Betbet Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 W nocy z 28/29 kwietnia, w okolicach Cinema City Krewetka w Gdańsku, znaleziono pieska. Weterynarz określił jego wiek na 10 miesięcy - rok. Miał na sobie metalową obrożę. NIKT SIĘ PO NIEGO NIE ZGŁOSIŁ! Od dziś MAx(bo tak jakby reagował na to imię, ale nie do końca) jest u mnie w domu tymczasowym. To już jego drugi tymczas. Max jest niesamowicie urodziwy. Smukły, średniej wielkości z pięknym spojrzeniem. Sytuacja, w której się znalazła przeraża go. Popiskiwał przez pierwszą godzinę, potem usnął. Ładnie chodzi na smyczy. Reaguje na podstawowe komendy, chociaż czasem z przerażenia zapomina o co proszę. Wykonał nawet aport z przyniesieniem mi piłki do dłoni. Bardzo dobrze zachowuje się w autobusie i tramwaju. Ktoś widać już z nim jeździł, bo wiedział że trzeba usiąść i nie wariować. Prawdopodobnie był wpuszczany na kanapę, ale szybko zrozumiał, że my mu wchodzić na łóżko nie pozwolimy. Tyle już o nim wiemy mając go od 2 godzin. Max idąc z nami szczeknął kilka razy do mijanych psów. Tak jakby opowiadał im swoją smutną historię. Troszku reaguje jak ktoś przechodzi za drzwiami wejściowymi. Może ktoś go szuka? Trójmiasto proszę o pomoc, to mój pierwszy tymczas i chciałabym, żeby skończył się bardzo szczęśliwie. A tak wypatruje cały czas swojego pana: Quote
Betbet Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 wydaje mi sie, że nadaje sie dla młodej energicznej osoby, która chciałaby troche z nim popracować. i tak patrzy przez to okno... Quote
Bewarka Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Oby znalazł domek...bardzo podobny jest do mojej Nikusi...:) Quote
iwop Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Podnosze Maxa! Takie dziecko nie powinno trafic do schronu!:shake: Quote
Betbet Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 A ja będę niestrudzenie podnosić Maxa. To jest dla mnie teraz sprawa życia i śmierci. Nie pozwolę go skazać na schronisko. Quote
Nikki - charciara Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 podniosę też, Betbet opowiadała mi o nim ciut więcej i na pewno nie jest to psiak, który dobrze zniesie schron, on potrzebuje serca i domu.. a czasu niewiele.. Quote
Betbet Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 pomocy dla anszego nietoperza. chetny do zabawy, pięknie równa na spacerze. gdybym tlyko mogła go zatrzymać:( ale nie moge! Quote
Jola_K Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 jejku jaki kochany :( nie oddawaj go do schronu, on tam sobie rady nie da.... :( Quote
Betbet Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 wiem że sobie nie da rady:placz: on jest niesamowity, tak bardzo szuka kontaktu z człowiekiem, już szybko sie zadomowił, zrozumiał zasady jakie panują w domu, czasem tylko podchodzi i popiskuje żeby przytulić go mocno, bo chce ciepła. :placz::placz:sama sie zamkne z nim w tym schronisku nooo!!!! dlaczego nikt go nie szuka? Quote
Elkisz Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Czy zostalo zrobione wszystko,zeby odnalezc wlasciciela?! Czy daliscie ogloszenie ze zdjeciem do Dziennika Baltyckiego???!!! I do Radia Gdansk???!!! Byc moze naprawde go ktos szuka???!!! Quote
Betbet Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 wiem, że rpzez tydzień dziewczyna, która miała go u siebie ostro szukała właścicieli, łącznie z akcją plakatową. niestety coś nie moge sie z nią teraz skontaktować, ukradli jej komórkę i z kontaktem są problemy. Quote
Nikki - charciara Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 był w obroży, to są szanse, ze nie wyrzucony tylko zagubiony.. ale nowego własciciela też szukacie równolegle?? Quote
kaerjot Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Widziałam jego plakaty we Wrzeszczu. Ślicznota z niego. Dlaczego nikt go nie szuka?? Quote
akucha Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Hopaj maluszku, bo nie masz czasy!!! Komu takiego słodziaka? Quote
egradska Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 spróbujcie ponowić ogłoszenia w mediach, moze to coś da, ulubione lokalne radio to na pewno dobry pomysł... Trzymam kciuki Quote
Betbet Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 W poneidziałek powiem o nim u siebie na antenie, powiadomiłąm też zaprzyjaźnione Radio Gdańsk z chęcią pomogą. Schronisko dostało jego foty. Jest jedna Pani zainteresowana obejrzeniem go w środę po powrocie z konferencji. Może się uda. Czasu jest mało. Quote
Betbet Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 czas leci...a on spedza czas piszcząc i patrząc w okno.tak wyczekuje swojego pana.zobaczcie:placz::placz:uspokaja sie na jakis czas, poprzytulam go, wytluamcze ze wszystko jakos sie ulozy, ze nie damy mu zginac, a on potem znowu zaczyna:placz::placz: tak cichutko, nie wyje...tylko popiskuje...i strasznie wzdycha:-( Quote
Nikki - charciara Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 no z tego co pisze Betbet to bardzo.. Quote
Nikki - charciara Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 a Ty bidaku co tak nisko?? śmigaj na górę listy!! Quote
aganiechaa Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Biedaczek, raz przybłąkał sie do mnie psiak jak byłam na spacerze z moją sunią. Udało mi się odnaleźć domek dość szybko bo na drugi dzień wróciłam z psiakiem w to miejsce gdzie się przyczepił i sam zaprowadził mnie do swojego domku. Na szczęście było to tylko kilka przecznic. Powodzenia Quote
Recommended Posts