giselle4 Posted July 20, 2013 Posted July 20, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Jak przyszłam po nią do lecznicy, ona juz wstawała...chciała sama sobie wyjsc. Mam nadzieje, że nie rozejda sie szwy bo ona jest bardzo energiczna.[/QUOTE] szwy ok fartuszek w szmatki ...troche podarła ale da sie jeszcze kogos ubrac Zapryskałam srebrem i dzisiaj pogoniła Kesha bo sie przypałętał na naszą strone On w odwiedzinki a my jego do Lucynki hihihi:) Wszystko ok piszczy oj,piszczy:) Quote
fiorsteinbock Posted July 22, 2013 Author Posted July 22, 2013 Napisała do mnie Pani na tablica.pl, że Migotka spodobała się dzieciom...i nic więcej nie dopisała... :) Quote
michelle04 Posted July 22, 2013 Posted July 22, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Suri piszczy czy Kesh? :)[/QUOTE] Pewnie, że Suri ;) To Iskiereczka- piszczałeczka :loveu: Quote
Mysza2 Posted July 25, 2013 Posted July 25, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Napisała do mnie Pani na tablica.pl, że Migotka spodobała się dzieciom...i nic więcej nie dopisała... :)[/QUOTE] Mam alergię jak ludzie mówią że dzieciom się podoba Quote
giselle4 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 (edited) wklejam fotki za michelle tak spędzamy upały. Migotka z Kiciusiem Surinka obie panienki Edited July 28, 2013 by giselle4 Quote
giselle4 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 (edited) Migotka,Suri,Norka i Kicius babciu,Migotka ukradla ciastko skarzypyta Edited July 28, 2013 by giselle4 Quote
fiorsteinbock Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Ufff - zazdroszczę Wam zadrzewionej działki a i psiaki mają się gdzie schować. U mnie w Bielawie, w mieszkaniu solarium a na budowie zadnego drzewka i patelnia!!! Dziewczynki, w tym tygodniu sie zobaczymy bo Migotka pojedzie na szczepienia. Tzn pod warunkiem, że trochę słonce przestanie grzać. Nie chce jej męczyć w tym upale podczas przejazdu metalową puszką :/ I tak, jesli chodzi o ewent. adopcję. Jeden domek jest zdecydowany aby wziąć psiaka do adopcji, ale mają remont i musimy zaczekac... Pojawił się też domek z Bolkowa. Mojej znajomej, wolontariuszki siostra szuka mała psiaka i jutro podesle Jej Suri i Migotkę. Domek na pewno wart uwagi bo dziewczyny robią wiele dobrego w temacie kotów działkowych i mam do nich zaufanie. Tymczasem, dorobie ogłoszeń dla obu dziewczynek... Quote
fiorsteinbock Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 (edited) Deszcz! Spadł własnie deszcz a moj Tz wyszedł z psami na dwór :D bedzie mega szczesliwy ;) Edit: ponowiłam ogłoszenie Migotki na tablica.pl i będe raz w tygodniu usuwac i wstawiać nowe, dla zachowania wysokiej pozycji. Najbliższe miasto podałam: Wrocław Chociaż mam ostatnio dziwne doświadczenia z domkami wrocławskim. Pani przyjechała obejrzec moją tymczasowiczkę, na 100% zdecydowała się na TAK - dogadałam sie z Ulv co do wizyty p.a. I nagle rano sms, że z powodow rodzinnych dzisiejsza wizyta musi zostać przeniesiona na poniedzialek. Od tamtego czasu minęło chyba ze 3 tyg i pani już się nie odezwała :) Rozumiem, że zrezygnowała - ma prawo, a może nawet innemu psiakowi dali schronienie, tylko czemu nie miala odwagi o tym napisac :/ Edited July 29, 2013 by fiorsteinbock Quote
