Wasylek Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Hej, jakie szelki są najlepsze ? Chodzi tu o to czy lepsze skórzane czy materiałowe ? Dodam że mój piesek jest małym kundelkiem :eviltong: Z góry dzięki za odpowiedzi :loveu: Quote
Beatrx Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 lepsze są materiałowe, bo są różnokolorowe i możesz naszyć na nie kolorowe tasiemki z wzorkami:loveu: Quote
Harley Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 materiałowe można wyprać w pralce, w rękach, pies może w nich pływać, tarzać się w błocie, g***** etc. i raczej nie będą śmierdzieć Quote
Maron86 Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Mój ma materiałowe i takie też polecam, biorąc pod uwagę w jakim stanie jest skórzana obroża po 3miesiącach letniego użytkowania :placz: Quote
Wasylek Posted July 10, 2013 Author Posted July 10, 2013 Dzięki za odpowiedzi :loveu: Mój pies teraz ma też materiałowe ale już się trochę zużyły i zastanawiam się nad zakupem nowych , a widziałam psy w skórzanych szelkach ... Ale jak mówicie że materiałowe lepsze to zostaniemy przy materiale :p Quote
Maron86 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 skóra ładniej się prezentuje, ale jak dla moich psów jest nie praktyczna. Materiałowe są tak samo wytrzymałe, a do tego sporo tańsze :razz:. Osobiście nie lubię dziwnych naszytych wstążeczek na obroży/szelkach - preferuje burzuazyjny styl ubierania psów :diabloti: tak więc polecam czarne Quote
Beatrx Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 a mi z kolei skórzane szelki się w ogóle nie podobają, tak samo jak i smycze. obroże owszem, sama mam jedną czarną, wcześniej mieliśmy czerwone, ale szelek czy smyczy bym nie zdzierżyła. Quote
Maron86 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Smyczy też nie, źle się trzyma i przy deszczu jest katastrofą. Jednak szelki niektóre na allegro naprawdę ładnie się prezentują, jednak przy moich psach które w każdą kałużę wlezą się nie sprawdzą. Dlatego wole 'parciane'. Za to obroże zależy jakie i na jakiego psa. Niektóre psy świetnie wyglądają w skórze inne lepiej w taśmie. Jednak taśmy przyozdobionej w jakieś pierdołki bym nie zniosła... aż się dziwię że niektórzy taką szmirę kupują :P Quote
Maron86 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Taśma taśmie nierówna. Są ładne wzory, ale w życiu bym psa nie ubrała w mikołaje/kaczuszki/baloniki i tego typu infantylne wzory :eviltong:. Sama nie wyjdę na ulicę przebrana za kurczaka, to czemu pies mój miał by się wstydzić :) Quote
katasza1 Posted July 10, 2013 Posted July 10, 2013 Moze dlatego ze psu wisi czy ma na sobie obroze w motylki czy w cwieki. Raczej nie jest mu smutno i kolesie mie beda sie z niego smiali ze ma infantylna obrozke :P Quote
Maron86 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 OOoooo a skąd wiesz, on ci tego nie powie. Wole nie narażać go na traumę psychiczną, to taki wrażliwy psiaczek :razz: PS. Ćwieki są nie praktyczne, zawsze się obrywa po nogach tą obrożą kiedy futro biegnie... Quote
Beatrx Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 mikołaje, kaczuszki czy baloniki to też nie dla mnie:eviltong: ale taki rogz fioletowy czy turkusowy jest piękny czy niektóre tasiemki firm hand made. a np. takie wzory indiańskie sprzedawane w zoologach kompletnie mi nie podchodzą. Quote
Maron86 Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 No to nie jestem osamotniona :D Mi się szczególnie podobają obroże dla chartów, te to w większości mają naprawdę ciekawe wzory i wykonanie fajne :D Quote
Wasylek Posted July 11, 2013 Author Posted July 11, 2013 A propos wzorków to mój ma w takie jakby romby komplecik szelki i smycz :razz: A ostatnio w zoologu takie sweetaśne szeleczki dla jakiegoś ratlerka w takie cętki :loveu: Quote
Beatrx Posted July 11, 2013 Posted July 11, 2013 dla małych piesków to i w zoologu śliczne rzeczy można trafić, ale jak ktoś ma większego psa to jedynie indiańskie wzorki czy romby czasem są. Quote
Recommended Posts