marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 EveL napisał(a):tak myślałam Dagusia :diabloti: A teraz żeby nie naskakiwać, ale udowadniać, że akcja rasowy=rodowodowy jest godna popierania, na początek małe pytanka :cool3: Czy to, że mój ojciec jest podobny do Kubicy znaczy że nim jest? Albooo Czy bez dowodu osobistego wiedzianoby kim jestem? Niiee! Tak samo z psem- bez dowodu (rodowodu) nie wiadomo kim jest. Serio jest podobny do Kubicy? :crazyeye: chyba sie do niego ładnie uśmiechne :loveu: zapytaj czy by mi nie dał autografa :D ------------------------------------------------ no Asieńko? gdzie tym razem nabijasz posty? już nie w galerii swojego rasopodobnego pieska? Quote
Dagusia1992 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 EveL napisał(a):tak myślałam Dagusia :diabloti: A teraz żeby nie naskakiwać, ale udowadniać, że akcja rasowy=rodowodowy jest godna popierania, na początek małe pytanka :cool3: Czy to, że mój ojciec jest podobny do Kubicy znaczy że nim jest? Albooo Czy bez dowodu osobistego wiedzianoby kim jestem? Niiee! Tak samo z psem- bez dowodu (rodowodu) nie wiadomo kim jest. noo to jest mądre podejście;] i Asiu nie ma się co obrażac;] a wogóle to czemu Misiu nie ma rodowodu skoro jest po rodowodowych rodzicach? Quote
marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Dagusia1992 napisał(a):noo to jest mądre podejście;] i Asiu nie ma się co obrażac;] a wogóle to czemu Misiu nie ma rodowodu skoro jest po rodowodowych rodzicach? Bo pewno właścicielowi mamy Miśka nie zależało na tym. Tak to juz jest, że na świecie są ludzie, klamki i parapety ... Quote
EveL_ Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 marymek napisał(a): no Asieńko? gdzie tym razem nabijasz posty? już nie w galerii swojego rasopodobnego pieska? weź się zamknij Maryśka, boś za ostra, widzisz- już przez ciebie nikt nie pisze a tak wrzało :diabloti: :eviltong: Serio jest podobny do Kubicy? :crazyeye: chyba sie do niego ładnie uśmiechne :loveu: zapytaj czy by mi nie dał autografa :-D No baa że jest :cool1: Ale takiej (edit) złej kobiecie jak ty to nie da :eviltong: :eviltong: Quote
Dagusia1992 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 marymek napisał(a):Bo pewno właścicielowi mamy Miśka nie zależało na tym. Tak to juz jest, że na świecie są ludzie, klamki i parapety ... no tak... teraz u niektórych hodowców liczy się tylko zysk :shake: Quote
EveL_ Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Zobacz Maryśka, takżem na ciebie nawulgaryzmowała, że aż zagwiazdkowali :placz: :lol: :lol: PS. 301 post, świętujemy? UMPA UMPA :lol: Quote
marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 EveL napisał(a):weź się zamknij Maryśka, boś za ostra, widzisz- już przez ciebie nikt nie pisze a tak wrzało :diabloti: :eviltong: czekaj czekaj :D ostry to może być nóż :evil_lol: ja jestem jedynie groźna i szczera :diabloti: No baa że jest :cool1: Ale takiej *******e jak ty to nie da :eviltong: :eviltong: ... Quote
marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 No ołkej :multi: oblewamy :D:D napoczatek colą tylko (żeby wiecej postów na trzeźwo było :evil_lol:) :pepsi: :pepsi: :pepsi: :pepsi: :pepsi: Quote
Dagusia1992 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 ja mam juz ponad 800 ale jakoś nie mam ochoty xP Oj Marymek serio za osta jestes troszke xP dobra ja spadam bye wszystkim Quote
Dagusia1992 Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 ja mam juz ponad 800 ale jakoś nie mam ochoty xP Oj Marymek serio za osta jestes troszke xP dobra ja spadam bye wszystkim Quote
marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Dagusia1992 napisał(a):ja mam juz ponad 800 ale jakoś nie mam ochoty xP Oj Marymek serio za osta jestes troszke xP dobra ja spadam bye wszystkim Nie ostra, tylko groźna :eviltong: no i SZCZERA :evil_lol: pijemy EveL :pepsi: :pepsi: :pepsi: :pepsi: :pepsi: :pepsi: PS: narazie tylko pepsi żeby sie trzeźwo trzymać :diabloti: Quote
EveL_ Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Jak postawisz mi fiolecika to dostaniesz autografa :) Dobra, nie zaśmiecajmy galerii Misia, bo na prawdę jest pięknym psem, ale niestety jego właścicielka musi pewną rzecz zrozumieć. Pies nigdy nie będzie rasowy nie mając tego udokumentowanego. Nawet jeśli jesteś pewna na 100%, że jego rodzicami były rodowodowe psy to... i tak wtedy potomstwo nie jest rasowe. Może i genetycznie jest, ale według związku kynologicznego nie jest, i za takiego psa- nierasowego do końca powinno się go uważać. Także twój pies może być rasowy może genetycznie, ale nie powinien z pewnością być za takiego uważany... I denerwuje mnie twoje podejście do sprawy "obrażacie mojego psa"- czy kundelki albo psy w typie rasy są gorsze?! :shake: Quote
Acia_ Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 Chiałam tylko coś powiedzieć : czy człowiek bez dowodu osobisego to już nie człowiek? to kundelek? Jak kupowałam Misia to niechciałam kupić papierka tylko PSA, za przeproszeniem gówno mnie obchodzi czy wy bedziecie go nazywac kundelkiem, czy mieszancem, czy nawet pitbulem! I to że Misiu niema jakiegoś śwista mowiącego o tym ze jest PSEM a nie np. kotem, to jest wyłączne moja sprawa. I niemam zielonego pojecia co wam do tego! I ja wiem że Misiu jest z dobrego domu, po dobrych rodzicach i wyrośnie z niego yorkshire terrier, nawet bez tego waszego papierka ktory niejest mu doniczego potrzebny! Ja mam prawo mówić że mój pies jest rasowy, i to jest takie samo prawo ktore pozwala wam go nazywać kundelkiem! Quote
Acia_ Posted June 3, 2007 Author Posted June 3, 2007 I jeszcze jedno, mówiąc ,,obrazacie mojego psa" miałam namysli to że śmiałyście sie z jedo jak to sobie chcecie ,,kundelstwa" czy stwierdzenie ,,ładnego masz KUNDELKA" niebyło obraźliwe? Niechodzi mi o kierunek tego zdania tylko o wytłuszczone słowo KUNDELKA. Właśnie wy zrobiłyście z tego afere i wielkie halo, ze niby moj pies jest jakis inny. Quote
marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Asia&Misia napisał(a):Chiałam tylko coś powiedzieć : czy człowiek bez dowodu osobisego to już nie człowiek? to kundelek? Jak kupowałam Misia to niechciałam kupić papierka tylko PSA, za przeproszeniem gówno mnie obchodzi czy wy bedziecie go nazywac kundelkiem, czy mieszancem, czy nawet pitbulem! I to że Misiu niema jakiegoś śwista mowiącego o tym ze jest PSEM a nie np. kotem, to jest wyłączne moja sprawa. I niemam zielonego pojecia co wam do tego! I ja wiem że Misiu jest z dobrego domu, po dobrych rodzicach i wyrośnie z niego yorkshire terrier, nawet bez tego waszego papierka ktory niejest mu doniczego potrzebny! Ja mam prawo mówić że mój pies jest rasowy, i to jest takie samo prawo ktore pozwala wam go nazywać kundelkiem! taaaa... człowiek bez dowodu osobistego nie jest kundelkiem, bo czlowiek kundelkiem być nie może :lol: taka jest Asiu kolej rzeczy :evil_lol: aa... no i po jakiego buta mamy nazywać Twojego misia pitbulem skoro nim nie jest? tak samo - po jakiego buta mamy nazywać Twojego misia yorkiem skoro nim nie jest? Jest psem w typie yorka, a to czy ty mu zrobisz kite czy nie to mnie już to goowienko obchodzi, bo yorkiem nie jest i nawet kiteczka mu nie pomoże :roll: Myślałam że jesteś rozsądniejszą dziewczyną, ale skoro weszłaś na dogo tylko po to żeby sobie ponabijać posty, a niczego nauczyć się nie chcesz to już tylko Twoja sprawa ... Quote
marymek Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Asia&Misia napisał(a):I jeszcze jedno, mówiąc ,,obrazacie mojego psa" miałam namysli to że śmiałyście sie z jedo jak to sobie chcecie ,,kundelstwa" czy stwierdzenie ,,ładnego masz KUNDELKA" niebyło obraźliwe? Niechodzi mi o kierunek tego zdania tylko o wytłuszczone słowo KUNDELKA. Właśnie wy zrobiłyście z tego afere i wielkie halo, ze niby moj pies jest jakis inny. wytłuściłam słowo ,,KUNDELEK" bo chciałam Ci uświadomić że Twój piesek nim jest, ale obraźliwe to nie miało być bo ja jestem miłośniczka WSZYSTKICH psów, a kundelki to psy, tylko nie wiem czy ty o tym wiesz bo burzysz się jak ... nieważne :roll: Quote
EveL_ Posted June 3, 2007 Posted June 3, 2007 Asia&Misia napisał(a):Chiałam tylko coś powiedzieć : czy człowiek bez dowodu osobisego to już nie człowiek? to kundelek? Nie, to jest nadal człowiek, a pies bez rodowodu to już nie pies? :roll: Ale dałaś porównanie :evil_lol: A na temat reszty twojej wypowiedzi to widać, że jesteś kompletnie niedoinformowana na temat akcji, a się wykłócasz :roll: Nie masz racji, że to twoja sprawa- nasza też i innych ludzi również. Bo kupując psa z pseudohodowli pozbawiłaś domu jednej sieroty ze schroniska. A zajrzyj na PWP- tam jest mnóstwo psów potrzebujących pomocy, a ludzie pomagający im i wolontariusze mają prawo mieć do ciebie żal! Psów bezrodowodowych psów się nie rozmnaża, ani nie kupuje. Psa bierze się albo z hodowli- z rodowodem albo ze schroniska. A teraz tak- rodowód to nie tylko przepustka na wystawy, jak zapewne myślisz :roll: To też zaświadczenie o zdrowiu psa, o przodkach, wtedy wiesz, że nie zachoruje na choroby genetyczne! Jest to także zaświadczenie w dużym sensie o niepopieraniu pseudohodowli! I nie mów że to niepotrzebny papierek, bo mnie to już zaczyna denerować :roll: A dlaczego twój pies nie ma rodowodu? Tylko nie mów, że cie nie było stać, bo to nie prawda. I jeszcze coś- my mamy prawo nazywać go kundelkiem, bo nie mamy powodu by nazywać go rasowym, a z tobą jest znowu na odwrót. Quote
Dagusia1992 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 no Evel to dobrze gadasz... Asiu my tu nie chcemy robić afery tylko ci coś uświadomic;] a to wogóle było chyba przyczyną kiteczka a nie słowa kundelek Quote
*Iza* Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Spokojnie , przecież nie jesteśmy po to żeby się kłucić. A tak na marginesie(jak to dobrze że jest ktoś taki kto myśli podobnie niż ja ) Asiu, one mają rację. Misiu chociaż jest słodkim pieskiem , nie jest 100% yorkiem ponieważ nie ma rodowodu.To jest pies w typie rasy :) o czym poprzedniczki już napisały. Jednak nazywanie Miśka kundelkiem nie jest myśle najlepszym pomysłem. Kundelki są jak najbardziej do kochania , ale człowiek nie siedzący tylko i wyłącznie w internecie i nie czytający artykułów rasowy=rodowodowy pomyśli że bzdury piszecie.Bo na oko to w końcu york :) . Zresztą..co to da. Asia ma już pieska i najważniejsze że go kocha. Quote
chemicalo Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Asiu, nie chcę się z Tobą kłócić, ale muszę się zgodzić z dziewczynami, że Misio to po prostu kundelek. Nie rozumiem tylko dlaczego się tak oburzasz. KUNDELKI NIE SĄ GORSZE. Są takie same jak inne psy. Kochają tak samo i tak samo są przywiązane do człowieka. Dlaczego Wy, posiadacze psów bez rodowodu nie możecie tego zrozumieć? Nie możesz udowodnić tego, że Misio jest Yorkiem, bo nie masz rodowodu. A pies bez niego to kundelek i tyle. Ktoś już wcześniej napisał, że kokardka nie czyni z psa Yorka. A Misio jest śliczny, może wygląda jak York, może ma taki sam charakter, ale nim nie jest. Trzeba to przyjąć do wiadomości i pogodzić się z tym. A ja dalej będę oglądać galerię Misia, bo to śliczny piesek. Tyle, że nie rasowy. Quote
Dagusia1992 Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 no i chyba wszystko wyjaśnione :D ja tez bedę oglądać galerie Misia bo jest śliczny chociaz bez rodowodu;] Quote
Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dagusia1992 napisał(a):noo a ty akurat wtedy poszłaś ;] No hehe :P Quote
Recommended Posts