fiorsteinbock Posted July 29, 2013 Author Posted July 29, 2013 Są na wątku osoby, które ogłaszaja psiaki? Mam pytanie: oglosiłam na czterech głownych portalach (tablica, gumtree, ale.gratka, morusek) i jak uwazacie, czy lepiej skupić sie na częstym odswiezaniu/ponawianiu ogloszeń, skupiając sie wylacznie na 4 portalach - czy zrobić na 20stu, tych mniej odwiedzanych? _ogonek_ ma jeszcze inny patent :) Robi kilka ogloszen jednemu psu, na jednym portalu wykorzystując różne teksty i fotki! Quote
giselle4 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 to dobry pomysl ma Ogonek nie przyczepia sie:) Quote
fiorsteinbock Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 Na gumtree od wczoraj 15 wejsc, na tablica.pl pobrano dwa razy numer telefonu lecz nikt nie zadzwonił :( Quote
fiorsteinbock Posted July 30, 2013 Author Posted July 30, 2013 (edited) Zadzwoniła dzisiaj Pani z Wrocławia. Ogłoszenie wypatrzyła na Morusek.pl Domek zapowiada się dobrze, odbedzie się oczywiście wizyta i podpisanie umowy. Pani bardzo zalezy na takim spotkaniu, poniewaz ma wiele pytań do wolontariuszki. Chce również przed podjęciem decyzji o adopcji poznać osobiście Migotkę i planuje przyjechac w małe odwiedzinki :) Pani mieszka w dwu pokojowym mieszkaniu, sama. Pracuje, czesto jezdzi do rodziny - zabierałaby psiaka ze soba. Wstępna rozmowa telefoniczna nastraja mnei optymistycznie :) Migotka musiałaby zaczekac do polowy sierpnia, do urlopu Pani - ponieważ Pani chce aby pierwsze dni w domu spędziły wspolnie. Wysłałam również Suri :) I kolejny edit, zeby juz nie produkowac nowych postów: Pani Alicja chciałaby przyjechać w sobotę ok. 11-12. Michelle, Giselle - pasuje Wam? Obie dziewczynki sie spodobały, ale miejsce jest dla jednej. Edited July 30, 2013 by fiorsteinbock Quote
fiorsteinbock Posted August 5, 2013 Author Posted August 5, 2013 A ja zaglądam i dziele się wspaniałymi wiadomościami, otóż... Panna Migotka zauroczyła Panią Alicję z Wrocławia, która odwiedziła dziewczynki w sobotę. Rezultat wizyty jest taki, że po 14 sierpnia mała jedzie do domku :)!!! Przyszła opiekunka Migotki bardzo spodobała się Giselle i Michelle, ale nie tylko im. Również psiakom z hoteliku Pani Alicja przypadła do gustu, czyli wizyta przedadopcyjna to czysta formalność, którą załatwimy przy okazji odweizienia małej do Wrocławia :) Cioteczki, na razie trzymajmy mocno kciuki i czekamy do 14-15 sierpnia :))) Quote
fiorsteinbock Posted August 5, 2013 Author Posted August 5, 2013 I jeszcze Suri. Ale myślę, że i dla Niej szybko domek znajdziemy. Quote
giselle4 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='fiorsteinbock']Zadzwoniła dzisiaj Pani z Wrocławia. Ogłoszenie wypatrzyła na Morusek.pl Domek zapowiada się dobrze, odbedzie się oczywiście wizyta i podpisanie umowy. Pani bardzo zalezy na takim spotkaniu, poniewaz ma wiele pytań do wolontariuszki. Chce również przed podjęciem decyzji o adopcji poznać osobiście Migotkę i planuje przyjechac w małe odwiedzinki :) Pani mieszka w dwu pokojowym mieszkaniu, sama. Pracuje, czesto jezdzi do rodziny - zabierałaby psiaka ze soba. Wstępna rozmowa telefoniczna nastraja mnei optymistycznie :) Migotka musiałaby zaczekac do polowy sierpnia, do urlopu Pani - ponieważ Pani chce aby pierwsze dni w domu spędziły wspolnie. Wysłałam również Suri :) I kolejny edit, zeby juz nie produkowac nowych postów: Pani Alicja chciałaby przyjechać w sobotę ok. 11-12. Michelle, Giselle - pasuje Wam? Obie dziewczynki sie spodobały, ale miejsce jest dla jednej.[/QUOTE] wiesz ze tak i bardzo podoba jej sie Migotka Quote
