Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Wieści z 14 sierpnia 2013 - Migotka mieszka we Wrocławiu :)
Dziękuję wszystkim za pomoc!!

Wieś przelotowa na Dln Śląsku. Na wsi wywalona lub "zgubiona" mała suczka.
Chodziła, błąkała się...tak ze dwa tygodnie.
Aż wzruszył ją los jednej z rodzin i postanowili ją przygarnąć. Do zaoferowania łańcuch i buda. Niestety, jedyne co mogli dać suni.

Zadzwonili z prośbą o zorganizowanie sterylizacji... podjechałam zobaczyć sunieczkę i serce mi zamarło!
Taki knypek do budy?! na łańcuch?! Ze strony ludzi padła druga propozycja, stajnia...

Nie mogłam przestać o niej myśleć, o tym uwiązaniu... o wesołych oczach, które krzyczały "pogłaszcz mnie, pobaw się ze mną"... Wizja suni w budzie, zimą - przerażała mnie...
Nie mogłam Jej tam zostawić...
Szybka decyzja, zabieram ją na DT bo inaczej sunia się zmarnuje.

I tak od wczoraj sunia jest na dt u Michelle i Giselle. Jutro jedziemy na sterylkę a przy okazji wet obejrzy ranę na łapcę, którą sunia rozlizuje.
Wydaje się być w dobrej formie, jest wesoła, lgnie do człowieka, pcha się na kolana i ładnie drepta na smyczy. W aucie grzecznie siedzi na "kolankach", czekając końca podróży :)
Do dzieci również zachowuje się przyzwoicie, wogóle to jest taki grzeczny, nakolankowy przytulak :)

Sterylizację, szczepienia ogarnę. Natomiast proszę o wsparcie w utrzymaniu suni w DT.
Całkowity koszt miesięczny 200zł.

Czy ktoś wesprze Pannę Migotkę?

A o to nasza bohaterka uwiązana na pasku połączonym z łańcuchem. Właściwie to cień mogła znaleźć jedynie na tarasie, pod parasolem, ponieważ jeszcze nie zorganizowano jej budki...

Ogłoszenia:
http://tablica.pl/oferta/panna-migotka-na-wydaniu-szukamy-odpowiedzialnego-opiekuna-ID3g80P.html
http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/wroclaw/panna-migotka-najsympatyczniejsza-przyjaciolka-czlowieka-508467879?MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXmessageUrlMZhttp%3A%2F%2Fwww.gumtree.pl%2Fc-AdDetails%3FAdId%3D508467879%26Guid%3D1402c132-d040-a20b-2684-6ec7fffec706%26Location%3D3200114&mpname=LocClass-PreAuthAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=41607196%3B508467879%3B41607196%3B3200114%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1375128990811&secev=AQAAAUAlJkYAAM0AAAABACIxNDAyYzEzMzQ1Yi5hMjBiMjczLjYyM2NjLmZmZmQ5MmQwAAAAAQAAAAAeTpqnAIVy47IiEcZM3IzQJFKTpqsQ%2FMla&wmid=508467879
http://www.morusek.pl/edytuj_ogloszenie/?id_ogloszenia=181554
http://alegratka.pl/ogloszenie/malenka-panna-migotka-szuka-swojego-22613162.html

Edited by fiorsteinbock
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I zdjecia z wczoraj, po przyjeździe do dt.
Oczywiscie sunia się natychmiast zaklimatyzowała :) Giselle pisała, że nie odstępowała jej i Michelle na krok... Więc wyobraźcie sobie smutek, jaki towarzyszyłby mieszkance budy...

Posted (edited)

Na poczatek moja deklaracja, 50,-
brakuje cale 150zł - kto sie dorzuci?

I bannerek:

Koszt PDT: 200zł

DEKLARCJE stałe:

Alla Chrzanowska: 10,-
fiorsteinbock: 50,-

Wpłaty jednorazowe:
10.07: Alla Chrzanowska: 10zl
10.07: fiorsteinbock: 50zl
11.07: Maryna: 10zl
15.07: zbiórka: 130zł
..............................................
suma: 200zł
15.07: hotelik: -200zł (zapł. do 7 sierpnia)
..............................................
saldo: 0zł

06.08: Alla Chrzanowska: 20zł - przelane na rzecz psiaków będących na DT u Michelle
11.08: fiorsteinbock: 50zł - przelane na rzecz Lisia będącego w hoteliku u Kikou

Edited by fiorsteinbock
Posted

Alla Chrzanowska napisał(a):
Strasznie u mnie krucho ostatnio z kasą, ale 10,00 zł zadeklaruję dla tej Maleńkiej. Proszę o dane do przelewu.

Allu, bardzo dziękujemy!
Zapisuję i wysyłam dane.

Liczę, że Migotka z Kalinką szybko znajdą domy :)

Posted

Nette napisał(a):
Śliczna mała!
Ja na razie z wiadomych względów nie poratuję finansowo, ale będę odwiedzać wątek i podnosić :)

Każda pomoc jest warta podziękowań :)

Po sterylce zacznę małą ogłaszać, niech leci do nowej chaty!

Posted

Zapisuję się u Migotki.
Edziu, stałej nie zadeklaruję bo boję się czy będę mogla się wywiązać.
Ale bazarkami wspomogę, a jak dam radę to jednorazowymi

Posted (edited)

Zapisuję Pannę Migotkę :loveu:
Jest Ona bardzo żywiołową sunieczką i mimo, że przebywa u nas dopiero 2-gi dzień już się zadomowiła,na ogrodzie biega luzem i nie interesuje ją ucieczka, non stop chodzi za ludziem i zaprzyjaźniła sie już nawet z psiakami, teraz tylko szybko stały domek potrzebny nim przyzwyczai sie za bardzo do nas :cool3:

Edited by michelle04
Posted

Cioteczki, bardzo dziękuję Wam za pomoc.
Migotka dzisiaj miała sterylizację a przy okazji weterynarz usunął kłos wbity głęboko w łapkę i wyczyscił ranę z ropy. Dostaje antybiotyk i myślę, że szybciutko dziewczynka się pozbiera.
Tak jak pisała Michelle, Panna Migotka to chodzące, jedno wielkie uczucie do człowieka! Jest genialna :)
Od nowego tygodnia lecimy z ogłoszeniami!

Wpłynęło 10zł od Alla Chrzanowska, wielkie dzięki!!!

Posted

Mysza2 napisał(a):
Zapisuję się u Migotki.
Edziu, stałej nie zadeklaruję bo boję się czy będę mogla się wywiązać.
Ale bazarkami wspomogę, a jak dam radę to jednorazowymi

Super! Ja tez mam kilka rzeczy na bazarek, damy rade :) Dziękuję!

Posted

Cioteczki, Panna Migotka ma się dobrze po sterylce, jest radosna i ma apetyt :loveu: dokazuje jak na młodą sunieczkę przystało wszędzie jej pełno, taka iskierka i przylepka:loveu:

Panna Migotka, Norcia i Suri ( też nowa rezydentka od Cioci Fiorsteinbock)