Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej, jakie szelki są najlepsze ?
Chodzi tu o to czy lepsze skórzane czy materiałowe ?

Dodam że mój piesek jest małym kundelkiem :eviltong:

Z góry dzięki za odpowiedzi :loveu:

Posted

Dzięki za odpowiedzi :loveu:
Mój pies teraz ma też materiałowe ale już się trochę zużyły i zastanawiam się nad zakupem nowych , a widziałam psy w skórzanych szelkach ...
Ale jak mówicie że materiałowe lepsze to zostaniemy przy materiale :p

Posted

skóra ładniej się prezentuje, ale jak dla moich psów jest nie praktyczna. Materiałowe są tak samo wytrzymałe, a do tego sporo tańsze :razz:. Osobiście nie lubię dziwnych naszytych wstążeczek na obroży/szelkach - preferuje burzuazyjny styl ubierania psów :diabloti: tak więc polecam czarne

Posted

a mi z kolei skórzane szelki się w ogóle nie podobają, tak samo jak i smycze. obroże owszem, sama mam jedną czarną, wcześniej mieliśmy czerwone, ale szelek czy smyczy bym nie zdzierżyła.

Posted

Smyczy też nie, źle się trzyma i przy deszczu jest katastrofą.
Jednak szelki niektóre na allegro naprawdę ładnie się prezentują, jednak przy moich psach które w każdą kałużę wlezą się nie sprawdzą. Dlatego wole 'parciane'.
Za to obroże zależy jakie i na jakiego psa. Niektóre psy świetnie wyglądają w skórze inne lepiej w taśmie. Jednak taśmy przyozdobionej w jakieś pierdołki bym nie zniosła... aż się dziwię że niektórzy taką szmirę kupują :P

Posted

Taśma taśmie nierówna. Są ładne wzory, ale w życiu bym psa nie ubrała w mikołaje/kaczuszki/baloniki i tego typu infantylne wzory :eviltong:. Sama nie wyjdę na ulicę przebrana za kurczaka, to czemu pies mój miał by się wstydzić :)

Posted

OOoooo a skąd wiesz, on ci tego nie powie. Wole nie narażać go na traumę psychiczną, to taki wrażliwy psiaczek :razz:

PS. Ćwieki są nie praktyczne, zawsze się obrywa po nogach tą obrożą kiedy futro biegnie...

Posted

mikołaje, kaczuszki czy baloniki to też nie dla mnie:eviltong: ale taki rogz fioletowy czy turkusowy jest piękny czy niektóre tasiemki firm hand made. a np. takie wzory indiańskie sprzedawane w zoologach kompletnie mi nie podchodzą.

Posted

No to nie jestem osamotniona :D
Mi się szczególnie podobają obroże dla chartów, te to w większości mają naprawdę ciekawe wzory i wykonanie fajne :D

Posted

A propos wzorków to mój ma w takie jakby romby komplecik szelki i smycz :razz:
A ostatnio w zoologu takie sweetaśne szeleczki dla jakiegoś ratlerka w takie cętki :loveu: