Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej:multi: :multi:
Co tam u was :loveu: :loveu: ?
Uff Pegaz dobrze powiedziala i je z tad wywalila :multi: :multi: :multi:
Czekam na jakies foteczki :loveu: :loveu:

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asia&Misia napisał(a):
Właśnie dziekuje Pegaza za ratowanie galeri Misia, jak chcecie to se taki temat załużcie no bo psujecie mojemu Misiowi galerie!
A tak pozatym to wy mi mówicie że kundelki nie są gorsze, a macie pretensje ze nikupiłam se rodowodowego????
Moze tak byście stwozyły sobie wątek ,,R=R" a nie tutaj pisały bezsensowne posty w ktorych sie powtarzacie???
A zresztą jak wam zależy to se tu zostancie, ja mam na jakis czas was dosyć! :/

Psy nie rasowe bierze się ze schroniska i daje się im kochający dom. Nie z pseudohodowli.

Posted

Widać, że się boicie tej Asi, albo się jej przylizujecie, bo ma takiego sweeeeeeet yoreczka z kiteczkąą, masakra :roll:
Widać, że nic nie rozumiecie, a ty pegaza tak mówisz jak to kochasz psy ze schroniska, a kupując psa z pseudohodowli pozbawisz domu takiej sieroty, rzeczywiście widać, jak te psy kochasz i ci na nich zależy... GRATULACJE, możesz być z siebie dumna.

Posted

[quote name='Bblue']Psy nie rasowe bierze się ze schroniska i daje się im kochający dom. Nie z pseudohodowli.

Mądrze powiedziane :klacz:
Skoro Arkana nie stać Cię na rodowodowego psa, to czemu nie weźmiesz psa ze schroniska?
Mówisz że chcesz mieć psa z ,,w miare normalnego domu".
Możesz mi wyjaśnić co to znaczy?
Skąd wiesz że w pseudohodowli psy trzymane są w NORMALNYCH warunkach?
Może są źródłem utrzymania hodoffcy (a raczej rozmnażacza) i on wcale nie przejmuje się co się z nimi dzieje?
Może zaraz po urodzeniu odizoluje je w jakiś odległy kąt starej szopy i zajrzy do nich dopiero jak zgłosi się jakiś "klient"?
A gdzie socjalizacja? Gdzie opieka i wychowanie szczeniaka?
Jeśli chcesz żeby Twój pies był w typie jakiejś rasy to w schronisku masę takich znajdziesz.
Biorąc psa ze schroniska zapewniasz mu dom i dobre warunki do życia, a tak biorąc psa z pseudohodowli zabierasz takiemu schroniskowemu psu szanse na normalne życie, a wspierasz (m.in finansowo) rozmnażacza który zaraz po Twoim odjeździe do domu ze szczeniakiem zaciera rączki (a raczej łapska) i idzie liczyć "szmal".
No cóż... skoro tak jest Twoim zdaniem lepiej ...

Uff Pegaz dobrze powiedziala i je z tad wywalila :multi: :multi: :multi:

po pierwsze moja kochana - ortografia się kłania. Nie pisze sie ,,z tad" bo nie wiem co to znaczy, tylko ,,stąd".
Po drugie - nikt sie nas stąd nie pozbył i raczej nie pozbędzie bo mamy święte prawo tutaj wpadać kiedy tylko nam się podoba, i wyrażać własne zdanie ( o ile się nie myle to właśnie do tego służy forum m.in).

Posted

boze.... przepraszam ale zygac sie chce jak sie to czytac. Macie swoje galerier? To sobie tam dyskutujcie skoro macie problem...A jak nie to sobie zaluzcie. A jeszcze co do EVel.. to przykre sloneczko, ze brak Ci taktu... :) Jestes rozkapryszonym bachorkiem, ktoremu rodzice kupili pieska z rodowdem.. łał.. ale pamietaj ze psa sie nie kocha za to czy ma rodowod czy nie... tylko za to ze po prostu jest!! Przykre ze masz taki poglad, ze pies bez rodowodu to "gorszy" pies... Jezeli ludzi Dzielisz taka miara to nudne masz zycie :)
JEstes prosta strasznie, dlatego wiem, ze skomentujesz co Napisalam:) Ale z racji ze tacy ludzi jak Ty, sa malo interesujacy przejdzie mi twoj komenatrz kolo nosa :) TO tyle...
Edit: Marymek kochanie, to tez do Ciebie :)

A TTy Asiu juz tez nie komentuj, nie ma sensu. Znudzi sie dzieciom :)
Wklejaj lepiej jakies foteczki :)

Posted

Naprawdę , dajmy sobie spokój z tym wszystkim bo szkoda nerwów.

