Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Klara - jest młodą sunią, ma ok 2 lat.
Została przywieziona z interwencji i w schronisku przebywa od 5 marca 2007r. Klarę znaleziono w ciąży.:-(Szczeniaczki uśpiono a ona biedna sama dochodziła do siebie...Widać ktoś nie chciał mieć kłopotu i wyrzucił pieska.:-(
Psinka jest strasznie kochana- widac,ze pragnie kontaktu z człowiekiem.
Ma w sobie coś z owczarka collie:p Jest średniej wielkości.
Klara to bardzo łagodna , wręcz uległa suczka. Od razu kładzie się na pleckach i pokazuje brzuszek.

Niestety miała chorobę skóry i zostały białe zmiany w okół noska. Było to smarowane antybiotykiem i jest już ok, ale nikt nie chce jej zabrać do domku.
Sunia miała tez oczy w strasznym stanie ale udało sie wszystko zaleczyć....

Klara ładnie dogaduje się z innymi psami-teraz jest w boksie z innymi suczkami....

• Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak nasza Klara bardzo prosi o domek. Jest cudowna i na pewno bedzie duzoe lepiej wygladala jak znajdzie czlowieka do kochania. Te kudly przeciez trzeba pielegnowac , czesac, a kto tu w schronisku ma to zrobic:shake: :shake: Psinka potrzebuje kapieli przede wszystkim i wyczesania. Wtedy dopiero bedzie przepiekna.Ona kocha ludzi siedzi , przy kratach i czeka:-( :-( .

Posted

Ciocie, przydałoby mi się zdjęcie mordki, takie zbliżonko i drugie przy nodze, żyby było widać jaka z niej duża kobitka :roll:

No i oczywiście ten format większy.

A tak w ogóle, to ona bardziej nadaje się na tę podmiankę :evil_lol:

Posted

Spróbujemy z tym zdjęciem, ale może byc problem, bo ona tak sie cieszy jak ma kontakt z człowiekiem, że od razu się kładzie na plecy:)
Mimo tylu cierpien jakie przezyła jest bardzo radosna...swym usposobieniem to nawet Czarusie przypomina nie tylko z wyglądu:)

Posted

Ciociu, ciociu...zdjatka to najszybciej we wtorek...nie wiem jak kasi bedzie pasowało.U nas schron w weekendy zamkniety.
Nie mam pojecia czy jej to zarosnie...może pod opieka weta cos by sie dało zrobic , ale mysle,że to marne szanse niestety:(

Posted

Yona , wiec tak . Najprostszy sposob i najszybszy sposob na zdjecia to prosze wejdz na www.brodnica.schronisko.net i tam beda suczki do adopcji ,bedzie tam klara i jak sie na zdjecie male klinknie , to wejdziesz dalej i tam jest kilka zjdec i jak sie na nie kliknie to sie pojawia w wiekszej rozdzielczosci a nie miniaturki. Dzisiaj mialam troche zametu i nie wyslalam mejla. Co do mordki to ona ma tam siersc normalnie, tylko ze taka wlasnie szara. Cala jest czarna a na pyszczku to ma biala i siwa siersc:)
Natomiast zdjecia mordki z bliska to zrobimy jakos w tym tygodniu jak bedziemy w schronisku i pierwsza je otrzymasz. Gdyby Ci jednak nie poszlo z tymi zdjeciami , to daj znac to jutro od rana je poszukam na dysku i Ci wysle.Ja je robilam dosc dawno i musze je znalezc:)

Posted

Zajrzałam i wszystko jest OK. Zdjęcia są takie jak trzeba.

Ja jeszcze raz o tej mordce, bo ludzie, niestety, różni...

Nie wygląda to na jakieś nieciekawe choróbsko?

Posted

No i jeszcze mały off.

Ponieważ dzisiaj okazało sie, że do domku idzie pewien mały kudłaczek, który dopiero rozpoczął występy na allegro, a zostało mu do końca 12 dni, pomyślałam o Sarze z Waszego schroniska, bo najbardziej go przypomina. Niestety ma tylko jedno zdjęcie. Można liczyć na więcej?...

Posted

Ciociu Yono we wtorek zrobimy wiecej. To jest sunka i ona dopiero co przyszla do schroniska tego dnia czy tez dzien wczesniej . Zostala oddana z powodu choroby wlasciciela podobno. Bardzo wyje i teskni. Widac ze to psiak domowy . Elegancko siersc przycieta.eh...:shake: :shake: