Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

E, proszę tylko o kilka groszy, inni też są potrzebowscy :oops:
Jutro zrobię porządek w piwnicy wśród przetworów i poważę słoiczki.

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas od rana rozpacz pogodowa :( Psy postanowiły się wypuścić na siku o 8.15, a ja myślałam, że jest najwyżej 6 rano! Nawet śniadania się nie dało zjeść bez zapalania światła ;)

Będzie pyszny bazarek pt. Zawekowana pomoc dla bdt? ;)

Posted (edited)

Greyka od kilku miesięcy jest na naszym utrzymaniu. Dostałam 3 miesiace temu karmę od teresa118, w listopadzie zrobiłam bazarek z rękawiczkami na 170 zł, a tak wszystko kupuję sama. Wiec może te parę groszy...by się znów worek żarełka nabyło, co?......
Przed świętami Ryjonek robiła bazarek m.in. na Greykę, ale nie wiem, co z tego wyszło?....

Sprawdziłam mbank - mam wpłatę od wiosenki, 15 zł, dziekuję!!

Edited by malagos
Posted

Melduje ze 75 zł wyszlo i już wysłane, ale że święto świętem pogania to dopiero pewnie we wtorek dotrze. A jeszcze spytam czy moj przelew z 15/10 dotarł? bo teraz wysłałam na to samo konto.
I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Podobno do 10 stycznia wypada składać życzenia noworoczne, wiec jescze o czasie jesteśmy:)

Posted

Ryjonek napisał(a):
Melduje ze 75 zł wyszlo i już wysłane, ale że święto świętem pogania to dopiero pewnie we wtorek dotrze. A jeszcze spytam czy moj przelew z 15/10 dotarł? bo teraz wysłałam na to samo konto.
I wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!!!
Podobno do 10 stycznia wypada składać życzenia noworoczne, wiec jescze o czasie jesteśmy:)

Oczywiście, teraz sprawdziłam dotarł! 60 zł od Ryjonka na karmę!
Dziękuję ogromnie i przepraszam za spóźnione "odebranie"...

Posted

kejciu napisał(a):
Ja będę robiła bazarek z tych kremów co mi dałyście - to może 50% dla Greyki jeśli się darczyńcy kremów zgadzają?a drugie 50% dla kogo?

Kremy są od Ryjonka, niech się on(a) wypowie :)

Posted

kejciu napisał(a):
Ja będę robiła bazarek z tych kremów co mi dałyście - to może 50% dla Greyki jeśli się darczyńcy kremów zgadzają?a drugie 50% dla kogo?

Kejciuniu kochana, na razie mamy kasę, bo tę od Ryjonka wydam na wór karmy. A Mazowszanka robi sloiczkowy z naszych dżemików, tez coś kapnie.
Mazowszanko, strasznie ciężko prowadzi się rozliczenia, sama wiesz, jak się ma tymczasa i swoje stado. Karmę kupuję co jakiś czas, ale je ją całe stado, ale codziennie kupuję też porcje rosołowe, mięsne skrawki, ryż, makaron i to ciężko wyliczyć.
to na razie, umawiamy się, dzięki za wsparcie, jesteśmy zasobne z Greyką :)

Posted

Tak mi się zrobiło przykro po rozmowie z wiejską kobitą. Przyszła do mnie do biura, bo nie wie, gdzie zgłosić bezpańskie psy i wylała mi na łepetynę lawinę zażaleń... Że mieszka sama zaraz za wsią, ze do niej przychodzi duży czarny pies, ze jej kury dusi, ze suchy chleb, który wynosi dla kur kradnie... A pies jest bezdomny 3, a moze, pani, już i 4 lata! Gdyby był chłop, toby psa zabił, a tak, sama baba nie da rady....Już mówiła sąsiadom, żeby "jakie sidła zastawili, to łatwo by go dobić"... Pytam, dlaczego psa zgłasza po trzech latach bezdomności, "a bo pani on teraz dopiero te kury mnie zadusił". I chodzi "tych psów dużo, ale małe som, to krzywdy nie robiom, a ten jest duży, to i strach takiego". mówię, że tego psa ktoś karmi, jesli przez tyle czasu żyje bezdomny, a kobieta aż wykrzykneła "Wiem, kto go karmi, bandyty jedne!!"
Powiedziałam babie spokojnie, ze zabicie psa to łamanie ustawy, ze dawno powinna zgłosić psa do gminy - baba co chwilę "ja to wiem, ja to wiem". Dopiero na karę 2 lat więzienia za zabicie psa zamilkła na chwilę i dalej trajkotać od nowa...

