Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja też mam na myśli ogłoszenia o szukaniu właściciela.

Na temat wizyty przedadopcyjnej słuszna uwaga :) Kolejna do zapamiętania.

Posted

Kupiliśmy dla Laluni czerwone szeleczki.Wybierał mąż. On już się zakochał :loveu:Mała jest faktycznie przeurocza. Cieszy się , kręci młynki doopką.
PO naszym wyjściu z domu słyszałam prze z parę minut szczekanie. Po powrocie wszystko na miejscu, kota cała.

Posted

U nas też szczekała jak wyszliśmy i również żadnych strat po powrocie nie liczyliśmy :)
Kochany maluszek

Posted

Poker napisał(a):
Kupiliśmy dla Laluni czerwone szeleczki.Wybierał mąż. On już się zakochał :loveu:Mała jest faktycznie przeurocza. Cieszy się , kręci młynki doopką.
PO naszym wyjściu z domu słyszałam prze z parę minut szczekanie. Po powrocie wszystko na miejscu, kota cała.

Super wieści!:multi:

A kotka zasługuje na medal. Co ona biedna przeżyje...co chwilę jakieś nowe psie przybłędy:evil_lol: ją obszczekują, czyhają na jej życie...:mad:

Posted

Dałam suni na próbę kawałek chleba, bo solidnym śniadaniu patrzyła na mnie okiem głodomorka. Myślałam ,że język połknie.Chwyciła chleb w zęby i biegiem na posłanko. Pierwszy raz warknęła jak kota się zbliżyła.
Oczywiście chodzi krok w krok za mną.Dziś znowu jest wnusia u nas. Sunia mizia się z nią. Ona musi iść do domku z dziećmi, a na pewno gdzie są młodzi ludzie.
Córka chce pogadać z mężem ,żeby ją wziąć do DS.Ale to na razie tak po cichu.Niestety nie robię sobie wielkich nadziei.

Kota jest naprawdę rewelacyjna, zresztą Dolar i Poker też.

Posted

Jak warczy przy jedzeniu na "konkurencję" to już chyba czuje się jak u siebie :)

Kotę macie cudną! Ten stoicki spokój. Z resztą Poker i Dolar też w ogóle nie zwracali na nas uwagi. Ale co się dziwić, po tylu "tymczasach" traktują pewnie takie wizyty jak chleb powszedni :)

Posted

Ale kciuków nie zawadzi potrzymać, nie? ;)

O tak, odpowiednio wyrozumiali rezydenci to podstawa DT. Też mam to szczęście, a kicia... nieszczęście ;) Za to moja psia zgraja za każdym razem zachwycona nowym lokatorem :)

Posted

Bogusik napisał(a):
Śliczna sunieczka!Ma naprawdę ogromne szczęście,że trafiła do Ciebie Poker :loveu:

I my mamy szczęście, bo odpoczywamy przy niej.
Jest grzeczna, posłuszna, radosna, słodka, zero agresji,z kotą już całkiem dobrze.Dziś znowu pięknie bawiła się pluszakiem ,a potem piłką tenisową.
Naprawdę mam wrażenie ,że ona się zgubiła.Musiała być psem domowym.

Posted

Zastanawiam się tylko na ile prawdopodobne jest, że sunia zgubiła się w rejonie, w którym ją znalazłam... Przecież gdyby była blisko domu, trafiłaby chyba do niego? Przeanalizowałam mapę, wytypowałam jeszcze jedną trasę, jutro wracając z pracy zajadę do tych miejscowości.

Posted

Oczywiście ,że mogła się zgubić w nieznanym sobie terenie.Mogli ludzie z nią przejeżdżać i wtedy się zgubiła.Albo zgubili ją z premedytacją przed wakacjami.
Na pewno nie była źle traktowana, nie boi się odkurzacza, mopu, suszarki do włosów. Z drugiej strony rzuciła się dziś na chleb, więc można podejrzewać ,że go dostawała. Nie boi się dzieci, samochodów. Wczoraj po drodze na spacer miałam wrażenie ,że nasłuchuje odgłosy silnika jednego samochodu, dziś przyglądała się kobiecie.Rozumie co to znaczy "zostań, spokój ".

Posted

Wiesz co, Pokerku, znacząca większość moich tymczasów to były psy, gdzie nijak nie mogłam zrozumieć jak można było je zgubić, pozbyć się ich czy katować. Miłe, grzeczne, słodkie... A jednak zaznały bezdomności i podłości ludzkiej :(

Posted

Pocztą pantoflową dowiedziałam sie że nowy nabytek u Państwa Pokerostwa no i przybiegłam w te pędy !;)

Fajna mała. Kudłata że szok !!!:razz:

Posted

Niekudłata, niekudłata... Moja sąsiadka też marzy o kocie norweskim, a ma to, co... spadło z jabłonki, czyli rudego dachowca. A, no i o leonbergerze też marzy, a ma trzy łowcarki mazowieckie - jeden z drogi, wywalony z auta, drugi spod płotu, a trzeci od... Murki :)

Posted

Anula napisał(a):
I ja jestem u Figi.Przypadkowo natrafiłam na wątek.Jest bardzo ładna i taka filigranowa,fajna.Będę zaglądać.

Figaligranowa powinno być... :eviltong: