wtatara Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Buczi jest starszym pieskiem, ale jak na swój wiek ma dużo energii i lubi postawić na swoim. Kochany psiak z charakterkiem. Lubi pieszczoty i garnie się do człowieka. Jest wykastrowany. Potrzebuje osoby która odpowiednio się nim zaopiekuje i będzie pielęgnować sierść. Mimo że nie jest już młodym psem, jest w dobrej formie i na pewno jeszcze trochę potowarzyszy swojemu nowemu panu jeśli się tylko na niego doczeka! Buczi znajduje się w schronisku w Nysie, jest wykastrowany. Błąkał się po Nysie, jako piesek bezpański. Jest dla niego domek w Rudzie Sląskiej. Pani sama nie może jechać, a dla to też z Krakowa duża wyprawa. Kraków- Ruda Śląska-Nysa i powrót. Boję się że Pani zrezygnuje. Ile razy od razu nie odbiera to się martwię ze ta sansa przepadła. Jest tak podobny do mojej Piksi. Pomóżmy mu Quote
Figunia Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Na wątku Sari przeczytałam, że szukacie transportu dla tego pieska. Mogłabym pojechać do Nysy i zawieść go do Rudy śl. Pociągiem, bo autka nie posiadam. Jeśli nie znajdziecie lepszej oferty, to proszę na mnie liczyć. Jestem wolnym człowiekiem (emerytura) i chętnie pomogę. Szkoda, żeby psiak marniał w schronie, a i domek się marnuje...:lol: Zaraz sprawdzę, jak wyglądałby transport. Quote
wtatara Posted July 7, 2013 Author Posted July 7, 2013 proszę napisać jak z połączeniem .Ja zadzwonię do kobiety. A Ty jesteś z Rudy? Quote
Figunia Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Z Wrocławia, niestety. Ale skoro jest taka potrzeba, zrobię sobie wycieczkę po Polsce. Pociągiem. Nawet dobrze, że z Nysy do Rudy śl. nie ma bezpośredniego połączenia, bo piesek będzie mógł mieć malą przerwę na toaletę. Napisz mi proszę, czy ktoś będzie ze mną w schronisku przy zabieraniu pieska, poza imieniem nie wiem przecież o nim nic. No i żeby ktoś koniecznie czekał na nas w Rudzie śl. Niestety, nie mam tel. komórkowego więc trzeba będzie wszystko dokładnie zgrać zanim po psiaka pojadę. Quote
Figunia Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 Jeszcze raz sprawdzę, o której mam pociągi i napiszę. Mogłabym jechać we wtorek, bo jutro, wiadomo, nie jest już możliwe. Quote
Figunia Posted July 7, 2013 Posted July 7, 2013 No więc byłabym w Nysie o 9.37. Na 12 doczłapię się zapewne do schroniska. Mam nadzieję, że znajdzie się jakaś Dogomanka, która wraz ze mną wyciągnie stamtąd pieska. Proszę też napisać, co muszę ze sobą zabrać, tj. smycz, obróżkę, kaganiec? czy może psiak będzie miał jakąś wyprawkę... Do Rudy Sl. jechalibyśmy z 2 przesiadkami...i jeśli by się udało zdążyć, to pierwszy pociąg jest o 12.52 (w Rudzie śl. bylibyśmy o 17.03. Ale prawdopodobnie jechalibyśmy pociągiem o 14.39 (z Nysy), z przesiadką w Kędzierzynie Koźlu i Zabrzu, a w Rudzie Śl. pociąg jest o 18.25. I tu jest "mały" problem. Bo nie mam pojęcia, czy zdążę na pociąg o 12.52 i w Rudzie będę o 17.03, czy pojadę tym drugim. Napisz, co o tym myślisz, bo ja się rozpisuję, a być może z jakichś względów z mojej propozycji nie skorzystacie. Quote
Figunia Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Wreszcie Dogo działa! Wtatara napisz proszę czy mam planować jutrzejszą podróż. Jeśli sprawa nadal jest aktualna, podam swoje dane (tel., mail) na PW, żebyśmy w razie kolejnej awarii Dogo, mialy kontakt. Quote
wtatara Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 jutro na pewno nie bo trzeba sprawdzić czy piesek jest. podaję swój tel. 694 48 15 20 Quote
wtatara Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 (edited) Trzop Małgorzata ta pani z Rudy Edited July 8, 2013 by wtatara Quote
Figunia Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 uff, no to choć wiem, że jutro nie jadę. Jak uda się ustalić, czy piesek jest i czy dom nadal chętny, jak tez resztę spraw, to będziemy ustalać szczegóły transportu. Quote
wtatara Posted July 8, 2013 Author Posted July 8, 2013 prosze podać swój telefon pani Małgorzata zadzwoni jeszcze dzisiaj. Bardzo się cieszy z propozycji Quote
Figunia Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Podałam Ci nr telefonu na PW. Może Pani Małgorzata dzwoniła, musiałam wyjść z domu i dopiero wróciłam. Niestety, dopadł mnie ostry ból kręgosłupa...nie wiem skąd i dlaczego... Wezmę jakiś lek p/bólowy ale bardzo martwię się tym, czy dam radę pojechać...Trzymaj kciuki, by jutro, pojutrze było już dobrze. Bo tak jak jest teraz, to raczej nie dałabym rady. Jednak mam nadzieję, że do czasu wyjazdu będzie już ok. Piszę o tym, bo nie ma sensu niczego ukrywać w takiej sytuacji. Bardzo chciałabym pomóc, oby się udało... Quote
Figunia Posted July 8, 2013 Posted July 8, 2013 Dziękuję! Musi być dobrze, zwłaszcza że, jestem sama... Quote
Figunia Posted July 9, 2013 Posted July 9, 2013 Nowe wieści! Mój wyjazd odłożony. Po rozmowie z Panią ustaliłyśmy, że po pieska pojedzie ok. 20-tego Jej syn. Gdyby jednak syn nie mógł (praca, dużo zajęć), wtedy wkroczę do akcji. Pani jest zdecydowana na tego psiaczka i jestem właściwie pewna, że Buczi trafi do kochającego, najlepszego domku. Tylko musi wytrzymać jeszcze trochę... Quote
Figunia Posted July 13, 2013 Posted July 13, 2013 Też chciałabym bardzo. W sumie to nawet nie wiem, jak piesek wygląda, tyle, że jest malutki. Pani coś mówiła o pekińczyku, ale nie dopytałam czy Buczi to pekińczyk??? I jeszcze - czy ktoś może sprawdzić, czy ten piesek jeszcze jest w schronisku, bo przecież różnie bywa... Quote
wtatara Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 niestety piesek nie znalazł domu Quote
azalia Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Jaka szkoda,a Pani była przecież zdecydowana. Co się stało? Malutki jest ogłaszany,dzwonił ktoś? Quote
wtatara Posted September 30, 2013 Author Posted September 30, 2013 przestałam ogłaszać jak Pani się zdecydowała. Szukałam transportu od czerwca do sierpnia, Gdy znalazłam Pani powiedziała że niewidoma kotka zaczęła chorować i nie chce jej stresować. Mam nauczkę aby nie czekać. Może to była jedyna szansa Quote
Figunia Posted October 1, 2013 Posted October 1, 2013 Strasznie żałuję... Buczi jest tak śliczny, może jednak ktoś go wypatrzy... Quote
Recommended Posts