shangri_la Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 ze strony wydawnictwa (www.galaktyka.com.pl ) Szkolenie psów przez wiele lat opierało się na wzmocnieniu negatywnym, stosowaniu siły i przymusu. Na szczęście, zaczynamy odchodzić od takich sposobów a Terry Ryan – ceniona w całym świecie specjalistka szkolenia – jest jedną z prekursorek metod pozytywnych. PRZECHYTRZYĆ PSA to książka, w której autorka dzieli się swym dwudziestopięcioletnim doświadczeniem i uczy czytelnika, jak zrozumieć psa, jak go szkolić i rozwiązywać pojawiające się problemy bez użycia siły. Książka ta pokaże Ci, jak, wykorzystując pozytywne metody szkolenia, mądrze motywować psa, nauczyć go ciekawych sztuczek oraz pozwoli zrozumieć, co dzieje się w głowie Twojego najlepszego przyjaciela. CENA 29 zl stron 256 chyba musze sie wybrac do ksiegarni :lol: pozdrawiam Quote
Bonsai Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Czy ktoś czytał tę książkę? Godna polecenia? O szkoleniu pozytywnyn... ;) Quote
JustynaJK Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65427 zakładałam już ten wątek Quote
shangri_la Posted July 9, 2007 Posted July 9, 2007 kupione ale nie przeczytane jeszcze :oops: pozdrawiam Quote
JustynaJK Posted July 11, 2007 Author Posted July 11, 2007 też jeszcze do niej nie dotarłam (leży nowiutka na półce):angryy: Quote
PALATINA Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Jak nie przeczytacie do końca miesiąca, to chyba w sierpniu sama kupię i przeczytam ;) Teraz nie bardzo mam kasę na dodatkowe wydatki (już zaszalałam trochę z zakupami). Quote
shangri_la Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 PALATINA napisał(a):Jak nie przeczytacie do końca miesiąca, to chyba w sierpniu sama kupię i przeczytam ;) Teraz nie bardzo mam kasę na dodatkowe wydatki (już zaszalałam trochę z zakupami). ja raczej na bank nie przeczytam bo niedlugo mam egzamin inz i caly czas sie ucze. z malymi przerwami na DGM :evil_lol: pozdrawiam Quote
Bewarka Posted July 11, 2007 Posted July 11, 2007 Myślałam kupić, ale na wakacje chyba wydam...:) Quote
Sonix Posted July 14, 2007 Posted July 14, 2007 29zł?! To juz lepiej zamówić prenumerate Moj Pies za 25zł z tą ksiązka gratis ;) Quote
ania K. Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Sonix napisał(a):29zł?! To juz lepiej zamówić prenumerate Moj Pies za 25zł z tą ksiązka gratis ;D Właśnie ja tak zrobiłam:lol: ale 2 tyg. mija i nic ani prenumeraty ani książki:shake: Quote
bellatriks Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 ania K. napisał(a):Właśnie ja tak zrobiłam:lol: ale 2 tyg. mija i nic ani prenumeraty ani książki:shake: Prenumeraty MP też jeszcze nie dostałam. Już się odzwyczaiłam od tych cudownych, tygodniowych spóźnień, bo ostatnio przychodziło mi na czas. A prezenty zawsze wysyłają później w osobnej paczce. ;) Quote
ania K. Posted July 25, 2007 Posted July 25, 2007 bellatriks napisał(a):Prenumeraty MP też jeszcze nie dostałam. Już się odzwyczaiłam od tych cudownych, tygodniowych spóźnień, bo ostatnio przychodziło mi na czas. A prezenty zawsze wysyłają później w osobnej paczce. ;) Ciekawa jestem czy w tym tyg. już będzie :mad: teraz mija 3tydzień:shake: Quote
Agata psiara Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Ale "Mój Pies" w tym miesiącu coś się spóźnia...:shake: Quote
ania K. Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 Agata psiara napisał(a):Ale "Mój Pies" w tym miesiącu coś się spóźnia...:shake: no u Nas dalej nic :placz: Quote
Shanara Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 bardzo interesujący wątek: o książce,której nikt nie czytał :evil_lol: Quote
arkana Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 A ja mam juz sierpniowy numer MP. :multi: Powiem, ze jest cud, miod i malina, bo zawiera w sobie interesujace mnie wakacyjne psie sprawy. Wrecz mna zatrzeslo, kiedy sie do gazetki dobieralam i ze slinotokiem :eviltong: czytalam artykuly. :diabloti: Quote
Ciastek Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 i przeczytał już ktoś tą książkę? :lol: oczywiście musiałam przegapić, że w lipcowym numerze w prenumeracie była książka :mad: , a cały czas zwlekam z prenumeratą, bo czekam na fajny prezencik... Quote
Dosa Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Książkę polecam. Bardzo dobrze się czyta. Została podzielona na rozdziały, które traktują o wybranych problemach w zachowaniu psów (nadmierne szczekanie, zostawiania psa samego w domu itp) Autorki zajmują się nie tylko samym problemem, ale szukają możliwych przyczyn, które mogą być rozmaite(pokazują sytuacje widziane od strony psa). Proponują również sposoby rozwiązania z zastosowaniem metod pozytywnych. W książce znajdują się także przykłady z życia i krótkie informacje o metodach szkoleniowych, np. klikerowej. Pozycja dla wszystkich właścicieli czworonogów, a szczególnie tych którzy dopiero zaczynają przygodę z nowym pieskiem. Quote
ania K. Posted September 12, 2007 Posted September 12, 2007 Bardzo fajna książka fajnie się czyta jest przyjemna warto kupić;) Quote
Akadna Posted November 25, 2007 Posted November 25, 2007 Książka- po prostu super:) Tak jak powiedziała Dosa- podzielona na rozdziały, a ona są m.in. o szczekaniu, zostawaniu samemu w domu, chodzeniu na smyczy itp. Warto przeczytać! :D Quote
moon_light Posted December 10, 2007 Posted December 10, 2007 Kupilam dzisiaj :):):) mam nadzieje ze bedzie fajna. zdam relacje pozniej Quote
Inkaa Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Zastanawiam się nad kupnem tej książki - w sklepie mampsa jest przeceniona o 5 zł z kuponem Sfory (który mam). Wydaje się być ciekawa. Tylko przydałyby mi się dokładniejsze recenzje. Ale coż - chyba zamówię książkę. Quote
Recommended Posts