Ania+Milva i Ulver Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Klara - jest młodą sunią, ma ok 2 lat. Została przywieziona z interwencji i w schronisku przebywa od 5 marca 2007r. Klarę znaleziono w ciąży.:-(Szczeniaczki uśpiono a ona biedna sama dochodziła do siebie...Widać ktoś nie chciał mieć kłopotu i wyrzucił pieska.:-( Psinka jest strasznie kochana- widac,ze pragnie kontaktu z człowiekiem. Ma w sobie coś z owczarka collie:p Jest średniej wielkości. Klara to bardzo łagodna , wręcz uległa suczka. Od razu kładzie się na pleckach i pokazuje brzuszek. Niestety miała chorobę skóry i zostały białe zmiany w okół noska. Było to smarowane antybiotykiem i jest już ok, ale nikt nie chce jej zabrać do domku. Sunia miała tez oczy w strasznym stanie ale udało sie wszystko zaleczyć.... Klara ładnie dogaduje się z innymi psami-teraz jest w boksie z innymi suczkami.... Quote
Iskra73 Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Tak nasza Klara bardzo prosi o domek. Jest cudowna i na pewno bedzie duzoe lepiej wygladala jak znajdzie czlowieka do kochania. Te kudly przeciez trzeba pielegnowac , czesac, a kto tu w schronisku ma to zrobic:shake: :shake: Psinka potrzebuje kapieli przede wszystkim i wyczesania. Wtedy dopiero bedzie przepiekna.Ona kocha ludzi siedzi , przy kratach i czeka:-( :-( . Quote
Yona Posted May 11, 2007 Posted May 11, 2007 Ciocie, przydałoby mi się zdjęcie mordki, takie zbliżonko i drugie przy nodze, żyby było widać jaka z niej duża kobitka :roll: No i oczywiście ten format większy. A tak w ogóle, to ona bardziej nadaje się na tę podmiankę :evil_lol: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Spróbujemy z tym zdjęciem, ale może byc problem, bo ona tak sie cieszy jak ma kontakt z człowiekiem, że od razu się kładzie na plecy:) Mimo tylu cierpien jakie przezyła jest bardzo radosna...swym usposobieniem to nawet Czarusie przypomina nie tylko z wyglądu:) Quote
dariaopole Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Podnoszę kolejną piękna bidulke z Brodnicy !! Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Zdjęcie mordeczki z bliska jest ważne, żeby nie było potem zaskoczenia ze strony ewentualnych chętnych do adopcji...:roll: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Tak wiem... Jakos to zrobimy-poznęcamy się na biedna sunia ale zdjęcie bedzie:evil_lol: Quote
Iskra73 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Musze sie nauczyc zooomowac w tym moim a[paracie to nawet z daleka w razie czego ladnie wyjdzie Musze mojego TZ -to poprosic , zeby mnie nauczyl. Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ciocie, wzdęcia Klarci :mad: Chciałabym też zapytać o tę mordkę. Czy to zarośnie sierścią?.. Jest na to szansa? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Ciociu, ciociu...zdjatka to najszybciej we wtorek...nie wiem jak kasi bedzie pasowało.U nas schron w weekendy zamkniety. Nie mam pojecia czy jej to zarosnie...może pod opieka weta cos by sie dało zrobic , ale mysle,że to marne szanse niestety:( Quote
Iskra73 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Yona , wiec tak . Najprostszy sposob i najszybszy sposob na zdjecia to prosze wejdz na www.brodnica.schronisko.net i tam beda suczki do adopcji ,bedzie tam klara i jak sie na zdjecie male klinknie , to wejdziesz dalej i tam jest kilka zjdec i jak sie na nie kliknie to sie pojawia w wiekszej rozdzielczosci a nie miniaturki. Dzisiaj mialam troche zametu i nie wyslalam mejla. Co do mordki to ona ma tam siersc normalnie, tylko ze taka wlasnie szara. Cala jest czarna a na pyszczku to ma biala i siwa siersc:) Natomiast zdjecia mordki z bliska to zrobimy jakos w tym tygodniu jak bedziemy w schronisku i pierwsza je otrzymasz. Gdyby Ci jednak nie poszlo z tymi zdjeciami , to daj znac to jutro od rana je poszukam na dysku i Ci wysle.Ja je robilam dosc dawno i musze je znalezc:) Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Zajrzałam i wszystko jest OK. Zdjęcia są takie jak trzeba. Ja jeszcze raz o tej mordce, bo ludzie, niestety, różni... Nie wygląda to na jakieś nieciekawe choróbsko? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 Prawda jest taka,ze powinien ja wet obejrzec...ale to raczej nie realne. Tam juz się w tej chwili na tym nosie nic nie dzieje...ale jak ja wyciagniemy z boksu to zrobimy dokładne oględziny:) Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 No i jeszcze mały off. Ponieważ dzisiaj okazało sie, że do domku idzie pewien mały kudłaczek, który dopiero rozpoczął występy na allegro, a zostało mu do końca 12 dni, pomyślałam o Sarze z Waszego schroniska, bo najbardziej go przypomina. Niestety ma tylko jedno zdjęcie. Można liczyć na więcej?... Quote
Iskra73 Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 Ciociu Yono we wtorek zrobimy wiecej. To jest sunka i ona dopiero co przyszla do schroniska tego dnia czy tez dzien wczesniej . Zostala oddana z powodu choroby wlasciciela podobno. Bardzo wyje i teskni. Widac ze to psiak domowy . Elegancko siersc przycieta.eh...:shake: :shake: Quote
Yona Posted May 12, 2007 Posted May 12, 2007 No to czekam, czekam... i na jakieś bliższe informacje chętnie :razz: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 No i mamy tez Sare...:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=65602 Quote
Ania+Milva i Ulver Posted May 12, 2007 Author Posted May 12, 2007 I Kapi.... http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5364582#post5364582 Quote
Yona Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 A oto pierwsze ogłoszenie Klary: http://www.allegro.pl/item193741157_klara_o_powodach_porzucania_psow_szok_.html Quote
Iskra73 Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Yona , Ty to umiesz pisac , jestem pelna podziwu . Dziekujemy :bigok: :bigok: Quote
dariaopole Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 ahhh dziewczyny, co za organizacja !!! jestem pod wrażeniem, a ciocia Yona to chyba na każdym wątku działa :evil_lol: Quote
Recommended Posts