giselle4 Posted August 5, 2013 Posted August 5, 2013 [quote name='fiorsteinbock']A ja zaglądam i dziele się wspaniałymi wiadomościami, otóż... Panna Migotka zauroczyła Panią Alicję z Wrocławia, która odwiedziła dziewczynki w sobotę. Rezultat wizyty jest taki, że po 14 sierpnia mała jedzie do domku :)!!! Przyszła opiekunka Migotki bardzo spodobała się Giselle i Michelle, ale nie tylko im. Również psiakom z hoteliku Pani Alicja przypadła do gustu, czyli wizyta przedadopcyjna to czysta formalność, którą załatwimy przy okazji odweizienia małej do Wrocławia :) Cioteczki, na razie trzymajmy mocno kciuki i czekamy do 14-15 sierpnia :))) Noreczka nigdy nie podchodzi do obcych a Palomek to dzikus tylko nas toleruje i stal sie cud oboje podeszli do pani Alicji nawet Kesh mial zaszczyt byc przy pani Ali hihihih to jest dobry domek ale to Ty Edytko sama zadecydujesz.:) Quote
Alla Chrzanowska Posted August 6, 2013 Posted August 6, 2013 [quote name='fiorsteinbock']A ja zaglądam i dziele się wspaniałymi wiadomościami, otóż... Panna Migotka zauroczyła Panią Alicję z Wrocławia, która odwiedziła dziewczynki w sobotę. [B]Rezultat wizyty jest taki, że po 14 sierpnia mała jedzie do domku :)!!![/B] Przyszła opiekunka Migotki bardzo spodobała się Giselle i Michelle, ale nie tylko im. Również psiakom z hoteliku Pani Alicja przypadła do gustu, czyli wizyta przedadopcyjna to czysta formalność, którą załatwimy przy okazji odweizienia małej do Wrocławia :) Cioteczki, na razie trzymajmy mocno kciuki i czekamy do 14-15 sierpnia :)))[/QUOTE] Ale wieści:) Mam nadzieję, że i nasza Kalinka równie szybko znajdzie domek. Tym niemniej mam nadzieję, że moja deklaracja na sierpień dotarła? Quote
fiorsteinbock Posted August 11, 2013 Author Posted August 11, 2013 Allu, deklaracja dotarła - bardzo dziękuję! zaraz zaksięguję ale będziemy płaciły tylko za kilka dni, dlatego dogadałam się z dziewczynami, że zapłacimy jak zabierzemy Migotkę aby nie płacić z góry za cały miesiąc i potem rozliczać. [B]06.08: Alla Chrzanowska: 20zł[/B] Jestem z Panią Alicją w kontakcie, szykuje powoli wyprawkę dla Migotki i nie może się doczekać Jej przyjazdu, który planujemy na 14 lub 15stego :) Wyślę jeszcze umowę adopcyjną aby Pani Alicja uzupełniła dane osobowe. Tak bardzo się cieszę!!! Co do dwóch domków, o ktorych wczesniej pisałam to żaden się nie odzywa... Eh :/ Quote
azalia Posted August 11, 2013 Posted August 11, 2013 Miło się patrzy na szczęśliwe sunieczki. Cieszę się z domku ślicznotki Migotki. Dobrego człowieka życzę też Surince. Quote
fiorsteinbock Posted August 12, 2013 Author Posted August 12, 2013 W Bielawie, gdzie znalazłam Suri, biega podobna do niej suczka i zastanawiałam się czy to matka, czy siostra z miotu...nie mam pojecia. Suczka ma rujkę i biega za nią stadko psów. Jest bardzo wystraszona i nieufna. Chciałyśmy ją z koleżanką złapać, ale na razie się nie udaje. Ma ponoć właściciela i próbujemy go odnaleźć aby chociaż suczkę wysterylizować :( Quote
Recommended Posts