Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Olson']w tej chwili CTRów jest co raz więcej... niestety.
na forum owczarkowym są już co najmniej 3 Whisky. moja była pierwsza. :evil_lol:[/QUOTE]

Ja przyznam szczerze, że ani razu nie widziałam CTR na żywo :)
A jakie rasy podobają Ci się poza CTRami jeszcze? :)

• Replies 410
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='trabeska']Ja przyznam szczerze, że ani razu nie widziałam CTR na żywo :)
A jakie rasy podobają Ci się poza CTRami jeszcze? :)[/QUOTE]

poza CTRami, wzdycham jeszcze do niufków i dogów niemieckich. mój idealny set, to Whisky, 2 CTRy, niufek i dożek. :diabloti:

Posted

[quote name='Olson']poza CTRami, wzdycham jeszcze do niufków i dogów niemieckich. mój idealny set, to Whisky, 2 CTRy, niufek i dożek. :diabloti:[/QUOTE]

Ooo, to widzę, że mamy podobny gust :) Bo DN to moja ulubiona rasa ;) I widzę, że w małych rasach tak samo jak ja nie gustujesz? :)
Ło matko już sobie to wyobrażam, taki team :D
Ale Ty masz dwa psy, tak? :)

Posted

[quote name='trabeska']Ooo, to widzę, że mamy podobny gust :) Bo DN to moja ulubiona rasa ;) I widzę, że w małych rasach tak samo jak ja nie gustujesz? :)
Ło matko już sobie to wyobrażam, taki team :D
Ale Ty masz dwa psy, tak? :)[/QUOTE]

tak ;) poza Whisky mam jeszcze mix wszystkiego, czyli Sarę, w tym roku skończyła 9 lat. z tym, że ona nigdy nie była moim psem - jest bo jest, taki typ kota. ;)

[quote name='rashelek']Tyle razy tu o niej mówiłaś, że myślałam, że się regularnie widujecie :lol: No to musicie częściej w takim razie! :P[/QUOTE]

musimy :eviltong: a teraz przyjdzie zima to już na bank nie będzie czasu. :evil_lol:

[quote name='leónowa']Zdecydowanie wolę kopiowane, ale wielkiej tragedii by nie było gdybym miała mieć ogoniastego czernysza, bo ogólnie nadrabiają resztą, że odpływam:loveu:[/QUOTE]

ech, no właśnie - ruski są zajebiste. :loveu:

• 2 weeks later...
Posted

no cóż, moja Whisky znów kuleje. :shake:

zamówiłam Arthrovet HA Complex, jutro powinien dojść. macie jakieś pomysły co jeszcze jej dawać, ew. co ograniczyć? dać sobie spokój ze spacerami?

Posted

[quote name='a_niusia']a ona ma dysplazje? przeswietlalas ja?[/QUOTE]

nie miała robionego RTG, więc tak naprawdę nie wiem.

bioderka ma raczej zdrowe, problem jest z lewym łokciem w przedniej łapie. po prostu potrafi się poślizgnąć i potem łapa boli. z tym, że latem tego nie ma w ogóle

Posted

to powinnas ja przeswietlic i sprawdzic, co tam w tej lapie siedzi. bo to nie jest normalne...powiem ci, ze moje suki regularnie uprawiaja "need for speed" regularnie jezdza na ryjach i zadna z nich nigdy od tego nie kulala, a czesto wyglada to masakrycznia jak np pierwszy zawodnik sie potyka, jedzie na ryju i klacie, a reszta jeszcze w niego wpada.

Posted

w sobote podjade do weterynarza i dowiem się gdzie w mojej okolicy najlepiej zrobić RTG. a potem może wyślę zdjęcia do opisu do dr Siembiedy.

Posted

[quote name='Olson']w sobote podjade do weterynarza i dowiem się gdzie w mojej okolicy najlepiej zrobić RTG. a potem może wyślę zdjęcia do opisu do dr Siembiedy.[/QUOTE]

Jeżeli w Częstochowie chcesz jej robic, to ja polecam gabinet przy Armi Krajowej, bodajże ArgoWet się nazywa. Troche drogo u niego, ale facet jest super specjalistą i wie co robi. A jeżeli chcesz już takiego typowego ortopedę, no to Rubik ;) Tylko u Rubika płacisz za samo wejście do gabinetu :evil_lol:

Posted

a_niusia napisał(a):
no wlasnie-dr siembieda jest raczej radiologiem. tobie niepotrzebna jest litera do rodowodu. poszukaj jakiegos spoko ortopedy u siebie w okolicy.

podchodzę chyba do tego inaczej. ;) jak coś się robi to raz a porządnie, więc skoro zrobię fotkę to wysyłam ją do porządnego opisu. a w częstochowie to raczej nie ma dobrych specjalistów... od niczego.

Posted

no to ja ci powiem, ze jestem z wroclawia i cala ortopedia moich kundli zajmuje sie zupelnie inny lekarz niz siembieda. po prostu zajebisty ortopeda.
i na twoim miejscu zadzwonilabym do niedzielskiego i zapytala, czy mozesz wyslac fote.

Posted

[quote name='a_niusia']no to ja ci powiem, ze jestem z wroclawia i cala ortopedia moich kundli zajmuje sie zupelnie inny lekarz niz siembieda. po prostu zajebisty ortopeda.
i na twoim miejscu zadzwonilabym do niedzielskiego i zapytala, czy mozesz wyslac fote.

dzięki. ;) jak zrobię fotkę, to zadzwonię, czy jest taka opcja

[quote name='cockermaister']Ja moją prześwietlałam w TriVecie ;)
możesz jeszcze zadzwonic do weterynarza w Żarkach bo wiem,że on też ma RTG tylko jak ja chciałam to akurat nie miał czynnego.

a może dr. Fabisz?

do Żarek na pewno się nie wybieram. :eviltong:

dr Fabisz to Chorzów, więc szczerze mówiąc średnio mam ochotę jechać taki kawał...

mała zajawka dzisiejszych fotek. ;)

Posted

leónowa napisał(a):
Zaliczyłyście dzisiaj normalny spacer, z łapą już trochę lepiej?

Również czekam na resztę zdjęć:eviltong:

taak, łapa nie boli. póki co. ;)

dzisiaj na spacerze zgubiłam moją drugą sukę. :grins: generalnie Whisky idzie zawsze z przodu na flexi, a Sara idzie za nami, no i tak to jest, że ona tam ZAWSZE jest.
i dzisiaj dochodzę do jezdni, obracam się, żeby ją zapiąć a tam zonk, kundla nie ma. musiałam sie po nią wracać prawie 800m. siedziała zadowolona w jakimś zagajniku.

Posted

Olson napisał(a):
dzisiaj na spacerze zgubiłam moją drugą sukę. :grins: generalnie Whisky idzie zawsze z przodu na flexi, a Sara idzie za nami, no i tak to jest, że ona tam ZAWSZE jest.
i dzisiaj dochodzę do jezdni, obracam się, żeby ją zapiąć a tam zonk, kundla nie ma. musiałam sie po nią wracać prawie 800m. siedziała zadowolona w jakimś zagajniku.

dobra jesteś:roflt::roflt:

a fotki jak zwykle, piękne :loveu: