Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Mattilu wypady im sie zaczęły już w kwietniu z tego co mi wiadomo. Nie jeden weekend dziewczyny latają po trawce bez smyczy. W ostatni to nawet ponoć taplały się w Rabie.podpatrzyłam na fejsie :)

Posted

Tak, tak, to prawda. Taplały się choć ja po włożeniu czubka palca do Raby momentalnie zastygłam. Jakbym włożyła nogę do zamrażarki. Agamika dzielnie wędrowała po wodzie i rzucała kamyki - głównie Nuśce bo i Amiga i Pepsi i Piksi to raczej tak z rezerwą tuptały po samym brzeżku wody.

Niestety nie mam zdjęć, bo pstrykała Agamika. Mam tylko jedno które wstawiła na fb. Oto "mokra Włoszka"

13321662_1099722213420867_14100951947439

• Upvote 1
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

dziewczyny , ale poniewaz spodobało mi sie bardzo zdjęcie mokrego Nuraska, pojechałam zobaczyć ją w realu. Niestety pogoda nie dopisała i nie byłyśmy nad rzeką :(

a taką miałam ochotę na wspólna kąpiel z Nuśką. Pewnie byłoby to bardziej z pożytkiem dla mojej wagi, bo spaceru nie było, ale było mnóstwo pysznego jedzenia :D

no i ploty-ploteczki, a i oczywiście mizianie Amigi(suni a nie Oli :D ), Nusi i gościnnie przebywającej Pepsi (mały szorściak Agamiki)

Aleksandro dziękujemy za przemiłe popołudnie :)

Posted

I ja dziękuję Tobie i Nutusi za przemiłe popołudnie. Szkoda, e nie pstryknęlyśmy ani jednego zdjęcia, ale w sierpniu to już się Wam nie upiecze

• 2 weeks later...
Posted

NIe było nastroju do fotek - ziąb był niemożebny, siedziałam pod kocem, padało i było strrrrrrasznie niepogodnie! 

Na szczęście towarzystwo było doborowe, jedzenie - przepysznościowe!!!!! :) W sierpniu wracam i mam nadzieję, że tą razą pogoda nam dopisze i się nad Rabę wybierzemy :)

Posted

Ten szary slimaczek powinien być (wg wzorca) noszony swobodnie, w kształcie sierpu lub miecza. To co to za swoboda, skoro coś narzucają ? :)

Posted

o matko jedyna, Amiśkę wygolili na łyso!!! to co zostało sie nie liczy. Takie miała fajne futerko. :P 

Nutusia przesadza, wcale tak zimno nie było, nawet czasami dało sie zdjąć polar :D ale jedzono mniammmm

Posted

A spomiedzy jakich to kwiatkow Nurasek nochalka wystawia? 

Prosze mi tu nie narzekac na pogode tylko sie cieszyc ze spotkania, ktorego Wam zazdraszczam!!! Usciski dla wszystkich, mizianki dla niektorych :)

Posted

O 18.07.2016 o 10:57, AMIGA napisał:

Ten szary slimaczek powinien być (wg wzorca) noszony swobodnie, w kształcie sierpu lub miecza. To co to za swoboda, skoro coś narzucają ? :)

Za to jest swobodny ślimaczek. :)

53 minut temu, Mattilu napisał:

Się mię owe skojarzyły z... przerośniętymi konwaliami... ;]]]

Posted
O 23.07.2016 o 00:19, inka33 napisał:

Za to jest swobodny ślimaczek. :)

Byle nie pomrowik fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuj

O 22.07.2016 o 23:24, Mattilu napisał:

Prosze mi tu nie narzekac na pogode tylko sie cieszyc ze spotkania, ktorego Wam zazdraszczam!!! Usciski dla wszystkich, mizianki dla niektorych :)

Te przerośnięte konwalie to kwiaty juki. One są wysokie a Nuśka siedziała pod pachą u Agamiki :)

Posted
O 17.07.2016 o 20:56, AMIGA napisał:

Koniecznie, i każemy zanurzyć nogi w mrożącej krew w żyłach rzece :)

Ale zazdroszczę tej zimnej Raby! - która zresztą pamiętam z wyjazdów z czasów dzieciństwa.:) My niestety nie mamy jak się ruszyć. Czasem w biegu coś poczytam o Twojej  suni Olu, ale rzadko. :( Psy mi ogromnie chorowały i chorują. Zahira już nie ma :( a "nowy" nabytek spod sklepu ma sto lat i tak chore serce, że w ogóle nie możemy nigdzie wyjeżdzać, bo ma ciągle zagrożenie obrzękiem płuc.

Nuria miała szczęście! :) Pozdrawiam Was

.

Posted

Co do "pomrowika", to kilka dni temu widziałam takiego malutkiego... skromniutkie 15cm miał, jak nic! :)

Też nigdy nie widziałam kwiatów juki. Za to w tym roku widziałam po raz pierwszy (i widzę co i rusz) nasiona lilaka. :)

Posted
O 22.07.2016 o 23:24, Mattilu napisał:

Mattilu przyznaje rację, nie wiem o co im chodzi z ta pogodą , dla mnie super, a najważniejsze towarzystwo ( o jedzeniu nie wspomnę, bo powiecie,że łasuch jestem). 

Szkoda,że tak daleko jesteś. Mogłabyś wpaść na "plotki" :) 

Nusia w Yukach superrr. Też kwitły mi potężnie w tym roku. 

Byłam w piąteczek sprawdzić, czy Amiga faktycznie łysiutka (sunia, nie Ola :D  ). No i wygolona niestety. Zajechałam z Bazylem, sznupem (tymczasem) takim jak Amiga tylko lekko bez fryzury. No ale nadrobimy w tym tygodniu fryzurkę. 

A Olka to wredna baba jest. Wykarmiła mnie drożdżówkami , że niby ona nie może. Ja natomiast mogę, choć kolejne portki ciasne :D