Asia zdania niezmieni , może i niestety a przekonywanie nic nie da więc zostawmy sprawe w spokoju.

Posted

No tak, jak jest problem to lepiej go ominąć :crazyeye:
Śmieszni jesteście po prostu, a maartucha, ty to jesteś najlepsza wymyślając rzeczy z kosmosu :cool3: :cool3:

Posted

[quote name='maartucha']boze.... przepraszam ale zygac sie chce jak sie to czytac. Macie swoje galerier? To sobie tam dyskutujcie skoro macie problem...A jak nie to sobie zaluzcie. A jeszcze co do EVel.. to przykre sloneczko, ze brak Ci taktu... :) Jestes rozkapryszonym bachorkiem, ktoremu rodzice kupili pieska z rodowdem.. łał.. ale pamietaj ze psa sie nie kocha za to czy ma rodowod czy nie... tylko za to ze po prostu jest!! Przykre ze masz taki poglad, ze pies bez rodowodu to "gorszy" pies... Jezeli ludzi Dzielisz taka miara to nudne masz zycie :)
JEstes prosta strasznie, dlatego wiem, ze skomentujesz co Napisalam:) Ale z racji ze tacy ludzi jak Ty, sa malo interesujacy przejdzie mi twoj komenatrz kolo nosa :) TO tyle...
Edit: Marymek kochanie, to tez do Ciebie :)

A TTy Asiu juz tez nie komentuj, nie ma sensu. Znudzi sie dzieciom :)
Wklejaj lepiej jakies foteczki :)

Oj, jak ty kochana mało wiesz o świecie ...
Aż mi jest Ciebie żal :loveu:
Sory, ale to wszystko robi się żałosne ..

A jeszcze co do EVel.. to przykre sloneczko, ze brak Ci taktu... :) Jestes rozkapryszonym bachorkiem, ktoremu rodzice kupili pieska z rodowdem..

jessu, nowa wróżbitka nam rośnie! :klacz:
Evel - słyszałaś? twoje marzenie się spełniło! według nowej teori szanownej panny wróżki masz psa!
łał :loveu: kiedy Evelciu kochana moge przyjechać go pomiziać?
Czemu nam wcześniej się nie pochwaliłaś?

Znudzi sie dzieciom :)

Nie oceniaj wszystkich swoją miarą ;)
To że Ty nie jesteś w stanie otworzyć szanownej mózgownicy i popatrzeć na całą sprawę obiektywnie to świadczy tylko o Tobie ...
Poprostu bronisz swojej koleżanki, to miło, ale mogłabys mieć też własne zdanie na ten temat, bo to że Ty bronisz innych to nie znaczy że inni zawsze będą bronić Ciebie.

maartucha - idź najpierw na jakieś kursy przewidywania a potem wygłaszaj swoje teorie, bo swoim głupim gadaniem możesz urazić mnóstwo osób. ;)

Posted

marymek;5902747
[I napisał(a):
maartucha - idź najpierw na jakieś kursy przewidywania a potem wygłaszaj swoje teorie, bo swoim głupim gadaniem możesz urazić mnóstwo osób. ;)

Marysia, już widze ich odpowiedzi-
"Ale to wy nas też urażałyście"
albo
"evel nie ma psa, więc to gadanie to z zazdrości"
albo że jesteśmy słoneczka i kochania, a z drugiej strony bachorki i nic nie wiedzące o życiu dzieci :eviltong:
I jeszcze coś- do martuchy- nie zaczynaj sobie pozwalać, bo przez ciebie zaraz tu się zrobi bluźniarnia, bo my nie będziemy z Maryśką tolerować, żeby nam ktoś po twarzach pluł :/

Posted

EveL napisał(a):
No tak, jak jest problem to lepiej go ominąć :crazyeye:

Nie o to chodzi żeby go omijać, tylko o to że wystarczająco dużo już powiedziałyście(tzn.napisałyście) i uważam że jak ktoś chce wyciągnąc z tego wnioski to wyciągnie.

Posted

EveL napisał(a):
Marysia, już widze ich odpowiedzi-
"Ale to wy nas też urażałyście"
albo
"evel nie ma psa, więc to gadanie to z zazdrości"
albo że jesteśmy słoneczka i kochania, a z drugiej strony bachorki i nic nie wiedzące o życiu dzieci :eviltong:

jessu, racja ...
Przecież to my jesteśmy bachory, my które patrzymy na życie obiektywnie, z różnych perspektyw.
Dla nich liczy sie tylko to, że ich "yoreczki" mają kiteczki, bo przecież to tak słłłit wygląda :loveu:
żenada moje drogie :shake:

