Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Byłam dziś u nas w schronisku, no i oczywiście wypatrzyłam kolejne nieszczęście... Przez chwilę miałam wrażenie, że jest zaginiony WIórek, ale niestety, okazało się, że to sunieczka... Staruszka, taki trochę ponowaty stworek. Ma z 10 lat, zaćmę, chodzi powolutku. Nieśmiało najpierw podeszła do kraty, lekko zamachała ogonem, potem zrezygnowana wróciła do swojej plamy słońca, żeby grzać stare kosteczki. Znaleziona 30.04, więc jest już ze 2 tygodnie... jej czas się kończy.
Myślę, że może ją dać na DT do cioci, ale po pierwsze, muszę wtedy chodzić ją tam wyprowadzać na spacery- cioci noga chora, a po drugie... potrzebuję ewentualnego wsparcia w "promocji" babci, no i ... finansowo też nie za bardzo .... :oops:

• Replies 299
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Byłam w Schronisku po babcię, przewiozłam ją do Ulv.Dziewczyneczka przekochana, wesoła, wiecznie uśmiechnięta :loveu: Niestety bardzo wychudzona..

Z tego co wiem Ulv przewiozła ją do swojej cioci.

Wygląda na to, że kolejne życie ma szanse zboczyć na lepszy tor :loveu:

Posted

Babcia jest bardzo kochanym pieskiem... musiała być czyjaś, bo zawołana do łazienki od razu wiedziała co się szykuje, za to w wannie była bardzo grzeczna i dawała się wyszorować bez protestów:evil_lol: Ma sporo wigoru i wcale niebrzydkie ząbki. Jest cicha i umie sępić z dużym wdziękiem.

Teraz złe wiadomości: po pierwsze sunia ma paskudny ropień na karku, na moje oko- po czyichś zębach. Sączył się, więc go oczyściłam i odkaziłam. I niestety- co gorsza- jest sporo guzków:shake: Część to takie narośla na skórze, nieco kalafiorowate- m.in. pod okiem, na boczku, na pyszczku... Ni i są dwie większe rzeczy- guz wielkości gołębiego jajka na brzuchu i pogrubiona, nacieczona listwa mleczna...

Jutro zabieram pannę do weta- zobaczymy co powie....

Posted

Ulv,
jak dobrze, ze ja wyciagnelas.... nie moge uwierzyc, ze pies ma 14 dni, bo jak nie znajdzie w tym czasie domu lub wlasnego pana, to......kiedy to sie zmieni, kiedy takie przepisy przestana byc obowiazujace w wiekszosci schronisk :shake: