Betbet Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 Czesio nawet podniósł te świńską dupkę i się przyszedł rozejrzec, co wczesniej niezbyt mu się zdarzało... Quote
brazowa1 Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 w piatek poszedl na spacer z Czartkiem i został osikany.Czy to moze byc depresjotworcze?:p Quote
brazowa1 Posted October 18, 2008 Author Posted October 18, 2008 mamy juz jego młodsza wersje w schronisku,nazywa sie Żwirek. Quote
oktawia6 Posted October 18, 2008 Posted October 18, 2008 oj tutaj też Folen muszę się spytac o allegro Czesiowe-bo też linka nie widzę-czy jest wznowione czy jak:-( Quote
ponka1 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 Największy problem Czesterka, to brak akceptacji innych psów. Wiek i wygląd by przeszły, ale często ludzie mają już jednego czworonoga. :shake: Quote
oktawia6 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 ponka1 napisał(a): Największy problem Czesterka, to brak akceptacji innych psów. Wiek i wygląd by przeszły, ale często ludzie mają już jednego czworonoga. :shake:czyli on agresywnie reaguje na inne psy? był w boksie z kolegą jak go widziałam.....był w klatce z innymi-jemu przydałby się DT-w takich wypadkach to bardzo pomaga bo widac jak pies się zachowuje w różnych sytuacjach, można pocwiczyc z nim-oduczyc złych nawyków, cała masa innych rzeczy których nigdy się nie pozna w schronisku a które wyjdą i to też nie od razu w warunkach domowych. Tymczas-to jest to-może jakaś zbiórka na DT na bazarku? byłoby mu o wiele łatwiej znaleźc dom stały. Quote
brazowa1 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 nie, Oktawia.Zadnych DT,zwlaszcza płatnych,dla starego,brzydkiego psa.Bo on tam juz zostanie.A razem z nim,na nastepne pare lat moje nerwy ,siwe włosy i rosnacy dług.Nie stac mnie na posiadanie drugiego psa-u kogoś.Ani finansowo,ani psychicznie. Hm...z ta agresja.No niby agresywny nie jest,tak sam z siebie nie prowokuje.Ale gdy Czartek postanawia zastarszyc nowicjusza na wybiegu,to Czester dzielnie by pomogł.Wiec od dawna siedza juz tylko razem.Raz zaakceptowali suke,ale Huczka byla podobna z charakteru do Czartka i razem darły sie do innych psow. Quote
oktawia6 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 [quote name='brazowa1'] nie, Oktawia.Zadnych DT,zwlaszcza płatnych,dla starego,brzydkiego psa.Bo on tam juz zostanie.A razem z nim,na nastepne pare lat moje nerwy ,siwe włosy i rosnacy dług.Nie stac mnie na posiadanie drugiego psa-u kogoś.Ani finansowo,ani psychicznie. Hm...z ta agresja.No niby agresywny nie jest,tak sam z siebie nie prowokuje.Ale gdy Czartek postanawia zastarszyc nowicjusza na wybiegu,to Czester dzielnie by pomogł.Wiec od dawna siedza juz tylko razem.Raz zaakceptowali suke,ale Huczka byla podobna z charakteru do Czartka i razem darły sie do innych psow. Ty chyba brzydkiego psa nie widziałaś:evil_lol:-on jest po prostu przeciętnym kundelkiem! nie brzydki! i mówię bez cukrowania! taki DT za 300 zł najwięcej:-(może 200 by się ktoś zgodził-bazarki by się robiło-tak tylko pomyślałam:-( Quote
brazowa1 Posted October 19, 2008 Author Posted October 19, 2008 :shake::shake::shake: osoba bioraca psa,musialaby go zaadoptowac i prawnie stac sie jego opiekunka albo ktoś ,kto takie zobowiazanie by na siebie wziąl- łacznie z odpowiedzialnościa finansowa.I potem,jako prawny właściciel szukac nowego domu dla psa. Zakladajac,ze w DT-załozmy czysto hipotetycznie-wyszłyby nieoczekiwanie rozne niefajne rzeczy,typu uporczywe lanie po ścianach lub faktyczna agresja,pies i tak trafiłby z powrotem do schroniska. Mnie historia Dofi na dobre wyleczyła z DT.Ciesze sie,tylko,ze trafilo na psa "od wiewiorki",a nie na mnie,bo teraz bym "sie cięła". Tez jestem przeciwna umieszczaniu w DT psa,ktoremu DT nie ratuje zycia,skoro jest tysiace zwierzat w Polsce,ktore czekaja na wyrok smierci,szczeniat,ktore znajda domy w kilka dni,jezeli tylko ktos da im szanse zabierajac ze schroniska. Czester ma jedzenie,ma dach nad głowa,jezeli cos mu zacznie dolegac-zostanie to zauwazone i dostanie leki,wychodzi na spacer.Nie codziennie,ale wychodzi.Mam z nim stały kontakt.Fizycznie w dobrej kondycji,jak na swoj wiek i schron. Jest smutny,zrezygnowany,mało aktywny,ale jego zyciu nie zagraża niebezpieczeństwo. Quote
oktawia6 Posted October 19, 2008 Posted October 19, 2008 tak to prawda zgadzam się z tym wszystkim-DT to dom który może się zamienic w dom stały-:roll: Quote
brazowa1 Posted October 21, 2008 Author Posted October 21, 2008 na 69 stronie sa foty Czesia na spacerze.Przyznam,ze on taki paskud,do tego czarny,ze nie wiem,jak go juz fotografowac :roll: Quote
ponka1 Posted October 22, 2008 Posted October 22, 2008 Niedługo będzie siwy :shake:, a może fotki zakręconego ogonka :razz: Quote
oktawia6 Posted October 25, 2008 Posted October 25, 2008 Czarny pies, czarne życie-bez szans na zmianę:placz: Quote
ponka1 Posted October 26, 2008 Posted October 26, 2008 Czesiu :shake: :shake: :shake:,może jednak ktoś zmieni barwę psiej jesieni ? Quote
oktawia6 Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 jak go widziałam rok temu-to po prostu załamka-on załamany:shake::placz: Quote
Recommended Posts