Posted

Chłop żywemu nie przepuści, widać baba taka sama.
Byłam kiedyś zabrać szczeniaka z plebanii. Ksiądz przygarnął sukę do kojca.
Oszczeniła się i zostało jedno małe. Mieszkały w ciasnym kojcu a wkoło chodziły kury.
Sukę uśpił bo mu kilka zadusiła i oświadczył że z tą małą też tak zrobi i że możemy ją sobie zabrać
Taki dobry i łaskawy.
Nie uważał że zrobił coś złego.
Kury przecież miał sam zjeść na obiad a nie żeby go ktoś wyręczał.

Posted

A u nas mirze145 facet powiedział odnośnie kocicy,która się błąkała,żeby ja wzięła do samochodu i gdzieś wypuściła. Też norma.:angryy:
No niestety starszego pokolenia już raczej nikt nie zmieni, ale najgorsze,że i młode częściowo już ma takie poglądy, mam przykład we własnej rodzinie. :mad:
Przykre.:roll:

Posted

malagos napisał(a):
Tak mi się zrobiło przykro po rozmowie z wiejską kobitą. Przyszła do mnie do biura, bo nie wie, gdzie zgłosić bezpańskie psy i wylała mi na łepetynę lawinę zażaleń... Że mieszka sama zaraz za wsią, ze do niej przychodzi duży czarny pies, ze jej kury dusi, ze suchy chleb, który wynosi dla kur kradnie... A pies jest bezdomny 3, a moze, pani, już i 4 lata! Gdyby był chłop, toby psa zabił, a tak, sama baba nie da rady....Już mówiła sąsiadom, żeby "jakie sidła zastawili, to łatwo by go dobić"... Pytam, dlaczego psa zgłasza po trzech latach bezdomności, "a bo pani on teraz dopiero te kury mnie zadusił". I chodzi "tych psów dużo, ale małe som, to krzywdy nie robiom, a ten jest duży, to i strach takiego". mówię, że tego psa ktoś karmi, jesli przez tyle czasu żyje bezdomny, a kobieta aż wykrzykneła "Wiem, kto go karmi, bandyty jedne!!"
Powiedziałam babie spokojnie, ze zabicie psa to łamanie ustawy, ze dawno powinna zgłosić psa do gminy - baba co chwilę "ja to wiem, ja to wiem". Dopiero na karę 2 lat więzienia za zabicie psa zamilkła na chwilę i dalej trajkotać od nowa...

Już pisałam gdzieś - "wsi spokojna, wsi wesoła..." :(

Byliśmy dzisiaj u weta w Pułtusku. Ogłoszenia Greyki, przyczepionego przez Martens - nie ma.

A Max na wejściu, miał od jakiegoś właściciela b. młodej ONki propozycje krycia"Paaani, taki piękny pies, gdzie Pani mieszka?" itd. No, to skąd się biorą potem niepotrzebne pieski - ON i nie tylko......

Posted

konfirm13 napisał(a):
Już pisałam gdzieś - "wsi spokojna, wsi wesoła..." :(

Byliśmy dzisiaj u weta w Pułtusku. Ogłoszenia Greyki, przyczepionego przez Martens - nie ma.

A Max na wejściu, miał od jakiegoś właściciela b. młodej ONki propozycje krycia"Paaani, taki piękny pies, gdzie Pani mieszka?" itd. No, to skąd się biorą potem niepotrzebne pieski - ON i nie tylko......

:angryy:

Może trzeba było się umówić - ale na spotkanie przyjść z odpowiednimi służbami, zajmującymi się nielegalnymi hodowlami. :mad:

Posted

a jak reagowac na ogłoszenia w naszej lokalnej prasie ("Gazeta Makowsak") typu "sprzedam 7-miesiecznego owczarka" ? Pisać o tym, ze nie wolno sprzedawać nierodowodowych psów, do redakcji?

Posted

Zaraz mamy doroczną kolędę, i sam proboszcz nas zaszczyci.... Cała jestem w nerwach, zwierzaki już pozamykane i szaleją, oby wytrzymały tę chwilkę, bo już ksiądz u są sąsiadów jest......