Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Dwa tygodnie temu trafiła do schroniska sunieczka.Nie było mnie przy jej przyjęciu, ale rzekomo wyglądała jak obraz nędzy i rozpaczy, zastanawiali się nad tym czy od razu jej nie uśpić. Decyzją lekarzy trafiła do izolatki, okazało się, że babulina oprócz niedorozwoju tylnej łapinki, ma jeszcze problem z biodrami. W jej wieku ( 18 lat!!!!) chyba żaden lekarz nie podejmie się operacji.Babinie wydaje się to nie przeszkadzac.Przewraca się nieraz, nie może dłużej ustać w jednej pozycji, ale na spacerze twardo sobie tupta. W chwili obecnej nie jestem w stanie powiedzieć czy coś jej jeszcze dolega. Objawów nie ma żadnych.
Lekko demencyjna, lekko niepełnosprawna babcia Miła.Problem jest w tym,że to stary, nieadopcyjny, kaleki pies, który jutro gdy skończy jej się kwarantanna najprawdopodobniej pójdzie na drugą stronę mostu:(
Jutro jedna z wolontariuszek będzie walczyć o kupienie jej trochę czasu, ale jak uda się wytargować dzień, dwa to będzie sukces. Dlatego też proszę o pomoc w szukaniu jakiegoś bezpiecznego kąta dla babuliny, przynajmniej na jakiś czas.

Edited by sunia2000
  • Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

Rozliczenie darowizn dla Miłej:
WPŁYWY

50zł - Teesaa 118
30zł - pikola
553,44zł - Kama 202 z fb bazarku
10zł - Małgorzata F. z FB
24zł - z bazarku:http://www.dogomania.pl/forum/threads/246298-Serwetki-HAND-MADE-dla-Wali-i-Miłej-Do-21-08-g-22?p=21201636#post21201636
58zł - z bazarku:http://www.dogomania.pl/forum/threads/248061-Kupujesz-za-ile-chcesz-dla-Walentyny-i-Miłej-do-5-11-13do-godz20-00?p=21439617#post21439617
68zł - z bazarku asiuniab - przesłane w postaci jedzenia

Wydatki udokumentowane:
48zł - podkłady - paragon post 296
120zł - wizyta u lekarza+szampon - post 316

Edited by sunia2000
Posted

Zosia123 napisał(a):
Jedną zawiozłaś, to następna w kolejce :(

No niestety:( Jak ją widziałam na początku to nie rokowała zbyt dobrze, dlatego też wcześniej o niej nie pisałam.Ale dziś jak ją zobaczyłam tuptającą po trawie i te czyste,świdrujące spojrzenie to musiałam dać o niej znać:)

Posted

Szira napisał(a):
w boksie wygląda kiepsko, ale jak już jest na trawie to drepta,
oby dostała szansę

Cioteczka M. ma jutro bojowe zadanie, znając ją to mu sprosta:) , a później pozostanie TYLKO znaleźć jej jakiś kąt...

Posted

beataczl napisał(a):
przydaloby sie wydarzenie na fejsie jak najszybciej...Kto moze zrobic?;(

Ja niestety mam mało znajomych i moje wydarzenia jakoś nie mają rozgłosu:( Jest tu jakiś fejsbookowy demon?:)

Posted

Rany co za bida :( Ile ona może ważyć? Ta babcia jest teraz w jakimś pomieszczeniu czy w kojcu? Wstawię ją na nasze profile by więcej osób się o niej dowiedziało. Ja jej mogę zrobić wydarzenie z konta Adopcje starszych psów, ale ktoś by je musiał prowadzić bo brakuje mi czasu.

Posted

siekowa napisał(a):
Rany co za bida :( Ile ona może ważyć? Ta babcia jest teraz w jakimś pomieszczeniu czy w kojcu? Wstawię ją na nasze profile by więcej osób się o niej dowiedziało. Ja jej mogę zrobić wydarzenie z konta Adopcje starszych psów, ale ktoś by je musiał prowadzić bo brakuje mi czasu.

Babina jest na szczęście w pojedynczym kojcu, w pomieszczeniu. Bez problemu można ją wziąć pod pachę, nie ważyłam jej, ale będzie jakieś 6kg

Posted

animka90 napisał(a):
A jak sunia reaguję na inne psy? Mam w domu małego burka (dziewczynkę) 3 lata?

Jej to obojętne co tam wokół się plącze, troche już w swoim świecie babcia. Sama do psów raczej nie ciągnie, jak jej coś nie pasuje to pokaże bezzębną paszcze, ale nic nie robi, bo nawet nie jest w stanie podbiec.