Maryna Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Nikt odpowiedni się nie stara o Kalinkę??aż dziwne Quote
Nette Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 [quote name='Maryna']Nikt odpowiedni się nie stara o Kalinkę??aż dziwne Nikt w ogóle się nie stara o Kalinkę... Ona nie jest dużą sunią, może na zdjęciach tak to wygląda, ale jest średniej wielkości i lekkiej budowy. Quote
Mattilu Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Poleciłam ją uwadze Mazowszanki2 na wątku Tiny: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246754-TINA-młodziutka-łagodna-do-dzieci-Oneczka-przyszła-do-mojej-wsi-POMOCY!!!!!!/page10 bo tam, po ogłoszeniu w lokalnej prasie (Tygodnik Ostrołęcki) telefon się urywa. Gdyby został jakiś wolny, dobrze zapowiadający się domek to może Mazowszanka podsunie mu Kalinkę. Może Kalinę ogłosić w lokalnej prasie? Quote
Nette Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 [quote name='Mattilu']Poleciłam ją uwadze Mazowszanki2 na wątku Tiny: http://www.dogomania.pl/forum/threads/246754-TINA-młodziutka-łagodna-do-dzieci-Oneczka-przyszła-do-mojej-wsi-POMOCY!!!!!!/page10 bo tam, po ogłoszeniu w lokalnej prasie (Tygodnik Ostrołęcki) telefon się urywa. Gdyby został jakiś wolny, dobrze zapowiadający się domek to może Mazowszanka podsunie mu Kalinkę. Może Kalinę ogłosić w lokalnej prasie? Dziękuję, Mattilu :) Hm, nie czytam lokalnych gazet, więc nie mam pojęcia, czy w którejś jest jakiś kącik o zwierzętach... Ale chyba trzeba będzie o tym pomyśleć. Quote
doris66 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Jest taki dodatek do gazety - Pupile ( ukazuje się weekendowo). nNstety ja nie wiem jak zamieszcza się tam ogłoszenie, moze trzeba meila do porannego wysłać? Nie wiem naprawdę. Ale z pewnością, wiele z białostockich dogomaniaczek wie jak to się robi i podpowie. Quote
Nette Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 Będę wdzięczna bardzo :) Tym bardziej, że zależałoby mi na samodzielnym sprawdzeniu domu, więc fajnie, jakby się znalazł ktoś chętny z regionu... (pomarzyć zawsze można :) ) Quote
doris66 Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Zapraszam na bazarek zorganizowany na opłacenie hotelu dla dzikiej Meli http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post21317957 Quote
zachary Posted September 17, 2013 Posted September 17, 2013 Nette, wysyłasz maila z krótkim, konkretnym tekstem i zdjęciem suni z telefonem kontaktowym na adres www.poranny.pl/pupile i prosisz o zamieszczenie w sobotnim wydaniu Twojego ogłoszenia. Quote
Nette Posted September 17, 2013 Author Posted September 17, 2013 (edited) [quote name='zachary']Nette, wysyłasz maila z krótkim, konkretnym tekstem i zdjęciem suni z telefonem kontaktowym na adres www.poranny.pl/pupile i prosisz o zamieszczenie w sobotnim wydaniu Twojego ogłoszenia. No proszę, jakie to proste! Na pewno tak zrobię - dzięki :) PS. Poszło :) Edited September 17, 2013 by Nette Quote
Mazowszanka13 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Napiszcie w jakim wieku jest sunia i czy lubi koty i inne suczki ? Quote
Nette Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 (edited) Kalina ma około roku - trudno dokładnie powiedzieć w jakim jest wieku. O stosunku do kotów mogą świadczyć zdjęcia z chorym kociakiem: Kalina dogaduje się doskonale ze wszystkimi psami Grety, jest bardzo ustępliwa, akceptuje również towarzystwo kóz i koni, tylko trzeba uważać, żeby jej któryś nie kopnął. Aha, jest wysterylizowana, zaszczepiona, zaczipowana. Bardzo bym chciała, żeby mieszkała w domu, a nie kojcu... Edited September 18, 2013 by Nette Quote
Mazowszanka13 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Pytam, bo mam Pana, który koniecznie chciał adoptować ode mnie młodą Onkę, ale ona znalazła już dom. Pan chce dużą suczkę do 2 lat, która nie zjadłaby kota i suczki yorka. Pan przez moment miał znalezioną labradorkę (stety/niestety) znalazł się własciciel i musiał ja oddać. Z yorkiem nie było konfliktów. Pan mieszka w Warszawie ( Praga Północ), w bloku z siostrą i rodzicami. Ma działkę za miastem na której spędza weekendy i wakacje. W domu u Pana nie byłam, ale mam kogoś z Pragi. Przez telefon brzmi bardzo sensownie. Wyslę mu zdjęcie suczki. Skopiowałam dwa zdjęcia z pierwszych postów, jeśli macie inne to proszę na mojego mejla: mkosman2@gmail.com Quote
