dziuba Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 iwop napisał(a):ja trochę nie na temat :( ale a propos usypiania - dzisiaj dowiedziałam sie, że rodzice jednej z moich uczennic kazali uśpić 5 letniego pińczerka bo robią remont domu a on by może to poniszczył. Nie wierzę :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: Quote
iwop Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja tez nie wierzyłam ale rozmawiałam z dziewczyną do której należał Mop (tak się nazywał). U mnie w mieście nie jest wielu weterynarzy... Quote
dusje Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Dlaczego nie piszecie do Zony Prezydenta? Jedna petycja podpisana przez xxx ludzi powinna wystarczyc. W koncu to ona patronuje strazy dla zwierzat i powinna dazyc do uregulowania przepisow. Zapytajcie ja jakby poczula sie wiedzac ze jej kot zostal wylapany przez hycla i poddany eutanazji bez obowiazkowego przestrzegania przepisu o kwarantannie? Putin i jego zona i problemy polityczne to jedno, ale jesli zobowiazala sie do takiej dzialalnosci jak obrona praw zwierzat to niech ruszy dupe i otworzy oczy. reprezentuje kraj UE a to zobowiazuje ja do dzialan. Albo niech zrezygnije z patronatu watpliwej jakosci!!!! Quote
justynavege Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 dusje napisał(a):Dlaczego nie piszecie do Zony Prezydenta? Jedna petycja podpisana przez xxx ludzi powinna wystarczyc. W koncu to ona patronuje strazy dla zwierzat i powinna dazyc do uregulowania przepisow. Zapytajcie ja jakby poczula sie wiedzac ze jej kot zostal wylapany przez hycla i poddany eutanazji bez obowiazkowego przestrzegania przepisu o kwarantannie? Putin i jego zona i problemy polityczne to jedno, ale jesli zobowiazala sie do takiej dzialalnosci jak obrona praw zwierzat to niech ruszy dupe i otworzy oczy. reprezentuje kraj UE a to zobowiazuje ja do dzialan. Albo niech zrezygnije z patronatu watpliwej jakosci!!!! dusje podzielam Twoje zdanie a szczegolnie o patronacie watpliwej jakosci :) Quote
makulka Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Usypianie zdrowych psów jet niestety nagminne i zalezy to tylko i wyłacznie od etyki lekarza ,a jak wiadomo z tą często mają problem...:angryy: Quote
justynavege Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 makulka napisał(a):Usypianie zdrowych psów jet niestety nagminne i zalezy to tylko i wyłacznie od etyki lekarza ,a jak wiadomo z tą często mają problem...:angryy: woelce zaluję ze nei jest tez odpowiednio karane tak jak powinno byc zgodnie z prawem Quote
dziuba Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 A jak wiadomo, w kwestii zwierząt prawo u nas cycuś glancuś, ale na papierku... Quote
Kasia_82 Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Czy sa jakies nowe wiesci w tej sprawie ? :roll: Jezeli nie mozna publicznie to ja prosze choc dwa slowa na PW Quote
Jagoda Posted May 17, 2007 Posted May 17, 2007 dziuba napisał(a):Sunia jak to szczenior - wesoła i skora do zabaw. Dziewczyny, czy dla tej suni był osobny wątek zakładany, czy ktoś może dawał na owczarki? Jest piękna, myślę , ze ma spore szanse na domek. Quote
Vika_Bari Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Kasia_82 napisał(a):Ten psiak rowniez potrzebuje pomocy.Moze osoba,ktora chciala przygarnac Duzego zdecyduje sie na Szopena :roll: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65387 Lub tą babulinkę? Jest przepiękna i taka samotna. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=63787 Quote
Vika_Bari Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 asiakas napisał(a): DZIADUNIO tak mi przykro........ :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: :candle: Mi też okropnie pszykro. Dołczam do wszystkich. Biedny psiak. Tak łatwo komuś odebrać życie! Dlaczego ten człowiek to zrobił i jescze tak szybko? Koszmar! Quote
iczing Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 smutek i żal... trzeba przypilnować żeby nie zrobil juz krzywdy żadnemu psu Quote
izulkabu Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Biegaj szczęśliwy po Niebieskich Łąkach... :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( morze łez to za mało żeby płakać nad ludzką głupotą i bezdusznością... Misiu bądź szczęśliwy i biegaj z moim Toryskiem i Sadamem....Oni się Tobą zaopiekują :glaszcze: tak mi smutno, przykro i wstyd, że jestem człowiekiem... Quote
carolinascotties Posted May 18, 2007 Posted May 18, 2007 Kasia_82 napisał(a):Czy sa jakies nowe wiesci w tej sprawie ? :roll: Jezeli nie mozna publicznie to ja prosze choc dwa slowa na PW ja równiez bardzo proszę ... jesli tylko znajdziecie czas... Quote
monikusf Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 i co dalej ze sprawa???? ten glupi technik podniosl jakies konsekwencje??? :/ Quote
dziuba Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 Zostalo zlozone doniesienie w prokuraturze o podejrzeniu popelnienia przestepstwa, a takze zgloszenie do izby lekarskiej. Narazie pozostaje czekanie.... Proba zainteresowania mediow nie przyniosla efektow - uspiono bezomnego, starego psa... malo "chodliwy" temat :( Quote
Donvitow Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 No własnie mało chodliwy. Nie miał teczki to się nie liczy:mad: Quote
justynavege Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 dziuba napisał(a):Zostalo zlozone doniesienie w prokuraturze o podejrzeniu popelnienia przestepstwa, a takze zgloszenie do izby lekarskiej. Narazie pozostaje czekanie.... Proba zainteresowania mediow nie przyniosla efektow - uspiono bezomnego, starego psa... malo "chodliwy" temat :( jakże nam daleko do cywilizacji.............do normalności kolega ktory wrócil z Holandii opowiadał jak tam wstrzymano na drodze ruch bo do potrąconego kota jechała "zwierzeca karetka" Quote
dziuba Posted June 11, 2007 Author Posted June 11, 2007 justynavege napisał(a):wstrzymano na drodze ruch bo do potrąconego kota jechała "zwierzeca karetka" Porownuje sobie ta sytuacje z widokiem zakrwawionej Narni lezacej na srodku ruchliwej drogi..... no comments Quote
Wiza Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 justynavege napisał(a):jakże nam daleko do cywilizacji.............do normalności kolega ktory wrócil z Holandii opowiadał jak tam wstrzymano na drodze ruch bo do potrąconego kota jechała "zwierzeca karetka" Szkoda że w Polsce tak nie ma... Quote
kon trojanski suwalki Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 ================================================== justynavege napisał(a):jakże nam daleko do cywilizacji.............do normalności kolega ktory wrócil z Holandii opowiadał jak tam wstrzymano na drodze ruch bo do potrąconego kota jechała "zwierzeca karetka" Marzenia............. ================================================= Quote
szajbus Posted June 16, 2007 Posted June 16, 2007 O matko! Przeczytałam cały wątek i cała sie trzęsę. Jak mogli to zrobić? Czy ten technik ma w ogóle sumienie? Boże, widzisz to i nie grzmisz????????????????????? Czym zasłużył sobie ten pies na taki koniec? Tym, że komuś służył wiernie tyle lat , był stary i porzucony? Czy właśnie tyle potrzeba, żeby zostać skazanym na wyrok śmierci? Wstyd mi za ludzi i uważam, ze w naszym kraju za bardzo szasta sie Morbitalem. Psinko kochana, nie znałam cie, ale serce moje płacze za każdym razem gdy życie traci zwierze z winy człowieka. Ty je straciłeś, a mogłeś żyć. Dreszcze mną wstrząsają jak pomyślę sobie, że ufając człowiekowi dałeś sobie wstrzyknąć ten cholerny zastrzyk. Panie techniku, mam nadzieje, że ktoś dobierze sie panu do d...... Panu od ciskania cegłami i właścicielowi życzę, żeby na starość tak samo potraktowały ich własne dzieci. Bądź szczęśliwy na tych wieczystych łąkach piesku Quote
Recommended Posts