Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

27 kwietnia odeszła od nas ukochna , najwspanialsza ze wszystkich czworonożnych przyjaciółek MIKA. 9 lat temu wzięliśmy ją ze schroniska z Warszawy na Paluchu. Kiedy do nas przyszła, nie myślałam ,że tak bardzo ją pokocham , wydawał mi sie za duża "do bloku" i nawet złościłam się na męża ,że przywiózł właśnie Ją. Mikcia przypominała do złudzenia wilczarza , była tylko znacznie niższa. Niezwykle mądra , rozumiała wszystko, co do niej mówiliśmy, czuła i opiekuńcza przygarnęła jeszcze 2 małe suczki, które kolejno trafiły do naszego domu. Podbiła moje serce, była moją przyjaciółką, wierną towarzyszką i obrońcą, wszyscy domownicy kochali Ją równie mocno, a Ona kochała nas. Niestety Jej serduszko , niespodziewanie przestało bić. Tęsknimy za Tobą Mikciu, niech Ci tam po drugiej stronie tęczy będzie dobrze. Zawsze zostaniesz w naszych sercach.

Pisze o tym dopiero teraz , gdy w naszym domu zagościła Inka- sunia z Kielc, którą wzięliśmy do siebie , aby wypełnić pustkę w domu i w sercu i dać schronienie jeszcze jednemu stworzeniu.Wiem Mikułko ,że ty byś tego chciała, kochana , najmądrzejsza i bardzo , bardzo niezwykła.....

Posted

Mika przeżyła z wami 9 wspaniałych lat. Była otoczona troską i miłością. To najpiękniejsza rzecz jaka ja spotkała w jej psim życiu. Uratowaliście ją od od samotności i marzeń o cieplutkim domku w zimnych, betonowym boksie.
Nadchodzi czas, kiedy nasze kochane psinki biegną przed siebie to wiecznej krainy a my nie mamy na to żadnego wpływu. Pozostaje ból, rozpacz i potworna pustka. Wiemy jak ci cięzko po stracie takiej kochanej przylepki.
Mika jest zadowolona, że jej miejsce zajęła kolejna bidunia w potrzebie.
Trzymaj się.
Mikuniu płomyczek dla ciebie