Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Dagusia1992 napisał(a):Kinguś wyraź swoje zdanie na ten temat;] Łoo niechce mi sie :D:D Wszystko napisane juz zostalo :D Asia gratuluje 1000 postow :D:D:multi: :multi: Quote
EveL_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Cieszę się, że dziewczyny, mnie popieracie. Bo szczerze mówiąc jak napisałam tu pierwszego posta spodziewałam się najazdów ze strony wszystkich. Iza, napisałaś "co to da", bo i tak Asia ma już pieska i go kocha. No w sumie tak. I niech ma dalej Misia, niech go kocha. Ale chciałam przekonać ją do zmiany nastawienia co do tej akcji przede wszystkim dlatego, żeby np. w przyszłości nie przyszło jej do głowy szerzenie pseudohodowli psów, czyli rozmnożenie Misia. No i żeby po prostu zrozumiała, że ta akcja jest w dobrej intencji, żeby więcej nie popełniła błędu kupując psa z pseudohodowli. Pozdrawiam Quote
Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):Cieszę się, że dziewczyny, mnie popieracie. Bo szczerze mówiąc jak napisałam tu pierwszego posta spodziewałam się najazdów ze strony wszystkich. Iza, napisałaś "co to da", bo i tak Asia ma już pieska i go kocha. No w sumie tak. I niech ma dalej Misia, niech go kocha. Ale chciałam przekonać ją do zmiany nastawienia co do tej akcji przede wszystkim dlatego, żeby np. w przyszłości nie przyszło jej do głowy szerzenie pseudohodowli psów, czyli rozmnożenie Misia. No i żeby po prostu zrozumiała, że ta akcja jest w dobrej intencji, żeby więcej nie popełniła błędu kupując psa z pseudohodowli. Pozdrawiam No ja popieram. Ale nie kazdego tez stac na psa z rodowodem.... Quote
EveL_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Pinczerek-Jacky napisał(a):No tak tylko nie kazdego tez stac na psa z rodowodem.... W takim razie nie stać go też na utrzymanie psa, więc nie powinien go mieć- proste Quote
marymek Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Heh... skoro nie stać kogoś na rodowodowego psa, to nie może przejść się do najbliższego schroniska? Tyle piesków czeka na pomoc :-( I nie mów mi prosze, że w schronisku są psy nie dla Ciebie, bo głupio mi tak mówić, ale tam każdy znajdzie psa w swoim typie ... Quote
EveL_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 marymek napisał(a):Heh... skoro nie stać kogoś na rodowodowego psa, to nie może przejść się do najbliższego schroniska? Tyle piesków czeka na pomoc :-( I nie mów mi prosze, że w schronisku są psy nie dla Ciebie, bo głupio mi tak mówić, ale tam każdy znajdzie psa w swoim typie ... Marysia, ale nawet nie o to chodzi. Chodzi o to, że jeśli kogoś nie stać na psa rasowego to nie będzie go stać na jednorazowy wydatek w wypadku jakieś nagłej choroby. Quote
*Iza* Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):Marysia, ale nawet nie o to chodzi. Chodzi o to, że jeśli kogoś nie stać na psa rasowego to nie będzie go stać na jednorazowy wydatek w wypadku jakieś nagłej choroby. A to kosztuje. Niestety w Polsce dalej uważa się że rodowód to tylko PAPIER i nic więcej. Większość ludzi w moim małym miasteczku nie ma pojęcia o kynologii,rodowodach i wymaganiach poszczególnych ras. Niestety, w dalszym ciągu pokutuje zdanie że pies ma być przy budzie,chodz i to się zmienia na plus. Smutne to , jednak prawdziwe.Miejmy nadzieję że w następnych latach wszystko pomału będzie się zmieniało i to na lepsze. Quote
Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):W takim razie nie stać go też na utrzymanie psa, więc nie powinien go mieć- proste No bez przesady nie kazdy pies tyle kosztuje ale taki wydatek np 1600 zł to jest cos nie kazdy sobie moze tak rzucic kasa na stol..... Ja nie mowie ze w schronisku nie znalazlabym psiaka dla siebie bo bym znalazla duzo takich psow... Quote
Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):Marysia, ale nawet nie o to chodzi. Chodzi o to, że jeśli kogoś nie stać na psa rasowego to nie będzie go stać na jednorazowy wydatek w wypadku jakieś nagłej choroby. No kosztuje nic nie ma za darmo niestety. Jak ktos chce np psa "rasowego" niewiem np yorka a niechce jezdzic na wystawy tylko ma to byc pies kanapowy do kochania a nie stac go zeby wydac tyle kasy rodzice zgodza sie na takiego bez to kupuje bez zeby byl do kochania a tym co chca robic kariere wystawawa i miec psa zgodnego z wzorcem kupuja tego z rodowodem. Brrr ale poplatalam :evil_lol: :evil_lol: Quote
EveL_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 ale taki wydatek np 1600 zł to jest cos nie kazdy sobie moze tak rzucic kasa na stol..... Więc jak pies zachoruje i trzeba będzie "tak rzucić kasą na stół" jeszcze więcej niż 1600zł, to co? Widocznie wtedy nagle jakoś pieniądze zlecą z nieba? No kosztuje nic nie ma za darmo niestety. Jak ktos chce np psa "rasowego" niewiem np yorka a niechce jezdzic na wystawy tylko ma to byc pies kanapowy do kochania a nie stac go zeby wydac tyle kasy rodzice zgodza sie na takiego bez to kupuje bez zeby byl do kochania a tym co chca robic kariere wystawawa i miec psa zgodnego z wzorcem kupuja tego z rodowodem. Zajrzyj na poprzednią stronę gdzie tłumaczyłam, że rodowód to NIE TYLKO przepustka na wystawy!!!! Quote
Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):Więc jak pies zachoruje i trzeba będzie "tak rzucić kasą na stół" jeszcze więcej niż 1600zł, to co? Widocznie wtedy nagle jakoś pieniądze zlecą z nieba? Zajrzyj na poprzednią stronę gdzie tłumaczyłam, że rodowód to NIE TYLKO przepustka na wystawy!!!! No napisalam ze nie tylko na wystawy ale zgodnego z wzorcem. A ktos sie zastanawia przed kupnem psa czy on bedzie chory nigdy nic niewiadomo Quote
arkana Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Ale po co Ty sie wyklocasz? Asia ma swojego Misia, Misio ma Asie i Twoje dobre rady sa tak naprawde nam wszystkim zbedne. Wez pod uwage, ze niektorzy moga miec problemy z pieniedzmi, a bardzo chca miec psiaka. Jadna do tej pseudohodowli i kupuja takiego bez papierkow. Wielu ludzi potrafi wziac kase z nieba, kiedy ukochana osoba, czy zwierze zachoruje. Myslisz, ze dlaczego powstaja roznego rodzaju fundacje? Pomagaja ludziom, ktorych nie stac na leczenie... W porzadku, ja rozumiem, ze nie przepadasz za tym, ze ktos ma kundelka i mowi, ze to rasowy, ale zrozum, ze niektorzy nie chca sluchac o tym, o czym dobrze wiedza. Chca miec psiaka, to go maja i ciesza sie jego obecnoscia dzielac sie z nami jego zdjeciami. Widzisz, ze Asie denerwuje to, ze sie kulturalnie wyklocasz ze swoimi racjami, wiec po prostu zachowaj to dla siebie i wszystko wroci do poprzedniego stanu. Mysle, ze ona jako wlascicielka dokladnie przemyslala kupno takiego, a nie innego psa. Napewno nie bedzie zakladac "pseudohodowli". Trzeba znac umiar i wiedziec, kiedy nalezy sie wycofac ze swoja duma... Quote
