elainfo Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 jejku.. juz jestem tak zdesperowana,ze przegladam ogłoszenia "przyjme psa.." na wszystkich mozliwych portalach w necie..ale tam oczewiscie same rasowce chca przygarniac.. cwaniaczki.. Quote
Fusica Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 elainfo napisał(a):jejku.. juz jestem tak zdesperowana,ze przegladam ogłoszenia "przyjme psa.." na wszystkich mozliwych portalach w necie..ale tam oczewiscie same rasowce chca przygarniac.. cwaniaczki.. A wcale nie..., bo na 4 łapach, chcą kundelka..., małego..., do mieszkania ;) Wałsnie napisałam do tej osoby maila ze wszystkimi dostępnymi zdjęciami :evil_lol: Jesssssu, mam nadzieję, że się odezwie... I wtedy do Lublina będziemy jechały...:eviltong: Quote
elainfo Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Fusica napisał(a):A wcale nie..., bo na 4 łapach, chcą kundelka..., małego..., do mieszkania ;) Wałsnie napisałam do tej osoby maila ze wszystkimi dostępnymi zdjęciami :evil_lol: Jesssssu, mam nadzieję, że się odezwie... I wtedy do Lublina będziemy jechały...:eviltong: hehehe to było chyba jedyne.. kojarze tego z Lublina.. tez wysłałam maila ale potem znalazłam jego ogłoszenie gdzie indziej i bylo podane żeby najlepiej pieska z Lublina lub okolic..mail był pepper07 czy cos takiego.. Quote
Fusica Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 elainfo napisał(a):hehehe to było chyba jedyne.. kojarze tego z Lublina.. tez wysłałam maila ale potem znalazłam jego ogłoszenie gdzie indziej i bylo podane żeby najlepiej pieska z Lublina lub okolic..mail był pepper07 czy cos takiego.. To ten sam osobnik... Ej nie przesadzaj Ciotka... Ostatnio jak mi mój TZ wmawiał, że na trasie warszawa-lublin... ale zaraz pod wawą jest fajna knajpka... To w trakcie jazdy, okazało się, że jest ... 10 km od Lublina...:evil_lol: Myślałam, że go zabiję... ale jedzonko pyszne ;) Quote
elainfo Posted May 23, 2007 Posted May 23, 2007 Fusica napisał(a):To ten sam osobnik... Ej nie przesadzaj Ciotka... Ostatnio jak mi mój TZ wmawiał, że na trasie warszawa-lublin... ale zaraz pod wawą jest fajna knajpka... To w trakcie jazdy, okazało się, że jest ... 10 km od Lublina...:evil_lol: Myślałam, że go zabiję... ale jedzonko pyszne ;) ale ja z wami nie jade!!! bo z Wami to mozna fortune zostawic w knajpach:evil_lol: :evil_lol: a przygladac sie o suchym pysku niezamierzam, jak twoj Tz ładuje sobie wszytsko po kolei na talerz:diabloti: :diabloti: Quote
Fusica Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 elainfo napisał(a):ale ja z wami nie jade!!! bo z Wami to mozna fortune zostawic w knajpach:evil_lol: :evil_lol: a przygladac sie o suchym pysku niezamierzam, jak twoj Tz ładuje sobie wszytsko po kolei na talerz:diabloti: :diabloti: Dobry jest, to prawda... Zawsze się zastanawiam, jak to możliwe, że on taki chudy jest... Quote
elainfo Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Fusica napisał(a):Dobry jest, to prawda... Zawsze się zastanawiam, jak to możliwe, że on taki chudy jest... hej kasiu dostałas odpowiedź od tego peppera z lublina.. , ja sie go wczoraj zapytałam mailowo, czy aktualbne jest ogłoszenie.. dzis dostałam odpoweidx ,ze tak.. odpisłam mu ,ze mnie ubiegłas i wysłałas mu info o piesku , którego chciałam mu zaproponowac..;-) dostałam tez zapytanie maailowe od pani Kingi, czy maksio jest aktualny?? i miałam tez dzisiaj telefon od pewnej pani Moniki, która szuka pieska dla swojej mamy, która usycha z tesknoty za sunia ,która musiała uspic w lutym....i nie przestraszyło jej to maksio posikuje w domu:cool3: Quote
Fusica Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 elainfo napisał(a):hej kasiu dostałas odpowiedź od tego peppera z lublina.. , ja sie go wczoraj zapytałam mailowo, czy aktualbne jest ogłoszenie.. dzis dostałam odpoweidx ,ze tak.. odpisłam mu ,ze mnie ubiegłas i wysłałas mu info o piesku , którego chciałam mu zaproponowac..;-) dostałam tez zapytanie maailowe od pani Kingi, czy maksio jest aktualny?? i miałam tez dzisiaj telefon od pewnej pani Moniki, która szuka pieska dla swojej mamy, która usycha z tesknoty za sunia ,która musiała uspic w lutym....i nie przestraszyło jej to maksio posikuje w domu:cool3: Posikuje, posikuje.... Mój Rych też ciągle posikuje i co z tego??? Przecież to jeszcze szczeniory, to gdzie mają posikiwać... do kibla ???? Quote
elainfo Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Fusica napisał(a):Posikuje, posikuje.... Mój Rych też ciągle posikuje i co z tego??? Przecież to jeszcze szczeniory, to gdzie mają posikiwać... do kibla ???? hahaha... no jakby do kibelka robilto pewnie by ludzie drzwiami i okanmi walili po takiego majstra:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no w kazdym bąx razie to była pozytywna reakcja na sikanie maksia w domku..wiec chyba umowie sie z pania monika na ogledzinki Maksia..;-) jesli by sie wszystko dobrze uozyło to w sobote byłby juz w nowym domku.. Quote
Fusica Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 elainfo napisał(a):hahaha... no jakby do kibelka robilto pewnie by ludzie drzwiami i okanmi walili po takiego majstra:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: no w kazdym bąx razie to była pozytywna reakcja na sikanie maksia w domku..wiec chyba umowie sie z pania monika na ogledzinki Maksia..;-) jesli by sie wszystko dobrze uozyło to w sobote byłby juz w nowym domku.. Tjaaaaa. Wałśnie odebrałam telefon w sprawie Maxymiliana... Poszaleli ci ludzie ???? Ogłoszenia wiszą od 2 tygodni a oni wszyscy dzwonią dzisiaj ????? Hihihihihi... Cieszę się. Wysyłam Pani wszystkie dostępne zdjęcia chłopczyka i ona jak poogląda, to zadzwoni.... Quote
elainfo Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Fusica napisał(a):Tjaaaaa. Wałśnie odebrałam telefon w sprawie Maxymiliana... Poszaleli ci ludzie ???? Ogłoszenia wiszą od 2 tygodni a oni wszyscy dzwonią dzisiaj ????? Hihihihihi... Cieszę się. Wysyłam Pani wszystkie dostępne zdjęcia chłopczyka i ona jak poogląda, to zadzwoni.... no!!lzej mi sie na sercu robi....?? no ja powrzucałam..ostatnio troszke ogłoszonek.. Quote
Fusica Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Mam odzew z tego Lublina. Pani jest zaintersowana wymiarami i wagą chłopczyka (żeby dokładnie ocenić wielkość). Elu, jeśli jutro będziesz u Maksia to zmierz go dokładnie i może uda się gadzinę zważyć ????? Napisała, że Bolo vel Maksio bardzo jej się poodoba, tylko trudno sie zdecydować nie widząć psa. Quote
elainfo Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Maksiu lec na pierwsza stronke..moze ktos cie wypatrzy i pomoże znaleźć domek.. Quote
ice_t Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 mały szybko szukaj domku bo wakacje idą i czas by brzusio w słoneczku spokojnie wygrzewać Quote
PaulinaG Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Podpowiadam jak zważyć Maksia. Najpierw niech któraś z Was stanie na wadze, a potem weźmie psa na ręcę. Tak jest najprościej zważyć psiaka. Jak tak waże Czestera, ponieważ nie ustałby w życiu sekundy spokojnie. No Maksiu, mam nadzieję, że pojedziesz do Lublina... Quote
Fusica Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Żeby gada zważyć, to trzeba tam pojechać. Ela wieczorem jedzie i na bank wszystkiego dopilnuje. Jeśli chłopczyk nie jest za duży, to Pani z Lublina wpadnie w weekend na wizytkę... Jutro jest jeszcze jedna wizytka zainteresowanego domku. Quote
elainfo Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 PaulinaG napisał(a):Podpowiadam jak zważyć Maksia. Najpierw niech któraś z Was stanie na wadze, a potem weźmie psa na ręcę. Tak jest najprościej zważyć psiaka. Jak tak waże Czestera, ponieważ nie ustałby w życiu sekundy spokojnie. No Maksiu, mam nadzieję, że pojedziesz do Lublina... Paulina a ile twoje czesio wazy bo BOlek ponoc 18 kilo!!!! to chyba niemozliwe..:crazyeye: ale sprawdze to dzis sama .. Quote
elainfo Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 szkoda ,ze nie mam aparatu... porobiłabym foteczki małemu.. wysłały bysmy pani MMsem.. żeby wpłynąc...na decyzje.. Quote
PaulinaG Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 18 kilo, to troszkę dużo. Czester tydzień temu ważył 10-11 kilosków. Piszę 10-11 ponieważ skala wagi tak właśnie drgała jak go miałam na rękch. Nie sądzę żeby w parę dni przybyło mu 8 kilogramów. Nie zmienił się wizualnie. Jest szczupaczkiem, ponieważ ma dużo ruchu :Dog_run: a je już tylko dwa razy dziennie od ponad tygodnia. Zważcie go jeszcze raz. Najpierw siebie, potem siebie z Bolkiem/Maksiem. A nasza trójka już za równe trzy tygodnie wyjeżdża nad morze... Nie mogę się już doczekać... 8-) Quote
elainfo Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Byłam wczoraj u maksa.. on jest poprostu DUŻY... i faktycznie spokojnie na oko mozna mu dac 20 kg.. jest średnim psem ale z tych wiekszych.. średniaków ponad kolano.. Coiociu Fus.. twoj Rych to malutki szkrabek w porównaninu z maksem....Maks wyglada jazk młody wilk..nie jest drobny i niestety nie siega do kolan a sporo ponad..;-(( Quote
PaulinaG Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 O matko, faktycznie jest duuży... :crazyeye: Czester nie sięga do kolan, jest przed i jest drobnym psiurkiem (taki zgrabny szczupaczek). Ale Bolek/Maks był duży już jak my zabieraliśmy Cześka. Ale to dziwne, że między nimi jest taka różnica... Kim był tata... :cool3: Kurzcze, jak Bolek tak wyrósł, to może ludzie nie będą go chcieli do bloku, bardziej ktoś się może skusi i zabierze go do domu z ogrodem. Chciałabym, żeby własnie trafił do fajnego domu z pięknym ogrodem, żeby mógł w nim biegać całe dnie. :Dog_run: Quote
Recommended Posts