Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted (edited)

Spotkałyśmy się wczoraj na drodze. Ja jechałam z pracy, ona truchtała w przeciwnym kierunku. Maleńka, z podkulonym ogonkiem. Nie zatrzymywała się, nie wąchała, tylko jednostajnie biegła przed siebie.
Zawróciłam, dogoniłam ją. Mała była bardzo wystraszona, choć widać było, że chce podejść. Nie miała obroży. Po godzinnej "rozmowie" i zjedzeniu przez nią karmy, którą na szczęście miałam przy sobie, dała się zapakować do samochodu i zawieźć do domu.

To maleńka, bardzo wychudzona psinka. Jest bardzo ostrożna i nieśmiała w kontaktach z człowiekiem, ale widać, że bardzo pragnie tego kontaktu. Jak już się ośmieli sama podkłada główkę do głaskania. Jest prześliczna. Jak macha ogonkiem to macha całym swoim ciałkiem.

Psy kocha. Wciąż zaczepia mojego psiaka, który niestety reaguje na te zaczepki warczeniem :(. Na kota w ogóle nie zwróciła uwagi.

Jest wciąż głodna, je bardzo łapczywie.

Będę wieszała w okolicy ogłoszenia, może komuś się zgubiła, ale jej wygląd i zachowanie świadczą o tym, że "właściciel" był takowym chyba tylko z nazwy :(

Sunia pojechała wczoraj (7 lipca) do DT do Poker
:multi:
Teraz chwilka na "oswojenie", sterylizacja i szukamy DS!
[SIZE=5]
07 sierpnia Figa pojechała do DS :D

Kontakt:
Alicja
tel. 609 335 773

Edited by Rubik
  • Replies 355
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ewa mnie tu ściągnęła.
Jakie maleństwo:roll: Miała szczęście, że trafiła na Ciebie:)
chyba faktycznie nie ma co liczyć, ze się zgubiła:/

Posted

Jestem na zaproszenie Ewy.
Śliczne maleństwo,
tak pomyślałam gdy napisałaś , że dużo je, czy aby ona nie jest w ciąży?

Posted

bela51 napisał(a):
Tez przybywam z zaproszenia.
NIe wiem jak pomoc malutkiej, moze trzeba zglosic ja na wątek mikropieskow ?
Takie kruszynki mają duzo milosniczek.

To już jakiś pomysł.

Posted

Dziękuję, dziękuję cioci Ewie za "promocję" małej i wszystkim ciotkom za przybycie :buzi:

Byłam dzisiaj z małą u weta. Ocenił jej wiek na dwa lata. Jest bardzo wychudzona, wet stwierdził, że musiała się błąkać przez dłuższy czas :( Ma zapalenie spojówek, więc czeka nas zakraplanie. Wet zbadał sunię więc raczej nie jest w ciąży. Boję się tylko co będzie jak dostanie cieczkę :( Mam mętlik, czy szukać DT/DS i czekać ze sterylizacją czy robić ją jak najszybciej? Gdzie szukać DT? Najlepiej bezpłatnego, bo mamy już jednego Misia w hoteliku (ja + jeszcze jedna dogociotka) i każdy miesiąc to walka by były pieniądze na jego opłacenie...

Posted

bela51 napisał(a):
Tez przybywam z zaproszenia.
NIe wiem jak pomoc malutkiej, moze trzeba zglosic ja na wątek mikropieskow ?
Takie kruszynki mają duzo milosniczek.

Ooo, dziękuję za podpowiedź :D

Posted

mdk8 napisał(a):
ja też jestem. Niestety mogę tylko wspomóc grosikiem.

Dziękuję serdecznie za deklarację :) Dzisiaj za weta zapłaciłam z własnej skarbonki. Mój kochany pan doktor wziął tylko za leki :) Ale będę pamiętała gdyby okazało się, ze są jakieś większe potrzeby...

Posted

Oj Rubik, Ty to masz szczęście... wiesz na szczęście Miś ma się dobrze i ma kasę na bieżąco. Na niego mamy sporo fantów na bazarki, będziem go ogłaszać i bazarkować. Damy radę.

Możesz się trochę skupić na niej, jak mamy tekst dla Misia i jakiś grosz na ogłaszanie.

Może na początek wydarzenie na FB? albo jakiś album jej u siebie zrób, publiczny i będziemy po okolicy ją reklamować póki jest u Ciebie. I ja bym zbierała kasę na sterylkę.. zawsze to spokojniej się do nowego domu odda..

Posted (edited)

mdk8 napisał(a):

Dziękuję :)

b-b napisał(a):

Ja niestety w dolnośląskim... ale wyżej ciotka mdk8 znalazła ogólny wątek

AleksandraF napisał(a):
Oj Rubik, Ty to masz szczęście... wiesz na szczęście Miś ma się dobrze i ma kasę na bieżąco. Na niego mamy sporo fantów na bazarki, będziem go ogłaszać i bazarkować. Damy radę.

Możesz się trochę skupić na niej, jak mamy tekst dla Misia i jakiś grosz na ogłaszanie.

Może na początek wydarzenie na FB? albo jakiś album jej u siebie zrób, publiczny i będziemy po okolicy ją reklamować póki jest u Ciebie. I ja bym zbierała kasę na sterylkę.. zawsze to spokojniej się do nowego domu odda..

Będę myśleć, działać na pewno

Edited by Rubik
Posted

No dobra.
W niedzielę wracam do domu i mogę małą wziąć do BDT.
W razie gdyby okazała się chora i wymagała dużych wydatków, to będę prosiła o pomoc w bazarkach.Fanty mam.O pokrycie kosztów sterylizacji poproszę Sterylkową Skarbonkę, do której wpłacam regularnie składki.
Pasuje Wam? Jest sprawa transportu do załatwienia. Może Carpooling by pomógł.

Posted

Poker napisał(a):
No dobra.
W niedzielę wracam do domu i mogę małą wziąć do BDT.
W razie gdyby okazała się chora i wymagała dużych wydatków, to będę prosiła o pomoc w bazarkach.Fanty mam.O pokrycie kosztów sterylizacji poproszę Sterylkową Skarbonkę, do której wpłacam regularnie składki.
Pasuje Wam? Jest sprawa transportu do załatwienia. Może Carpooling by pomógł.

Mała ma sporo szczęścia, najpierw Rubik, teraz Poker :)
Popytam o transport.