Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej ;)
A więc zacznę od początku
pies mojej babci mieszaniec wyglądający jak labrador miał złamaną tylnią nogę (bez przemieszczenia) noga się ładnie zrosła i wszystko jest ok , no prawie pies zaczął ostatnio kuleć na tylnie nogi , już tak nie biega i nie skacze (kiedyś zawsze jak przyjechaliśmy do babci to skakał z radości teraz już nie ) nie chodzi już tak dużo , dużo czasu śpi ,
Moja siostra go "obmacywała" jak się go dotyka w okolicach miednicy, bioder to odwraca głowę i siada lub ucieka kiedyś było mu to obojętne :-(
Nie wiem czy to objawy zwyrodnienia czy mógł mu coś zrobić wet - jak go szczepił od wścieklizny to pies strasznie się wiercił mój tato go ledwo utrzymał a wet tak wbił tą igłę , dziwnie to wyglądało , nie wiem może mógł mu ją wbić w panewkę i go boli ??

Dodam że to pies ma 8 lat jest wielkości laba jak wcześniej pisałam i jest psem stróżującym (boję się że że przeciążył stawy jak był młody ) a i jeszcze ma lekką nadwagę :shake:

PS:
Pytam na razie Was bo chcę się czegoś więcej dowiedzieć , wizyta u weta będzie ale jak będę miała auto (kilka dni ;)) bo ze wsi do miasta jest kawałek

Posted

może to byc kilka spraw-nie sadzę że związane to jest z tym szczepieniem p/wściekliznie:nadwaga u psa,skutkiem czego jest duże obciażenie np.na stawy oraz kregosłup.,nastrepnie tzw.zespół ogona końskiego-pojawia sie u starszych psow duzych ras(najcześciej),problemy z kregosłupem np.zwapnienia.
tak czy siak jak pisałes sam-wizyta u weta wskazana.dostaje jakieś suplementy na wzmocnienie stawów?

Posted

Jak wcześniej pisałam to nie mój pies tylko babci , raczej nie dostaje suplementów , ale przy wizycie u weta coś mu kupię
Dzięki za szybką odpowiedź :razz: