Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jejku.. juz jestem tak zdesperowana,ze przegladam ogłoszenia "przyjme psa.." na wszystkich mozliwych portalach w necie..ale tam oczewiscie same rasowce chca przygarniac.. cwaniaczki..

Posted

elainfo napisał(a):
jejku.. juz jestem tak zdesperowana,ze przegladam ogłoszenia "przyjme psa.." na wszystkich mozliwych portalach w necie..ale tam oczewiscie same rasowce chca przygarniac.. cwaniaczki..

A wcale nie..., bo na 4 łapach, chcą kundelka..., małego..., do mieszkania ;)
Wałsnie napisałam do tej osoby maila ze wszystkimi dostępnymi zdjęciami :evil_lol: Jesssssu, mam nadzieję, że się odezwie... I wtedy do Lublina będziemy jechały...:eviltong:

Posted

Fusica napisał(a):
A wcale nie..., bo na 4 łapach, chcą kundelka..., małego..., do mieszkania ;)
Wałsnie napisałam do tej osoby maila ze wszystkimi dostępnymi zdjęciami :evil_lol: Jesssssu, mam nadzieję, że się odezwie... I wtedy do Lublina będziemy jechały...:eviltong:

hehehe to było chyba jedyne.. kojarze tego z Lublina.. tez wysłałam maila ale potem znalazłam jego ogłoszenie gdzie indziej i bylo podane żeby najlepiej pieska z Lublina lub okolic..mail był pepper07 czy cos takiego..

Posted

elainfo napisał(a):
hehehe to było chyba jedyne.. kojarze tego z Lublina.. tez wysłałam maila ale potem znalazłam jego ogłoszenie gdzie indziej i bylo podane żeby najlepiej pieska z Lublina lub okolic..mail był pepper07 czy cos takiego..

To ten sam osobnik...
Ej nie przesadzaj Ciotka... Ostatnio jak mi mój TZ wmawiał, że na trasie warszawa-lublin... ale zaraz pod wawą jest fajna knajpka... To w trakcie jazdy, okazało się, że jest ... 10 km od Lublina...:evil_lol: Myślałam, że go zabiję... ale jedzonko pyszne ;)

Posted

Fusica napisał(a):
To ten sam osobnik...
Ej nie przesadzaj Ciotka... Ostatnio jak mi mój TZ wmawiał, że na trasie warszawa-lublin... ale zaraz pod wawą jest fajna knajpka... To w trakcie jazdy, okazało się, że jest ... 10 km od Lublina...:evil_lol: Myślałam, że go zabiję... ale jedzonko pyszne ;)

ale ja z wami nie jade!!! bo z Wami to mozna fortune zostawic w knajpach:evil_lol: :evil_lol: a przygladac sie o suchym pysku niezamierzam, jak twoj Tz ładuje sobie wszytsko po kolei na talerz:diabloti: :diabloti:

Posted

elainfo napisał(a):
ale ja z wami nie jade!!! bo z Wami to mozna fortune zostawic w knajpach:evil_lol: :evil_lol: a przygladac sie o suchym pysku niezamierzam, jak twoj Tz ładuje sobie wszytsko po kolei na talerz:diabloti: :diabloti:

Dobry jest, to prawda... Zawsze się zastanawiam, jak to możliwe, że on taki chudy jest...

Posted

Fusica napisał(a):
Dobry jest, to prawda... Zawsze się zastanawiam, jak to możliwe, że on taki chudy jest...

hej kasiu dostałas odpowiedź od tego peppera z lublina.. , ja sie go wczoraj zapytałam mailowo, czy aktualbne jest ogłoszenie.. dzis dostałam odpoweidx ,ze tak.. odpisłam mu ,ze mnie ubiegłas i wysłałas mu info o piesku , którego chciałam mu zaproponowac..;-)
dostałam tez zapytanie maailowe od pani Kingi, czy maksio jest aktualny?? i miałam tez dzisiaj telefon od pewnej pani Moniki, która szuka pieska dla swojej mamy, która usycha z tesknoty za sunia ,która musiała uspic w lutym....i nie przestraszyło jej to maksio posikuje w domu:cool3:

Posted

elainfo napisał(a):
hej kasiu dostałas odpowiedź od tego peppera z lublina.. , ja sie go wczoraj zapytałam mailowo, czy aktualbne jest ogłoszenie.. dzis dostałam odpoweidx ,ze tak.. odpisłam mu ,ze mnie ubiegłas i wysłałas mu info o piesku , którego chciałam mu zaproponowac..;-)
dostałam tez zapytanie maailowe od pani Kingi, czy maksio jest aktualny?? i miałam tez dzisiaj telefon od pewnej pani Moniki, która szuka pieska dla swojej mamy, która usycha z tesknoty za sunia ,która musiała uspic w lutym....i nie przestraszyło jej to maksio posikuje w domu:cool3:

Posikuje, posikuje.... Mój Rych też ciągle posikuje i co z tego??? Przecież to jeszcze szczeniory, to gdzie mają posikiwać... do kibla ????

Posted

Fusica napisał(a):
Posikuje, posikuje.... Mój Rych też ciągle posikuje i co z tego??? Przecież to jeszcze szczeniory, to gdzie mają posikiwać... do kibla ????

hahaha... no jakby do kibelka robilto pewnie by ludzie drzwiami i okanmi walili po takiego majstra:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no w kazdym bąx razie to była pozytywna reakcja na sikanie maksia w domku..wiec chyba umowie sie z pania monika na ogledzinki Maksia..;-) jesli by sie wszystko dobrze uozyło to w sobote byłby juz w nowym domku..

Posted

elainfo napisał(a):
hahaha... no jakby do kibelka robilto pewnie by ludzie drzwiami i okanmi walili po takiego majstra:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no w kazdym bąx razie to była pozytywna reakcja na sikanie maksia w domku..wiec chyba umowie sie z pania monika na ogledzinki Maksia..;-) jesli by sie wszystko dobrze uozyło to w sobote byłby juz w nowym domku..

Tjaaaaa. Wałśnie odebrałam telefon w sprawie Maxymiliana... Poszaleli ci ludzie ???? Ogłoszenia wiszą od 2 tygodni a oni wszyscy dzwonią dzisiaj ????? Hihihihihi... Cieszę się. Wysyłam Pani wszystkie dostępne zdjęcia chłopczyka i ona jak poogląda, to zadzwoni....

Posted

Fusica napisał(a):
Tjaaaaa. Wałśnie odebrałam telefon w sprawie Maxymiliana... Poszaleli ci ludzie ???? Ogłoszenia wiszą od 2 tygodni a oni wszyscy dzwonią dzisiaj ????? Hihihihihi... Cieszę się. Wysyłam Pani wszystkie dostępne zdjęcia chłopczyka i ona jak poogląda, to zadzwoni....

no!!lzej mi sie na sercu robi....?? no ja powrzucałam..ostatnio troszke ogłoszonek..

Posted

Mam odzew z tego Lublina. Pani jest zaintersowana wymiarami i wagą chłopczyka (żeby dokładnie ocenić wielkość). Elu, jeśli jutro będziesz u Maksia to zmierz go dokładnie i może uda się gadzinę zważyć ?????
Napisała, że Bolo vel Maksio bardzo jej się poodoba, tylko trudno sie zdecydować nie widząć psa.

Posted

Podpowiadam jak zważyć Maksia. Najpierw niech któraś z Was stanie na wadze, a potem weźmie psa na ręcę. Tak jest najprościej zważyć psiaka. Jak tak waże Czestera, ponieważ nie ustałby w życiu sekundy spokojnie.
No Maksiu, mam nadzieję, że pojedziesz do Lublina...

Posted

Żeby gada zważyć, to trzeba tam pojechać. Ela wieczorem jedzie i na bank wszystkiego dopilnuje. Jeśli chłopczyk nie jest za duży, to Pani z Lublina wpadnie w weekend na wizytkę... Jutro jest jeszcze jedna wizytka zainteresowanego domku.

Posted

PaulinaG napisał(a):
Podpowiadam jak zważyć Maksia. Najpierw niech któraś z Was stanie na wadze, a potem weźmie psa na ręcę. Tak jest najprościej zważyć psiaka. Jak tak waże Czestera, ponieważ nie ustałby w życiu sekundy spokojnie.
No Maksiu, mam nadzieję, że pojedziesz do Lublina...

Paulina a ile twoje czesio wazy bo BOlek ponoc 18 kilo!!!! to chyba niemozliwe..:crazyeye: ale sprawdze to dzis sama ..

Posted

18 kilo, to troszkę dużo.
Czester tydzień temu ważył 10-11 kilosków. Piszę 10-11 ponieważ skala wagi tak właśnie drgała jak go miałam na rękch. Nie sądzę żeby w parę dni przybyło mu 8 kilogramów. Nie zmienił się wizualnie. Jest szczupaczkiem, ponieważ ma dużo ruchu :Dog_run: a je już tylko dwa razy dziennie od ponad tygodnia.
Zważcie go jeszcze raz. Najpierw siebie, potem siebie z Bolkiem/Maksiem.
A nasza trójka już za równe trzy tygodnie wyjeżdża nad morze... Nie mogę się już doczekać... 8-)

Posted

Byłam wczoraj u maksa.. on jest poprostu DUŻY... i faktycznie spokojnie na oko mozna mu dac 20 kg.. jest średnim psem ale z tych wiekszych.. średniaków ponad kolano.. Coiociu Fus.. twoj Rych to malutki szkrabek w porównaninu z maksem....Maks wyglada jazk młody wilk..nie jest drobny i niestety nie siega do kolan a sporo ponad..;-((

Posted

O matko, faktycznie jest duuży... :crazyeye:
Czester nie sięga do kolan, jest przed i jest drobnym psiurkiem (taki zgrabny szczupaczek). Ale Bolek/Maks był duży już jak my zabieraliśmy Cześka.
Ale to dziwne, że między nimi jest taka różnica...
Kim był tata... :cool3:
Kurzcze, jak Bolek tak wyrósł, to może ludzie nie będą go chcieli do bloku, bardziej ktoś się może skusi i zabierze go do domu z ogrodem.
Chciałabym, żeby własnie trafił do fajnego domu z pięknym ogrodem, żeby mógł w nim biegać całe dnie. :Dog_run: