Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W pełni zgadzam się z tym co napisała Ola :) Od samego początku, kiedy przyszłam na wolontariat uczęszczałam na Psie Przedszkole, ale po pewnym czasie to się robi nudne. Głównie z tego powodu, że na każdym szkoleniu jest to samo.

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='pela112']W pełni zgadzam się z tym co napisała Ola :) Od samego początku, kiedy przyszłam na wolontariat uczęszczałam na Psie Przedszkole, ale po pewnym czasie to się robi nudne. Głównie z tego powodu, że na każdym szkoleniu jest to samo.[/QUOTE]

Tak jak napisałam i mówiłam wcześniej, możecie powiedzieć, żeby szkolenie było inne, ale musicie uczestniczyć, jeżeli nie chcecie równa się to z rezygnacją z uczestnictwa.

Psie Przedszkole nie jest na zasadach wolontariatu tak jak od 16 lat, bo prawnie nie możecie jeszcze podpisać umowy.

Posted

Dzisiaj kolejny spacerek w towarzystwie Puni. Dziewczyny świetnie się ze sobą dogadują, no chyba, że w pobliżu są parówki. Na początek krótka wizyta na Borkach, przy czym w drodze powrotnej szukanie opiekunów małego yorka, który uciekł z domu. Na szczęście właściciel szybko się znalazł :) Mania nie bardzo lubi pływać, więc tylko zamoczyła łapki i ugasiła pragnienie. Potem w schronisku poszłyśmy na wybieg, gdzie zastałyśmy Nadyę i Toresa. Była kilka warknięć ze strony Nadyi, która jak widać jest bardzo zazdrosna. Na szczęście skończyło się tylko na ostrzeżeniach. A tak w ogóle to wcześniej zapomniałam napisać, że prawdopodobnie Mania w połowie sierpnia pójdzie do domku :)

Zdjęć znowu brak, ale w sobotę się poprawie.

Posted

[quote name='ania91sc']A coś więcej na temat domku? :)[/QUOTE]

na razie cii, gdyby to ode mnie zależało:roll: ale decyduje mama, żeby nie było - nie dla mnie Mania:eviltong:

Posted

Dzisiaj kolejny spacerek za nami. Tym razem Mania musiała podzielić się czasem z Sansą, a po tym jak Marcin mi ją "ukradł" z Bambim. W sumie dzisiaj nic nowego nie było próbowałam poćwiczyć z nią trochę agility, ale miała mnie kompletnie gdzieś. Kilka razy przeskoczyła hopkę, wolała sobie sama pobiegać. W końcu Mania bardzo dobrze opanowała komendę "siad" i w miarę dobrze "waruj". Jeszcze trochę i pójdziemy dalej :)
Udało mi się znowu "przywłaszczyć" aparat brata, więc mam zdjęcia :)

Posted

Dzisiaj kolejny spacerek za nami. Tym razem znowu Mania spacerowała z Punią. Nie było żadnych spięć, ale cały czas plątały się smyczami. Na spacer poza schronisko wybrałyśmy się w towarzystwie Yuki. Po godzinie wróciłyśmy do schroniska. Odstawiłam Punię i poszłam z Manią na wybieg. Tam było trochę pieszczotek i ćwiczenia komend. Bardzo dobrze wychodzi już jej "waruj". Potem była tak zmęczona, że odstawiłam ją do boksu i wzięłam Nadyę. Mani to chyba pasowało, bo od razu jak ją włożyłam to poszła się położyć i odpoczywać :)

Zdjęć nie ma :(

Posted

Kolejny spacer za nami. Dzisiaj Mania była tak zmęczona upałem, że zdążyłam jeszcze wyjść z Pegi i Karbonem :crazyeye: Na początku w towarzystwie Rogera poszliśmy do parku. Trochę pospacerowaliśmy, a potem wróciliśmy do schroniska. Jeszcze trochę pochodziliśmy po terenie schroniska. Manii upał dał się we znaki i potem już tylko człapała za mną, więc oddałam ją do boksu.

Dzisiaj tylko jedno zdjęcie

Posted

W takie upały to się nie dziwię, że Mania nie miała siły. Nie wiem tylko, skąd ty ją bierzesz, żeby tyle psów wyprowadzać :razz:

Posted

No wiesz mój plan wygląda tak, że na początek biorę ją. Biegam z nią, czekam aż się zmęczy, potem idę wziąć drugiego psa, a jak mi starczy czasu to kolejnego :evil_lol: A jako, że Mania zmęczyła się przed 12:00 to zdążyłam wziąć i Pegi i Karbona :D

Posted

to ja jeszcze w razie czego zapytam;) Klaudia w opisie pisałaś że Mania jest wysterylizowana, od pani Ani też tak słyszałam... ale tak patrze na stronę schroniska i nie ma tej adnotacji. na pewno jest ciachnięta?:)

Posted

[quote name='saphira18']to ja jeszcze w razie czego zapytam;) Klaudia w opisie pisałaś że Mania jest wysterylizowana, od pani Ani też tak słyszałam... ale tak patrze na stronę schroniska i nie ma tej adnotacji. na pewno jest ciachnięta?:)[/QUOTE]

Na pewno, na wszelki wypadek pytałam kilka razy ;)

Posted

Wczorajszym spacerkiem Mania musiała podzielić się z Karbonem. Na początku trochę chodzenia po terenie schroniska i szaleństwa na wybiegu. Mania najpierw biegała za Megan, a później za Pegi :) Bardzo spodobał jej się chyba Fred, bo gdy tylko przechodził ona od razu do niego podbiegała i niechętnie wracała :evil_lol: Potem w towarzystwie Pegi, Megan i Lumii poszłyśmy na spacerek poza schronisko. Po drodze spotkałyśmy p. Anię i trochę porozmawiałyśmy. O dziwo Mania dostała nagłego przypływu siły i ciągła mocniej niż zwykle. Dobrze, że jest taka niewielka :) Po powrocie do schroniska poćwiczyłyśmy trochę komendy i Mania musiała wrócić do boksu.

Zdjęć nie mam :(

Posted

Mania teraz Maja, na razie u mnie czyli przystanku do nowego domu;) pojedzie z nami na wieś (środa albo czwartek) razem ze szczylem owczarka. tam będzie mieszkać w domku w środku lasu i towarzyszyć wujkowi we wszystkich pracach w polu, do lasu itd... :)
po dniu pełnym wrażeń w końcu zasnęła. Ładowała się wszystkim na kolana, skakała i bawiła się cały dzień. pewnie jutro będzie podobnie
aa i jest wykąpana

zdjęcie tylko jedno z dzisiaj
[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-aFqQ_Q4B7NI/UglKoGno1WI/AAAAAAAACv4/UJeJyNF6HAw/w737-h553-no/20130812_150010.jpg[/IMG]