Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='konfirm13']Wywiadówkę? I jakbyś nie jechała do domu, czarnych, bezpiecznych dróg Ci życzę :). I cieszę sie, że masz taki piękny banerek :)
Małpy kochane!..... Taki sobie śliyczny wklaiłam :)
Jadę jutro autobusem zaraz po ostatnim zabiegu rehabilitacji.

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też wolę w taką pogodę, podróżować PKSem. Jakoś w tej materii więcej mam zaufania do " zawodowych obcych" i dużych, ciężkich samochodów, niż Rodziny i...osobówki ;).
Cóż, nikt nie jest prorokiem miedzy swymi ;)

Posted

Ja też już wreszcie jutro kończę 4-tygodniową rehabilitację. Jestem tak naelektryzowana, że włosy mi stoją na baczność i strzelam, czego się nie dotknę :)

Wywiadówki... jeszcze pamiętam, ale wcale za nimi nie tęsknię ;) Szczęśliwego powrotu na domowy mymłon :)

Posted

Dziękuję za życzenia i powiem, ze już się stęskniłam za domem, Tomkiem i bydlętami. Ależ jutro będzie radość!! Nutka to chyba oszaleje! Ale i tu mi dobrze, jestem miastowe zwierzę i tu są moje dzieci, siostra...ot, takie rozdarcie....

Posted

[quote name='wegielkowa']To jak będziesz do niedzieli to wyslinię Cię osobiście Miggosowa.[/QUOTE]

nie będę, już wróciłam do domku - a u nas śnieg, zaspy, mróz! Nawet autobus PKS nie pojechał w kierunku mojej wsi, zostawił mnie w Makowie - droga nieprzejezdna!

Posted

[quote name='malagos']nie będę, już wróciłam do domku - a u nas śnieg, zaspy, mróz! Nawet autobus PKS nie pojechał w kierunku mojej wsi, zostawił mnie w Makowie - droga nieprzejezdna![/QUOTE]
No, to czemu nie wpadłaś do nas zanocować?

[quote name='Nutusia']I co dalej? Na saniach czy na rakietach?...
To u nas, rzec by można, zimy prawie nie ma![/QUOTE]
U nas, jak napisała malagos. miejscowi mówią, że większość dróg gminnych zawiało (z pól) i świat odcięty - jak na tej lubelszczyźnie, o której na okrągło trąbią w TV. Nawet samochody terenowe grzęzną w rowach w śniegu(nie wiadomo, gdzie ten rów jest....?:()

Posted

Wczoraj z Makowa odebrał mnie Tomek, a autobus pojechał prosto na Przasnysz, omijając te boczne drogi, którymi zazwyczaj jeździ.
Jak jechałam tym pks-em, to jakbym w inny wymiar wjechała, zaspy do połowy okiem autobusy, zawiewający śnieg, biała szosa - no, rewelka!

Posted

Rozmawiałam z panią Greyki - jest dobrze, mała śpi w domu, w te mrozy tylko na siusiu wybiegała, zobaczyła co pod bramą słychać, poszczekała na pług odśnieżający i wracała na posłanie.
Rany, jak mi czegoś brak, takiego codziennego zawrotu głowy, szczekania, opieki - bo te nasze starocie takie spokojne, stateczne, nawet na spacer muszę to bractwo namawiać. Za kilka dni minie 12 lat pobytu Sońki u nas - a już nie była szczeniakiem, miała bardzo zniszczone zęby. Teraz docenia zaproszenie do domu i spanie na wersalce, ja za to mam kupę kłaków na narzucie, bo linieje też Milka.

Posted

Cieszę się, że szczęśliwie dotarłaś na łono rodziny i wybaczam, że nie skorzystałaś z memłona ;).
Zima faktycznie piękna i śnieżna. Ciekawe, że w takim Szczyrku, jak pokazują w TVN -ie, śniegu nie ma wcale. A lubelskie, jak i północno - mazowieckie ( może nawet i bardziej ?) - toną w śniegu.....

Qrczę, nie ma sprawiedliwości na Świecie - nawet u Matki Natury, dary są nierówno rozdzielane......

Posted

Malagosie, ja mam u siebie lekarstwo na tę Twoją tęsknotę za codziennym zawrotem głowy! ;)
U nas śnieg jest, ale termometr wskazuje 1 st i przed domem mamy niezłą ślizgawkę :(

Posted

[quote name='malagos']Rozmawiałam z panią Greyki - jest dobrze, mała śpi w domu, w te mrozy tylko na siusiu wybiegała, zobaczyła co pod bramą słychać, poszczekała na pług odśnieżający i wracała na posłanie.
Rany, jak mi czegoś brak, takiego codziennego zawrotu głowy, szczekania, opieki - bo te nasze starocie takie spokojne, stateczne, nawet na spacer muszę to bractwo namawiać. Za kilka dni minie 12 lat pobytu Sońki u nas - a już nie była szczeniakiem, miała bardzo zniszczone zęby. Teraz docenia zaproszenie do domu i spanie na wersalce, ja za to mam kupę kłaków na narzucie, bo linieje też Milka.
Może w takim razie wzięłabyś "coś" z Kozienic - od początku roku (zmiana weta) zrobiło się tam naprawdę nieciekawie... :sad:

Posted

[quote name='inka33']Może w takim razie wzięłabyś "coś" z Kozienic - od początku roku (zmiana weta) zrobiło się tam naprawdę nieciekawie... :sad:[/QUOTE]

Albo pomogę Ci złapać podrostka z bafinej budki - i pozwolę zabrać :evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']Jak już by coś do mnie miało trafić, to raczej sunia, i to do budki - dom na razie dla naszej czwórki psiej.[/QUOTE]
Dowiem się, czy taka pomoc by się przydała i dam znać, ok?

Tam jest teraz bardzo źle! :sad:

Posted

Oczy i Uszy - tylko takie przyjazne dla PSÓW i kochające . Innych tu nie chcemy.
Szkoda, malagos, że podrostek nie dla Was, bo pewnie my po wyekspediowaniu(oby) Bafi w Wielki Świat, z konieczności przez czas jakiś, będziemy musieli zostać jednopsowi.
Ale pocieszam się, że Dobre Panie nadal go będą karmić i nie dadzą mu zginąć. A on - cieczki mieć nie będzie, w ciążę nie zajdzie. Tylko....co innego może nabroić ;(

Posted

[quote name='malagos']Pytanie tylko, czy sunia przyjedzie po sterylce?
Małgoś, pogadaj, proszę z mestudio (na priv albo fon, nie na wątku kozienickim!)...
Bez pośredników nie będzie ew. przekłamań po drodze... :roll:

Posted

[quote name='inka33']Małgoś, pogadaj, proszę z mestuzdio (na priv albo fon, nie na wątku kozienickim!)...
Bez pośredników nie będzie ew. przekłamań po drodze... :roll:

Napisałam pw, ale bez odpowiedzi.
Mazowszanko, a Ty o czym myślisz?........
Ja mam jeszcze upatrzoną suczynkę w Warce, od JankaBezZiemi.