Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Biedna sunia....bardzo chciałabym jej pomóc ale pod koniec lipca jedziemy na wakacje, więc pewnie nic z tego :( porozmawiam jeszcze z moją drugą połówką jak tylko wróci z pracy. A narazie trzymam kciuki za sunię! Mam nadzieję, że ktoś się znajdzie.

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Myślę (i mam nadzieję), że skoro zapanowała taka cisza, to znaczy że sunia jest bezpieczna. Inaczej byłoby rozpaczliwe wołanie o pomoc, bo czwartek już jutro.
Zapewne już wkrótce przeczytamy, że sunia jest poza schronem.

Posted

Figunia napisał(a):
Myślę (i mam nadzieję), że skoro zapanowała taka cisza, to znaczy że sunia jest bezpieczna. Inaczej byłoby rozpaczliwe wołanie o pomoc, bo czwartek już jutro.
Zapewne już wkrótce przeczytamy, że sunia jest poza schronem.

Dziś cioteczka Marta była w schronisku, nie znam szczegółow, ale finał jest taki, że Miła wylądowała u Marty.Niestety nie może u niej zostać, domownicy nie zgadzają się na psa, poza tym cioteczki całymi dniami nie ma w domu. Pani Ania z fb już się kontaktowała, dom z ogrodem, jeden z psów to 6-cio letni niewidomy psiak. Jest w kontakcie z Martą,która będzie jej zdawała relacje z zachowania Miłej. Dom nie sprawdzony,trzeba będzie znaleźć kogoś do wizyty przedadopcyjnej. Poza tym zobaczymy co Miła w domu wyprawia, czy Pani Ania nie zrezygnuje?
Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni na dniach.

Posted

Olena84 napisał(a):
Jakieś wieści???

Miła w domowym zaciszu trochę odżyła:) Mozna powiedzieć, że rześko tupta po mieszkaniu. Niestety babcia nie wie, albo już zapomniała do czego służy spacer:( Rodzina cioteczki Marty od samego początku była nastawiona negatywnie do obecności psa w domu, a teraz jak doszedł do tego zapach moczu i koopy ich cierpliwość jest na skraju cierpliwości. Marta próbowała się skontaktować z P.Anią z fb, po kilku próbach otrzymała sms, że teraz ma inne sprawy na głowie. Jak sobie je uporzadkuje, to się skontaktuje. Nie wróże temu nic dobrego niestety:(
Pod koniec miesiąca Marta wyjeżdża i do tego czasu musi się znaleźć jakiś dom dla babci Miłej.Mam nadzieję, że rodzina wytrzyma do tego czasu i nie będzie kazała się wczesniej pozbyć psa:(

Posted

Olena84 napisał(a):
Po takim tekscie nie nastawialabym sie na kobiete z fb

Znam p.Anię,byłam u niej na wizyciePA własnie dla tego niewidomego pekińczyka.
To bardzo ciepła osoba,MIla będzie tam miała wspaniały dom,jeżeli trafi do niej.
P.Ania mieszka w domku z ogródkiem,sama pracuje,ale mieszka z mamą,która cały czas jest w domu.

Posted

No dobrze, ale moje stwierdzenie wynika ze zdania "Marta próbowała się skontaktować z P.Anią z fb, po kilku próbach otrzymała sms, że teraz ma inne sprawy na głowie. Jak sobie je uporzadkuje, to się skontaktuje." :-(

Posted

Oczywiście na nastawiamy się tylko na P.Anie, szukamy też po znajomych kąta dla babci. Może faktycznie jakieś zdarzenie losowe spowodowało że nie ma się głowy i czasu dla nowego psa, poczekamy, aż się P.Ania odezwie.
Problemem jest to załatwianie się babci w domu, nie każdy wytrzyma ciągłe sprzątanie i mycie podłóg.
Poza tym babcia znacznie lepiej czuje się na trawce - dom z ogrodem byłby dla niej idealny.