Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 922
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ponka1 napisał(a):

Największy problem Czesterka, to brak akceptacji innych psów. Wiek i wygląd by przeszły, ale często ludzie mają już jednego czworonoga. :shake:
czyli on agresywnie reaguje na inne psy? był w boksie z kolegą jak go widziałam.....był w klatce z innymi-jemu przydałby się DT-w takich wypadkach to bardzo pomaga bo widac jak pies się zachowuje w różnych sytuacjach, można pocwiczyc z nim-oduczyc złych nawyków, cała masa innych rzeczy których nigdy się nie pozna w schronisku a które wyjdą i to też nie od razu w warunkach domowych.

Tymczas-to jest to-może jakaś zbiórka na DT na bazarku? byłoby mu o wiele łatwiej znaleźc dom stały.

Posted

nie, Oktawia.Zadnych DT,zwlaszcza płatnych,dla starego,brzydkiego psa.Bo on tam juz zostanie.A razem z nim,na nastepne pare lat moje nerwy ,siwe włosy i rosnacy dług.Nie stac mnie na posiadanie drugiego psa-u kogoś.Ani finansowo,ani psychicznie.

Hm...z ta agresja.No niby agresywny nie jest,tak sam z siebie nie prowokuje.Ale gdy Czartek postanawia zastarszyc nowicjusza na wybiegu,to Czester dzielnie by pomogł.Wiec od dawna siedza juz tylko razem.Raz zaakceptowali suke,ale Huczka byla podobna z charakteru do Czartka i razem darły sie do innych psow.

Posted

[quote name='brazowa1']
nie, Oktawia.Zadnych DT,zwlaszcza płatnych,dla starego,brzydkiego psa.Bo on tam juz zostanie.A razem z nim,na nastepne pare lat moje nerwy ,siwe włosy i rosnacy dług.Nie stac mnie na posiadanie drugiego psa-u kogoś.Ani finansowo,ani psychicznie.

Hm...z ta agresja.No niby agresywny nie jest,tak sam z siebie nie prowokuje.Ale gdy Czartek postanawia zastarszyc nowicjusza na wybiegu,to Czester dzielnie by pomogł.Wiec od dawna siedza juz tylko razem.Raz zaakceptowali suke,ale Huczka byla podobna z charakteru do Czartka i razem darły sie do innych psow.

Ty chyba brzydkiego psa nie widziałaś:evil_lol:-on jest po prostu przeciętnym kundelkiem! nie brzydki! i mówię bez cukrowania!
taki DT za 300 zł najwięcej:-(może 200 by się ktoś zgodził-bazarki by się robiło-tak tylko pomyślałam:-(

Posted

:shake::shake::shake:
osoba bioraca psa,musialaby go zaadoptowac i prawnie stac sie jego opiekunka albo ktoś ,kto takie zobowiazanie by na siebie wziąl- łacznie z odpowiedzialnościa finansowa.I potem,jako prawny właściciel szukac nowego domu dla psa.
Zakladajac,ze w DT-załozmy czysto hipotetycznie-wyszłyby nieoczekiwanie rozne niefajne rzeczy,typu uporczywe lanie po ścianach lub faktyczna agresja,pies i tak trafiłby z powrotem do schroniska.
Mnie historia Dofi na dobre wyleczyła z DT.Ciesze sie,tylko,ze trafilo na psa "od wiewiorki",a nie na mnie,bo teraz bym "sie cięła".

Tez jestem przeciwna umieszczaniu w DT psa,ktoremu DT nie ratuje zycia,skoro jest tysiace zwierzat w Polsce,ktore czekaja na wyrok smierci,szczeniat,ktore znajda domy w kilka dni,jezeli tylko ktos da im szanse zabierajac ze schroniska.
Czester ma jedzenie,ma dach nad głowa,jezeli cos mu zacznie dolegac-zostanie to zauwazone i dostanie leki,wychodzi na spacer.Nie codziennie,ale wychodzi.Mam z nim stały kontakt.Fizycznie w dobrej kondycji,jak na swoj wiek i schron.
Jest smutny,zrezygnowany,mało aktywny,ale jego zyciu nie zagraża niebezpieczeństwo.