Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maryna']Nikt odpowiedni się nie stara o Kalinkę??aż dziwne
Nikt w ogóle się nie stara o Kalinkę... Ona nie jest dużą sunią, może na zdjęciach tak to wygląda, ale jest średniej wielkości i lekkiej budowy.

Posted

Poleciłam ją uwadze Mazowszanki2 na wątku Tiny: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246754-TINA-młodziutka-łagodna-do-dzieci-Oneczka-przyszła-do-mojej-wsi-POMOCY!!!!!!/page10 bo tam, po ogłoszeniu w lokalnej prasie (Tygodnik Ostrołęcki) telefon się urywa. Gdyby został jakiś wolny, dobrze zapowiadający się domek to może Mazowszanka podsunie mu Kalinkę.
Może Kalinę ogłosić w lokalnej prasie?

Posted

[quote name='Mattilu']Poleciłam ją uwadze Mazowszanki2 na wątku Tiny: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246754-TINA-młodziutka-łagodna-do-dzieci-Oneczka-przyszła-do-mojej-wsi-POMOCY!!!!!!/page10 bo tam, po ogłoszeniu w lokalnej prasie (Tygodnik Ostrołęcki) telefon się urywa. Gdyby został jakiś wolny, dobrze zapowiadający się domek to może Mazowszanka podsunie mu Kalinkę.
Może Kalinę ogłosić w lokalnej prasie?

Dziękuję, Mattilu :)
Hm, nie czytam lokalnych gazet, więc nie mam pojęcia, czy w którejś jest jakiś kącik o zwierzętach... Ale chyba trzeba będzie o tym pomyśleć.

Posted

Jest taki dodatek do gazety - Pupile ( ukazuje się weekendowo). nNstety ja nie wiem jak zamieszcza się tam ogłoszenie, moze trzeba meila do porannego wysłać? Nie wiem naprawdę. Ale z pewnością, wiele z białostockich dogomaniaczek wie jak to się robi i podpowie.

Posted

Będę wdzięczna bardzo :) Tym bardziej, że zależałoby mi na samodzielnym sprawdzeniu domu, więc fajnie, jakby się znalazł ktoś chętny z regionu... (pomarzyć zawsze można :) )

Posted (edited)

[quote name='zachary']Nette, wysyłasz maila z krótkim, konkretnym tekstem i zdjęciem suni z telefonem kontaktowym na adres www.poranny.pl/pupile i prosisz o zamieszczenie w sobotnim wydaniu Twojego ogłoszenia.

No proszę, jakie to proste! Na pewno tak zrobię - dzięki :)

PS. Poszło :)

Edited by Nette
Posted (edited)

Kalina ma około roku - trudno dokładnie powiedzieć w jakim jest wieku.
O stosunku do kotów mogą świadczyć zdjęcia z chorym kociakiem:

Kalina dogaduje się doskonale ze wszystkimi psami Grety, jest bardzo ustępliwa, akceptuje również towarzystwo kóz i koni, tylko trzeba uważać, żeby jej któryś nie kopnął.
Aha, jest wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana. Bardzo bym chciała, żeby mieszkała w domu, a nie kojcu...

Edited by Nette
Posted

Pytam, bo mam Pana, który koniecznie chciał adoptować ode mnie młodą Onkę, ale ona znalazła już dom.
Pan chce dużą suczkę do 2 lat, która nie zjadłaby kota i suczki yorka.
Pan przez moment miał znalezioną labradorkę (stety/niestety) znalazł się własciciel i musiał ja oddać.
Z yorkiem nie było konfliktów. Pan mieszka w Warszawie ( Praga Północ), w bloku z siostrą i rodzicami.
Ma działkę za miastem na której spędza weekendy i wakacje.

W domu u Pana nie byłam, ale mam kogoś z Pragi.
Przez telefon brzmi bardzo sensownie.

Wyslę mu zdjęcie suczki. Skopiowałam dwa zdjęcia z pierwszych postów, jeśli macie inne to proszę na mojego mejla:
mkosman2@gmail.com

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Pytam, bo mam Pana, który koniecznie chciał adoptować ode mnie młodą Onkę, ale ona znalazła już dom.
Pan przez moment miał znalezioną labradorkę (stety/niestety) znalazł się własciciel i musiał ja oddać.
Z yorkiem nie było konfliktów. Pan mieszka w Warszawie ( Praga Północ), w bloku z siostrą i rodzicami.

Wyslę mu zdjęcie suczki. Skopiowałam dwa zdjęcia z pierwszych postów, jeśli macie inne to proszę na mojego mejla:
mkosman2@gmail.com

Dzięki Mazowszanko za pamięć o Kalince :)
Kalina nie jest dużą suczką - raczej średnią, ale to widać na zdjęciach. Pan musi być jednak uświadomiony, że Kalina nie zna miasta i chociaż pomieszkiwała w domu u Grety (która hoteluje u siebie Kalinę), to na początku mogą się zdarzyć np. wpadki z zachowaniem czystości. Zastanawiam się też, jak żywiołowa Kalina odnajdzie się w bloku... Chociaż z drugiej stronie mieszka w boksie, więc chyba ograniczona przestrzeń nie powinna być dla niej problemem.
Zdjęcia już wysyłam.

Posted

[quote name='Mazowszanka2']Pytam, bo mam Pana, który koniecznie chciał adoptować ode mnie młodą Onkę, ale ona znalazła już dom.

mkosman2@gmail.com

Mazowszanko - dziekuje :loveu:

Posted

[quote name='piove']Dziewczyna z Fb deklarowała stała opłate na hotelik suni , obecnie chce zapłacic zaległosci za dwa miesiace, do kogo się zwracac na Fb w kwestii deklaracji ?[/QUOTE]
Wspaniale! :) :) :) Zwracać się należy do Alli Chrzanowskiej, która jest naszym doskonałym skarbnikiem i poda nr konta. Alla pisała też w wydarzeniu Kaliny, więc nie będzie trudno ją odnależć.
Pamietam Piove, że pisałaś o kimś, kto może znać przeszłośc Kaliny. Czy kontaktowałas się z Gretą? Jej nr telefonu jest w pierwszym poście.