Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 992
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Nutusia']Przy nieustającej nadziei, że wreszcie wszystkie tymczasowiczki przeniosą zadki do DSów!!!!!:razz:[/QUOTE]

Wszystkie??? Nutusia, to niemożliwe, bo Ty je bierzesz na zakładkę ;-)

Posted (edited)

[COLOR=#b22222][SIZE=4][B]Dzis Greyka wróciła z adopcji.[/B][/SIZE][/COLOR]

Po miesiącu pobytu u państwa poczuła się pewnie, zaczepia ludzi, szczeka z opcją "zaraz ugryzę"....
Jest u nas.......

Edited by malagos
Posted

[quote name='malagos'][COLOR=#b22222][SIZE=4][B]Dzis Greyka wróciła z adopcji.[/B][/SIZE][/COLOR]

Po miesiącu pobytu u państwa poczuła eis pewnie, zaczepia ludzi, szczeka z opcją "zaraz ugryzę"....
Jest u nas.......[/QUOTE]

:(
No ładne kwiatki... :shake:

Posted

[quote name='malagos']Łazęga jedna wychodziła sobie poza teren gospodarstwa, zaczepiała ludzi na drodze, rowerzystów itp.
Smycz nadal dla niej trauma![/QUOTE]

A, jak poza teren wychodziła i ludzi zaczepiała.......
Prawdę powiedziawszy, w "mojej" wsi, takie wylatujące z obejścia z jazgotem i kłapaniem zębami Burki (na szczęście małe i tchórzliwe), są bardzo częstym zjawiskiem. Jedne odganiam, z innymi się zaprzyjaźniam(zwłaszcza, jak jestem bez psicy).
W niektórych gospodarstwach, gospodarz wychodzi przed dom i przywołuje psy, w innych - radź sobie człowieku,
jak potrafisz ;)

Posted

to jest jednak trochę niebezpieczne , w ten sposób zostałam ugryziona dwa razy w nogę kiedy z bramy wyskoczył pies i znienacka prosto do nogi nie zdążyłam się odgonić kiedy capnął drugi raz. Bardzo smutne że się nie udało ale mogło to się żle skończyć również dla niej jakiś kopniak bądź coś gorszego . Trzymam kciuki żeby znalazła takiego swojego człowieka no i jednak kanapę

Posted

Ojej, te zwroty z adopcji.
Aż mam pietra przed jutrzejszą adopcją Najki.
A mąż powiedział ,że mam się nie martwić.Najwyżej wróci do nas.

Posted

To w naszej karierze drugi zwrot z adopcji.
Ale Greyka wróciła wyładniała, okrągła, śliczna sierść. Nadal ma to niepodchodzenie do ręki na wołanie, kryguje się, mlaszcze jęzorkiem, poszczekuje, kładzie się , ale nie da się dotknąć. Weszła do domu jak do siebie, tnaganiały się z Sońką po sadzie, teraz śpi na posłanku w przedpokoju. Zaraz spacer wieczorny i lulu.

Posted

A wystarczyłoby bramę zamykać, prawda?... Mnie szlag trafia 2 razy dziennie, gdy jedziemy i wracamy z pracy. Jedziemy przez kilka wsi-ulicówek i zamknięta brama to wyjątek. A psiaków spacerujących po chodnikach, jezdni i okolicznych polach - całe mnóstwo. I jeszcze większe z tego mnóstwo... szczeniąt :(

Posted (edited)

Wiejskie psiaki nie takie głupie, a gospodarstwa nie mają na szczelnych , porządnych płotów :shake:. Brama zamknieta, ale z płotu już dawno temu wypadła deska, lub jest ogromny podkop pod siatką. A psiny małe, zwinne i sprytne. I żądne wolności i przygód :diabloti:. Często - na własne nieszczęście :-(

Edited by konfirm13
Posted

[quote name='Poker']Ojej, te zwroty z adopcji.
Aż mam pietra przed jutrzejszą adopcją Najki.
A mąż powiedział ,że mam się nie martwić.Najwyżej wróci do nas.[/QUOTE]

Ja podobnie mam z Fioną. Nie zdążyłam się nacieszyć, a już się martwię.

Posted

Ogłosimy znów Greykę na tablicy ogłoszeń gminnej. Wznowię ogłoszenia w internecie, tylko potrzebne zdjecia kanapowo-fotelowe.
Dla niej ideałem byłby dom z dom z ogródkiem i ogrodzeniem (zwykły,, nie jak dla Fionki ;) żeby mogła biegać, wracać do domu, wyspać się i znów biegać.
Trochę mamy kłopotów i rzadziej zaglądam na forum.