Irvette Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 (edited) Kalwin ma 35 cm w kłębie, waży 8,5 kg. Ma czarną krótką i łatwą w pielęgnacji sierść, pozwala się czesać, lubi biegać - zwłaszcza w towarzystwie innych psów, do których ma stosunek raczej przyjazny. Uczy się komendy siad i daj łapę, na razie cxiągnie na smyczy.Podobno na agility też biega ale to muszę jeszcze sprawdzić bo byliśmy na spacerku w upale i potem był zmęczony, kładł mi się pod nogami i czekał na głaskanko. Nawet jeść nie chciał, tylko mi się pasł jak krówka. Cóż, tydzień wcześniej ja wysiadłam :) Nr 580/12. W schronisku od 09.06 2012. Ma 2 lata zaszczepiony,odrobaczony wykastrowany. Edited November 23, 2013 by Irvette Quote
madzia.uje93 Posted July 15, 2013 Posted July 15, 2013 Jestem u Kalwina:) Biedak tyle już czeka na dom... Quote
Irvette Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 [quote name='soboz4']Jestem u Czarnego królewicza![/QUOTE] Tak go chyba zacznę ogłaszać......... może pomoże Quote
Irvette Posted July 28, 2013 Author Posted July 28, 2013 i oczywiście dziękujemy za zdjęcia! ładnie mu w otoczeniu zieleni Kalwin umie jeździć samochodem. Siedział grzecznie na podłodze a potem przeniósł się na kolana i obserwował drogę. Lubi leżeć obok opiekuna i czekać na gfłaskanko. Podczas czesania leży grzecznie. Sukces- znacznie mniej ciągnie niż na początku. W sobotę zrobilśmy sobie spacerek ........ cóż po 2 godzinach już tylko leżal na trawce i odpoczywał, a język miał taki że można było przydepnąć..... ach upały.... Trochę ćwiczyliśmy komendy - siad, łapa. Jedzenie bierze bardzo delikatnie, nie jest łapczywy, nie żebrze. Na początku się śmiałam że dostałam krówkę - jadł tylko trawę ale już mu przeszło. Teraz oprócz trawy je parówki. Quote
Irvette Posted September 29, 2013 Author Posted September 29, 2013 (edited) [FONT=arial black]Tekst do ogłoszeń[SIZE=3] Kalwin ma 3 lata, 35 cm w kłębie, waży 8,5 kg, jest zaszczepiony,odrobaczony wykastrowany. Ma czarną krótką i łatwą w pielęgnacji sierść, lubi biegać - zwłaszcza w towarzystwie innych psów, do których ma stosunek raczej przyjazny. Zna komendy: siad, daj łapę, poproś. Może ciągnąć na smyczy dopóki się nie wybiega. Na agility ładnie przeskakuje przez hopki, chodzi po huśtawce. Podczas jazdy samochodem siedzi na kolanach opiekuna i obserwuje drogę. Podczas czesania również jest bardzo grzeczny. Lubi leżeć obok opiekuna i być głaskany. Piesek spokojny, rodzinny, przyjazny w stosunku do dzieci. Lubi biegać za piłeczką, bawić się w przeciąganie, lubi także zabawki do gryzienia. Smakołyki bierze delikatnie, nie żebrze. Nr 580/12. W schronisku od 09.06 2012. tel.508765166 mail: przygarnijpsiaka@onet.pl [SIZE=2][FONT=arial](mail ogłoszeniowy)[/FONT] [/FONT] Edited October 13, 2013 by Irvette Quote
choba Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Kalwin został dzisiaj wysłany do Naszego Miasta :) Quote
madzia.uje93 Posted October 3, 2013 Posted October 3, 2013 Trzymam kciuki za Kalwina, żeby był jakiś odzew! Quote
Irvette Posted October 13, 2013 Author Posted October 13, 2013 Na razie cisza ogłoszeniowa. Z kimij szukałyśmy w Ikei jego wad, ale nic nie znalazłyśmy. Tylko że jest czarny. Osoba która wskaże powód długiego pobytu kanapowo- sportowego psa w schronisku dostanie chyba medal. Podobał się kilku osobom ale nic z tego nie wynikło. Kalwin był dzisiaj wystraszony, na spacerku panowie robotnicy chcieli go pogłaskać to uciekał. Potem zacząt trochę podchodzić do ludzi ale jakoś tak bez efektu. Spodobało mu się leżenie na ławce/ pod ławką i głaskanie przez pańcię. Kalwin bardzo spokojnie wuychodzi z boksu ( czeka aż go zapnę na smycz). Nie chce wracać do boksu szarpie się na zewnątrz, albo staje i nie chce iść. Dzisiaj wcale nie ciągnął na smyczy. Jak wychodzimy na spacerki to on poza schronisko daleko nie wyjdzie bez innego psa. Do mostu i spowrotem. Na Dolinie nie ma takiego problemu. Quote
MagdaB Posted October 14, 2013 Posted October 14, 2013 Monika spróbuj go zachęcać smaczkiem. Powoli do przodu :). Quote
madzia.uje93 Posted October 20, 2013 Posted October 20, 2013 Czy wczoraj przypadkiem nie interesowała się Kalwinem pewna rodzinka?? Quote
Irvette Posted October 24, 2013 Author Posted October 24, 2013 a interesowała się. O Speddego także pytali i o Frędzla (albo Frania także). Na razie mysłą chociaż dziewczynka cały czas głaskała Kalwinka, mówiła że jej się podoba. Ciekawa jestem czy przyjdą jeszcze. Nie zrezygnowałam z okazji Kalwina zareklamować odpowiednio. Mają dom z ogrodem z tego co zrozumiałam. Byłoby fajnie dla Kalwina...... nie tylko dla niego, dla każdego psa. Pytali się o adopcję z dt, co wiedziałam przekazałam. Szkoda że teraz mnie nie będzie w schronie,,,,, Quote
maciaszek Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 Schronisko podało mi numer Kalwina jako zaadoptowany. Quote
Recommended Posts