Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 444
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='kalina5648']Wspaniała sunia :) Piękne zdjęcia, będę zaglądać Kaliny powinny się trzymać razem :)[/QUOTE]
Zapraszamy serdecznie :)
Więcej zdjęć Kalinki jest tu: [URL]https://www.facebook.com/events/428371273936974/[/URL].

Posted

Mattilu napisał(a):
Zagladam do slicznej. Ona ma zloty charakter!

Oj, co prawda, to prawda :) Rozmawiałam dziś Kuną: Kalina świetnie dogaduje sie nie tylko z ludźmi, psami i kotami, ale również z końmi i kozami, z którymi chciała się bawić :) O sterylce już nie pamięta, trzeba ją hamować, by zbytnio nie szalała :)
Teraz tylko na domek czeka!

Posted

Byłyśmy wczoraj z Anetą u Kalinki. Śliczna, grzeczna sunia. Wybitnie przypadły jej do gustu wątrobiane ciasteczka, które upiekłyśmy dla niej i Boryska z Anetą. Tak bardzo, że bryknęła na mnie i sama się częstowała z saszetki na smaczki. Zdjęcia wstawimy po południu...

Posted

Kalinka zapomniała już dawno, że miała operację, tylko wygolony brzuch może o tym przypominać. Kiedy przyszłyśmy stała w zagródce ze szczeniakami i oszczekała nas :) Miałam pewne problemy z zapięciem jej na smycz, ale Alla użyła do smaczków oraz doświadczenia i Kalina została zapięta. Kiedy sie troche oswoiła nie sprawiało juz żadnych problemów mizianie jej, także w okolicach szyi, sama się napraszała :) Na smyczy szła ładnie, przy nodze Alli, bo tam były smaczki :) Krótkie pociągnięcie wystarczało, by Kalinka wyhamowała. Puściłam smycz - nie oddalała się (ludzie ze smaczkami byli atrakcyjniejsi). Zdecydowanie mniej skacze, jest lepiej zsocjalizowana, ładnie reaguje na imię, słucha, co się do niej mówi, jest nastawiona na człowieka. Ale szałaput z niej nadal jest :)
W każdym razie widzę duuuużą zmianę - to już nie ten zalękniony, bezpański pies z pobocza... Kalina bardzo się zmieniła :) Dziękuję Kuno :loveu::loveu::loveu:
A teraz kilka zdjęć (prepraszam za okropna jakość...)

Posted

_Dunaj_ napisał(a):
Cudne zdjęcia, sunia urocza, rozesłałam wici, ale nikt nie pyta

Dzięki Danusiu :) :) :) Im więcej osób wie o Kalinie, tym lepiej. Wykupiłam jej ogłoszenia - wkrótce będą.

Posted
Posted

Oto dowód:

Kalina ślicznie wygląda, jest zadowolona, żywiołowa, wesoła. Z drugiej strony wyraźnie się "ogarnęła": mniej skacze na ludzi (w zasadzie już prawie wcale), przyzwyczaiła się do Kuny i nowego miejsca, wspaniale chodzi bez smyczy - w czasie całego spaceru trzymała się nas i nigdzie nie próbowała się samodzelnie wybierać.
Tylko brać i kochać :)