Nette Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Pytam, bo mam Pana, który koniecznie chciał adoptować ode mnie młodą Onkę, ale ona znalazła już dom. Pan chce dużą suczkę do 2 lat, która nie zjadłaby kota i suczki yorka. Pan przez moment miał znalezioną labradorkę (stety/niestety) znalazł się własciciel i musiał ja oddać. Z yorkiem nie było konfliktów. Pan mieszka w Warszawie ( Praga Północ), w bloku z siostrą i rodzicami. Ma działkę za miastem na której spędza weekendy i wakacje. W domu u Pana nie byłam, ale mam kogoś z Pragi. Przez telefon brzmi bardzo sensownie. Wyslę mu zdjęcie suczki. Skopiowałam dwa zdjęcia z pierwszych postów, jeśli macie inne to proszę na mojego mejla: mkosman2@gmail.com Dzięki Mazowszanko za pamięć o Kalince :) Kalina nie jest dużą suczką - raczej średnią, ale to widać na zdjęciach. Pan musi być jednak uświadomiony, że Kalina nie zna miasta i chociaż pomieszkiwała w domu u Grety (która hoteluje u siebie Kalinę), to na początku mogą się zdarzyć np. wpadki z zachowaniem czystości. Zastanawiam się też, jak żywiołowa Kalina odnajdzie się w bloku... Chociaż z drugiej stronie mieszka w boksie, więc chyba ograniczona przestrzeń nie powinna być dla niej problemem. Zdjęcia już wysyłam. Quote
Mazowszanka13 Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Zdjecia już Panu przesłałam :) Ale on prosi jeszcze o inne propozycje, żeby móc porównać, zastanowić się i wybrać. Quote
Nette Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 To tylko dobrze o nim świadczy :) Więcej zdjęć mam na domowym kompie, więc jak będą potrzebne, to pisz :) Quote
Mattilu Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 [quote name='Mazowszanka2']Pytam, bo mam Pana, który koniecznie chciał adoptować ode mnie młodą Onkę, ale ona znalazła już dom. Pan chce dużą suczkę do 2 lat, która nie zjadłaby kota i suczki yorka. Pan przez moment miał znalezioną labradorkę (stety/niestety) znalazł się własciciel i musiał ja oddać. Z yorkiem nie było konfliktów. Pan mieszka w Warszawie ( Praga Północ), w bloku z siostrą i rodzicami. Ma działkę za miastem na której spędza weekendy i wakacje. W domu u Pana nie byłam, ale mam kogoś z Pragi. Przez telefon brzmi bardzo sensownie. Wyslę mu zdjęcie suczki. Skopiowałam dwa zdjęcia z pierwszych postów, jeśli macie inne to proszę na mojego mejla: mkosman2@gmail.com Mazowszanko - dziekuje :loveu: Quote
Nette Posted September 18, 2013 Author Posted September 18, 2013 [quote name='piove']Dziewczyna z Fb deklarowała stała opłate na hotelik suni , obecnie chce zapłacic zaległosci za dwa miesiace, do kogo się zwracac na Fb w kwestii deklaracji ?[/QUOTE] Wspaniale! :) :) :) Zwracać się należy do Alli Chrzanowskiej, która jest naszym doskonałym skarbnikiem i poda nr konta. Alla pisała też w wydarzeniu Kaliny, więc nie będzie trudno ją odnależć. Pamietam Piove, że pisałaś o kimś, kto może znać przeszłośc Kaliny. Czy kontaktowałas się z Gretą? Jej nr telefonu jest w pierwszym poście. Quote
Alla Chrzanowska Posted September 19, 2013 Posted September 19, 2013 Już się skontaktowałyśmy:) Quote
Nette Posted September 26, 2013 Author Posted September 26, 2013 Podnoszę Kalinkę, dom potrzebny! Quote
Mattilu Posted September 26, 2013 Posted September 26, 2013 Kalinko sliczna, czemu te ludzie oczu nie maja:shake: Quote
Alla Chrzanowska Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Dziś zrobiłam przelew za hotelik Kalinki za wrzesień:) Quote
Alla Chrzanowska Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Przypadkiem wyszedł mi całkiem ładny portrecik Kalinki: A tu - jesienne dziewczyny:) Quote
Mattilu Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 Jesienna dziewczyna, odmienna od innych i niezamienna juz na nic! Tego zycze malutkiej z calego serca :) Quote
bric-a-brac Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 [quote name='Alla Chrzanowska']Przypadkiem wyszedł mi całkiem ładny portrecik Kalinki: http://images54.fotosik.pl/92/999a867fd5ec9870.jpg Całkiem ładny? Cudny! Jęzor długaśny :) Śliczna dziewczyna! Quote
Recommended Posts