Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luisek słodziak chce sie z niebieskookimi zaprzyjaźnić, ciągle łazi pod ich boksem, obwąchuje i tak samo do Elvisa chodzi, a Elvis nadzwyczaj spokojny i nie reaguje agresją. Myślę że chłopaki mogliby sie polubić.

Posted

fajnie ,że wykazuje takie pozytywne zainteresowania innym pieskami
myślałam ,że biegusiem domek znajdzie
jest taki nietuzinkowy
no ale to chyba wakacje tak stopują adopcje ..:shake:

Posted

[quote name='figa33']fajnie ,że wykazuje takie pozytywne zainteresowania innym pieskami
myślałam ,że biegusiem domek znajdzie
jest taki nietuzinkowy
no ale to chyba wakacje tak stopują adopcje ..:shake:[/QUOTE]

Figuniu ja juz sama nie wiem kiedy jest dobry czas na adopcje. A to wakacje, a to nowy rok szkolny, a to święta lub po swiętach, to z kolei ferie, za chwilę kolejne święta, a niedługo potem wakacje. I kółko sie zamyka.

Posted

[quote name='Becia66']piękne to Figuniu, oczka mi sie zaszkliły.[/QUOTE]

piękne
piesek zmarł kilka dni temu i to jest smutne ,bardzo mu ten artretyzm dokuczał, ale przeżył 20 lat
i jak bardzo Pan dbał o niego

Posted

ja na pierwszym miejscu mam Jokunię, potem Elviska chociaz nie ukrywam że dzisiaj Luis też skradł moje serce. Wydaje mi się że ta nowa owczarka też mocno mnie złapie. W sumie to wszystkie psiaki fajne tylko nie przekłada się to nijak na adopcje.

Posted

Ja mam pytanie techniczne - a może by dopisać do ogłoszeń, że możliwy dowóz psa po pokryciu kosztów transportu? Jeżeli oczywiście jest to możliwe, bo nie wiem. Boguchwała to nie jest jakieś city więc ludzie nie bardzo szukają psów w takich miejscach.

Posted

[quote name='stzw']Boguchwała to nie jest jakieś city więc ludzie nie bardzo szukają psów w takich miejscach.[/QUOTE]

city to może nie jest ale mimo wszystko mamy też spektakularne adopcje jak psy stare, kalekie, ślepe, a nawet podwojne adopcje mamy na koncie. Więc wydawać by się mogło, że taki Luis to pikuś przy tym wszystkim. Dowóz psa też dla nas skomplikowany, możemy jedynie liczyc na czyjąs dobrą wolę i transport okazjonalnyale wiadomo że z tym cięzko. Inna sprawa jeśli organizacja transportu dotyczyła by psa ,,mało adopcyjnego'', a przecież Luis to pies modelowy pod każdym względem ,

Posted

za zwrot kosztów ja i mój narzeczony możemy jeździć i wozić psiaki 1 km = 0,50 zł oczywiście tylko wtedy gdy czas nam na to pozwoli i psiak gabarytowo zmieści się w golfa, jakby co jest klima więc w upalne dni też transportować możemy ;)

mamy doświadczenie w transportach już nie jednego labka wywoziliśmy z podkarpacia ;)

Posted

[quote name='figa33']ile Luis może ważyć ?[/QUOTE]

zastrzelilaś mnie figuniu tym pytaniem, Joko waży 7,5kg, a Luis chyba od niej nie cięższy. Będę prawdopodobnie w sobotę w przytulisku to go zważę. A póki co niech ma 7 :lol:.

Posted

Figuniu kochana już odzew jest :loveu:
Jutro Luis jedzie do Przemysla, będzie mieszkał a domu z ogródkiem, z młodymi ludźmi z 5-letnim dzieckiem, ich teściową i kotem.
Jak Karolcia wróci, zrobi wizytę poadopcyjną, a póki co jakos bez lęku i z dobrym nastawieniem oddaję in Luisa. Jutro jeszcze majuska ich przeswietli ale naprawdę domek zapowiada sie bardzo dobry. :loveu:
Był jeszcze drugi telefon ale dużo mniej ciekawy niż ten z Przemysla. Jeszcze raz Figuniu wielkie dzięki, teraz musimy Joko wyekspediowac do nowego domku tylko poczekamy aż majuska wklei zdjęcia z dzisiejszej metamorfozy.