Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W nocy z 28/29 kwietnia, w okolicach Cinema City Krewetka w Gdańsku, znaleziono pieska. Weterynarz określił jego wiek na 10 miesięcy - rok.
Miał na sobie metalową obrożę.
NIKT SIĘ PO NIEGO NIE ZGŁOSIŁ!

Od dziś MAx(bo tak jakby reagował na to imię, ale nie do końca) jest u mnie w domu tymczasowym. To już jego drugi tymczas. Max jest niesamowicie urodziwy. Smukły, średniej wielkości z pięknym spojrzeniem. Sytuacja, w której się znalazła przeraża go. Popiskiwał przez pierwszą godzinę, potem usnął.

Ładnie chodzi na smyczy. Reaguje na podstawowe komendy, chociaż czasem z przerażenia zapomina o co proszę. Wykonał nawet aport z przyniesieniem mi piłki do dłoni.
Bardzo dobrze zachowuje się w autobusie i tramwaju. Ktoś widać już z nim jeździł, bo wiedział że trzeba usiąść i nie wariować. Prawdopodobnie był wpuszczany na kanapę, ale szybko zrozumiał, że my mu wchodzić na łóżko nie pozwolimy.
Tyle już o nim wiemy mając go od 2 godzin.
Max idąc z nami szczeknął kilka razy do mijanych psów. Tak jakby opowiadał im swoją smutną historię. Troszku reaguje jak ktoś przechodzi za drzwiami wejściowymi. Może ktoś go szuka? Trójmiasto proszę o pomoc, to mój pierwszy tymczas i chciałabym, żeby skończył się bardzo szczęśliwie.

A tak wypatruje cały czas swojego pana:

Posted

wiem że sobie nie da rady:placz:
on jest niesamowity, tak bardzo szuka kontaktu z człowiekiem, już szybko sie zadomowił, zrozumiał zasady jakie panują w domu, czasem tylko podchodzi i popiskuje żeby przytulić go mocno, bo chce ciepła.
:placz::placz:sama sie zamkne z nim w tym schronisku nooo!!!!
dlaczego nikt go nie szuka?

Posted

Czy zostalo zrobione wszystko,zeby odnalezc wlasciciela?! Czy daliscie ogloszenie ze zdjeciem do Dziennika Baltyckiego???!!! I do Radia Gdansk???!!! Byc moze naprawde go ktos szuka???!!!

Posted

wiem, że rpzez tydzień dziewczyna, która miała go u siebie ostro szukała właścicieli, łącznie z akcją plakatową.

niestety coś nie moge sie z nią teraz skontaktować, ukradli jej komórkę i z kontaktem są problemy.

Posted

W poneidziałek powiem o nim u siebie na antenie, powiadomiłąm też zaprzyjaźnione Radio Gdańsk z chęcią pomogą. Schronisko dostało jego foty.
Jest jedna Pani zainteresowana obejrzeniem go w środę po powrocie z konferencji.

Może się uda. Czasu jest mało.

Posted

czas leci...a on spedza czas piszcząc i patrząc w okno.tak wyczekuje swojego pana.zobaczcie:placz::placz:uspokaja sie na jakis czas, poprzytulam go, wytluamcze ze wszystko jakos sie ulozy, ze nie damy mu zginac, a on potem znowu zaczyna:placz::placz:

tak cichutko, nie wyje...tylko popiskuje...i strasznie wzdycha:-(

Posted

Biedaczek, raz przybłąkał sie do mnie psiak jak byłam na spacerze z moją sunią. Udało mi się odnaleźć domek dość szybko bo na drugi dzień wróciłam z psiakiem w to miejsce gdzie się przyczepił i sam zaprowadził mnie do swojego domku. Na szczęście było to tylko kilka przecznic. Powodzenia