To że rodowód uważacie za jakiś zbędny świstek świadczy tylko o waszych wiadomościach na temat, o którym właśnie rozmawiamy.
Wpychacie nam jakieś żałosne tłumaczenia, chociaż tak naprawde nie wiecie na czym stoimy :roll:

Posted

maartucha napisał(a):
Asiu a co u Misia :lol:
Jak sie nasz cudowny robaczek miewa :lol:

Nasz kochany robaczek z kiteczka uważany przez Ciebie za yorka miewa się pewnie bardzo dobrze.
Ale co to?
Sama nie umiesz sobie odpowiedzieć na to pytanie?
Przecież wróżką jesteś..
No co? Koleżanki Cie nie wspierają już?
Oj smutnee, chyba sie popłaczeee :placz::placz::placz:

Posted

Patrz Marysiu, martucha się nas przestraszyła i nas zignorowała :evil_lol: :evil_lol:
Iza, masz z jednej strony rację, ale naszą wizytę trzeba jakoś zakończyć, tak z minuty na minute nie odejdziemy jak ktoś sobie pozwala na określenie "bachory" :roll:

Posted

EveL napisał(a):
Patrz Marysiu, martucha się nas przestraszyła i nas zignorowała :evil_lol: :evil_lol:
Iza, masz z jednej strony rację, ale naszą wizytę trzeba jakoś zakończyć, tak z minuty na minute nie odejdziemy jak ktoś sobie pozwala na określenie "bachory" :roll:

No tak Ewelinko.
Mówie własnie że koleżanki już jej nie wspierają, to przestała się wymądrzać, a że brakło jej argumentów to udaje że nas nie widzi :lol:

Posted

Evel , Marymek myśle że wystarczy już waszej wiedzy wygłoszonej tutaj.
Robi się tu naprawde nieprzyjemnie , a w końcu galerie nie są po to żeby krytykować nierodowodowe yorki i inne psieski, tylko za to że nie mają rodowodu.

Posted

*Iza* napisał(a):
Evel , Marymek myśle że wystarczy już waszej wiedzy wygłoszonej tutaj.
Robi się tu naprawde nieprzyjemnie , a w końcu galerie nie są po to żeby krytykować nierodowodowe yorki i inne psieski, tylko za to że nie mają rodowodu.

Robi sie nieprzyjemnie Iza, a wiesz dlaczego?
Bo jak one nas traktują tak my je traktujemy ...
Jest takie przysłowie ,,Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" ...

Posted

marymek napisał(a):
Robi sie nieprzyjemnie Iza, a wiesz dlaczego?
Bo jak one nas traktują tak my je traktujemy ...
Jest takie przysłowie ,,Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie" ...

Ale to nie po Chrześcijańsku :eviltong:

Żarty,żartami ale kończmy już tą całą gadanine , bo naprawde szkoda nerwów.
Możemy przenieść się gdzieś indziej :evil_lol: , jaki polecacie wątek?:lol:

Posted

*Iza* napisał(a):
Ale to nie po Chrześcijańsku :eviltong:

Żarty,żartami ale kończmy już tą całą gadanine , bo naprawde szkoda nerwów.
Możemy przenieść się gdzieś indziej :evil_lol: , jaki polecacie wątek?:lol:

Iza, przenoszenie się na inny wątek nic nie da, bo my wpadłyśmy tu po to, żeby uświadomić dziewczynom że kiteczka u "yorczka" nie czyni go rasowym psem.
Jeśli przeniesiemy rozmowę na inny wątek to one tam nawet nie zajrzą, i nie wyciągną żadnych wniosków z całego tego zamieszania :roll:

Posted

marymek napisał(a):
Nasz kochany robaczek z kiteczka uważany przez Ciebie za yorka miewa się pewnie bardzo dobrze.
Ale co to?
Sama nie umiesz sobie odpowiedzieć na to pytanie?
Przecież wróżką jesteś..
No co? Koleżanki Cie nie wspierają już?
Oj smutnee, chyba sie popłaczeee :placz::placz::placz:

hahahaah nie mam sie kogo bac tylko jakis smarkul ktore siedza, nudza sie i zaczepki szukaja, czasami warto zejsc na zimie :lol:

Posted

A ja mam was wszystkich dość, idę na dobranocke :evil_lol: I spróbuje się już w tym wątku nie odzywać, bo szkoda nerwów i widać, że do was nic nie dociera, jak grochem o ściane!

Posted

EveL napisał(a):
A ja mam was wszystkich dość, idę na dobranocke :evil_lol: I spróbuje się już w tym wątku nie odzywać, bo szkoda nerwów i widać, że do was nic nie dociera, jak grochem o ściane!

Puk puk :evil_lol:

Do mnie dociera wiele :loveu:

Posted

EveL napisał(a):

i prawidlowo :p