ;)[/QUOTE] Hę...? :hmmmm: Quote
Mazowszanka13 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='inka33']Hę...? :hmmmm:[/QUOTE] W możliwości wzięcia nastepnego tymczasa. Mnie to też dotyczy, choć dopiero latem. Quote
konfirm13 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 Fiona sobie poszła....do DS i tam sie teraz nią cieszą:). Wszystkim puchatym i niepuchatym bezdomnym suniom - kibicuję nieustannie. Szczególnie - zimą. U nas po marznącym deszczu, zapanowało totalne zlodowacenie :( Quote
Mattilu Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 No bo my tu na jej watku juz o kolejnych psiakach radzimy... Quote
inka33 Posted February 2, 2014 Posted February 2, 2014 [quote name='Mazowszanka2']W możliwości wzięcia nastepnego tymczasa. Mnie to też dotyczy, choć dopiero latem.[/QUOTE] Ciiiicho, bo się wyda, że my takie zmienne jesteśmy - zupełnie jak kobiety... ;) Quote
konfirm13 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='Mattilu']No bo my tu na jej watku juz o kolejnych psiakach radzimy...[/QUOTE] Gdzieś przecież trzeba ;) Quote
malagos Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Pewnie, ze dobrze tak pogadac i poradzić się innych. To ja wybrałam sunię z Kozienic, zaraz napiszę na wątku kozienickim. Tylko ten transport.......dobrze, ze są pieniądze po Greyce, ze słoików, będzie je mozna spożytkować, co , Mazowszanko - Szefowo? Quote
inka33 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='malagos']Pewnie, ze dobrze tak pogadac i poradzić się innych. To ja wybrałam sunię z Kozienic, zaraz napiszę na wątku kozienickim. Tylko ten transport.......dobrze, ze są pieniądze po Greyce, ze słoików, będzie je mozna spożytkować, co , Mazowszanko - Szefowo?[/QUOTE] Malagosku, lovuję Cię! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Mazowszanka13 Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 [quote name='malagos']Pewnie, ze dobrze tak pogadac i poradzić się innych. To ja wybrałam sunię z Kozienic, zaraz napiszę na wątku kozienickim. Tylko ten transport.......dobrze, ze są pieniądze po Greyce, ze słoików, będzie je mozna spożytkować, co , Mazowszanko - Szefowo?[/QUOTE] To już Ty zadecydujesz na co je wydasz :) Ja czekam tylko na ostatnią, sporą wpłatę i kończę bazarek. To od stałej klientki, więc grzecznie czekam na jej wypłatę. Quote
malagos Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 [quote name='inka33']Jak już tak zachwalasz, to daj sznurek! :cool3: Proszę. tu fajna opowieść w gazecie i wiernym psie Burku: http://ebuw.uw.edu.pl/dlibra/publication?id=36902&tab=3 Quote
malagos Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 (edited) Obiecywałam sobie, ze powinnam trzymać miejsce tymczasowe dla jakiegoś psa z naszej gminy. Bo nie zna sie dnia ani godziny... Ale jak na wsi się znajdzie bida, to jest wolny kojec gminny. Prawda? To czekam na Szarusię z Kozienic. W wolnej chwilce, zajrzycie prosze na watek Chrcynna: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250810-UMIERALNIA-Kto-pomoże-ratować-te-i-inne-sieroty?p=21846866#post21846866 Edited February 5, 2014 by malagos Quote
inka33 Posted February 5, 2014 Posted February 5, 2014 [quote name='malagos']Proszę. tu fajna opowieść w gazecie i wiernym psie Burku: http://ebuw.uw.edu.pl/dlibra/publication?id=36902&tab=3 Dzięki! :) Nie ogarniam się z różnymi duperelami, wątkami (zakopuje się od jednego do kolejnego i kolejnego :shake:), linkami... ale jak mnie najdzie, to zajrzę. :) [quote name='malagos']Obiecywałam sobie, ze powinnam trzymać miejsce tymczasowe dla jakiegoś psa z naszej gminy. Bo nie zna sie dnia ani godziny... Ale jak na wsi się znajdzie bida, to jest wolny kojec gminny. Prawda? To czekam na Szarusię z Kozienic. Ej, ona nie Szarusia, a Piekniusia! :mad: ;) Dobra z Ciebie kobitka. :loveu: [quote name='malagos']W wolnej chwilce, zajrzycie prosze na watek Chrcynna: http://www.dogomania.pl/forum/threads/250810-UMIERALNIA-Kto-pomoże-ratować-te-i-inne-sieroty?p=21846866#post21846866 Zajrzyjcie, zajrzyjcie... :( Quote
malagos Posted February 5, 2014 Author Posted February 5, 2014 A tu reportaż, jakby ktoś wczoraj nie oglądał: http://uwaga.tvn.pl/65350,news,,pomaga_psom_czy_je_krzywdzi,reportaz.html Quote
malagos Posted February 7, 2014 Author Posted February 7, 2014 Nie za dobre wieści są o Blanche - białej suni. Nadal łazi, z psami, dziś sie dowiedziałam, że to stado 8 psów! Na to Tomek sprostował, że 7, bo jeden, mały czarny, z jezdni trafił do utylizacji... Uruchomiłam kolejne kontakty, mam obiecane złapanie suni. Quote
Ziutka Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 [quote name='malagos']Nie za dobre wieści są o Blanche - białej suni. Nadal łazi, z psami, dziś sie dowiedziałam, że to stado 8 psów! Na to Tomek sprostował, że 7, bo jeden, mały czarny, z jezdni trafił do utylizacji... Uruchomiłam kolejne kontakty, mam obiecane złapanie suni.[/QUOTE] Masz Ci los :( Quote
Mattilu Posted February 7, 2014 Posted February 7, 2014 Malagos, czy Ty masz jakiegos nowego tymczasa? Bo sie juz pogubilam :( Quote
1izabelka1 Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 sfora psów kręcących się koło suni kojarzy mi się od razu z cieczką :( daj się złapać psinko bo inaczej żle się to dla ciebie skończy . Quote
Mazowszanka13 Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Dostałam smsa od malagos, że biała sunia złapana :multi: Dziczka straszna, na razie siedzi w klatce u Pani do której przychodziła. Brawo dla całej ekipy ! Quote
Nutusia Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Uffffffff..... A tymczasowiczka nowa zdaje się po 11 lutego ma przybyć. A tu Białas się dał złapać... I co? Do kojca będzie musiała trafić? Jak ją tam oswajać?... Quote
1izabelka1 Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 Brawo dla wszystkich biorących udział w łapance :) dziczka może być przez pierwsze dni a potem się okaże że przytulasek jak troszkę ciepła od człowieka dostanie , wydaje mi się że na początek dobry i kojec niż włóczęga i rodzenie szczeniaków gdzieś w krzakach . Bardzo się cieszę że się gadzina biała dała się złapać , coś czuję że w odpowiednim momencie :) Quote
Mazowszanka13 Posted February 8, 2014 Posted February 8, 2014 [quote name='Nutusia']Uffffffff..... A tymczasowiczka nowa zdaje się po 11 lutego ma przybyć. A tu Białas się dał złapać... I co? Do kojca będzie musiała trafić? Jak ją tam oswajać?...[/QUOTE] Ta tymczasowiczka miała właściciela, jest ładna. Myślę, że szybko odfrunie. Quote
malagos Posted February 8, 2014 Author Posted February 8, 2014 Założyłam białej wąteczek, zapraszam.... [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/250898-Zwyk%C5%82a-bia%C5%82a-suczka-ze-wsi-o-niezwyk%C5%82ym-imieniu-Blanche?p=21858916#post21858916[/url] Mattilu, to teraz mam tymczasowiczkę :) Druga będzie od Mestudio. Quote
Recommended Posts