Kincia Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 arkana napisał(a):Ale po co Ty sie wyklocasz? Asia ma swojego Misia, Misio ma Asie i Twoje dobre rady sa tak naprawde nam wszystkim zbedne. Wez pod uwage, ze niektorzy moga miec problemy z pieniedzmi, a bardzo chca miec psiaka. Jadna do tej pseudohodowli i kupuja takiego bez papierkow. Wielu ludzi potrafi wziac kase z nieba, kiedy ukochana osoba, czy zwierze zachoruje. Myslisz, ze dlaczego powstaja roznego rodzaju fundacje? Pomagaja ludziom, ktorych nie stac na leczenie... W porzadku, ja rozumiem, ze nie przepadasz za tym, ze ktos ma kundelka i mowi, ze to rasowy, ale zrozum, ze niektorzy nie chca sluchac o tym, o czym dobrze wiedza. Chca miec psiaka, to go maja i ciesza sie jego obecnoscia dzielac sie z nami jego zdjeciami. Widzisz, ze Asie denerwuje to, ze sie kulturalnie wyklocasz ze swoimi racjami, wiec po prostu zachowaj to dla siebie i wszystko wroci do poprzedniego stanu. Mysle, ze ona jako wlascicielka dokladnie przemyslala kupno takiego, a nie innego psa. Napewno nie bedzie zakladac "pseudohodowli". Trzeba znac umiar i wiedziec, kiedy nalezy sie wycofac ze swoja duma... Jestem za..... Czemu ty tak zawsze madrze piszesz :D? Quote
EveL_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 arkana napisał(a):Ale po co Ty sie wyklocasz? Asia ma swojego Misia, Misio ma Asie i Twoje dobre rady sa tak naprawde nam wszystkim zbedne. Wez pod uwage, ze niektorzy moga miec problemy z pieniedzmi, a bardzo chca miec psiaka. Jadna do tej pseudohodowli i kupuja takiego bez papierkow. Wielu ludzi potrafi wziac kase z nieba, kiedy ukochana osoba, czy zwierze zachoruje. Myslisz, ze dlaczego powstaja roznego rodzaju fundacje? Pomagaja ludziom, ktorych nie stac na leczenie... W porzadku, ja rozumiem, ze nie przepadasz za tym, ze ktos ma kundelka i mowi, ze to rasowy, ale zrozum, ze niektorzy nie chca sluchac o tym, o czym dobrze wiedza. Chca miec psiaka, to go maja i ciesza sie jego obecnoscia dzielac sie z nami jego zdjeciami. Widzisz, ze Asie denerwuje to, ze sie kulturalnie wyklocasz ze swoimi racjami, wiec po prostu zachowaj to dla siebie i wszystko wroci do poprzedniego stanu. Mysle, ze ona jako wlascicielka dokladnie przemyslala kupno takiego, a nie innego psa. Napewno nie bedzie zakladac "pseudohodowli". Trzeba znac umiar i wiedziec, kiedy nalezy sie wycofac ze swoja duma... Wierz mi, że jeśli ludzie, którzy popierają r=r siedzieli z założonymi rękami i nic nie robili psów w schroniskach byłoby jeszcze więcej! Piszesz jakby podobał ci się widok bezdomnych psów na ulicach i przepełnionych schronisk... No cóż. A jeśli już pytasz po co się wykłócam to ci odpowiem- mimo, że nie chce ci się przeczytać na poprzednich stronach, bo już to pisałam. Wykłócam się, żeby uświadamiać ludzi o ich głupocie i niewiedzy. Tak, wiem, że Asia ma już psa, i niech go sobie ma dalej, i pewnie bym siedziała cicho (bo już nie mam siły wałkować ludziom czegoś o czym oni wiedzą milion razy lepiej, oni mają rasowego psa, bo kundel to wstyd i w ogóle bee i fuuj) gdyby nie wypowiedzi niektórych po tym jak Iza powiedziała, że Misiu jest kundelkiem, a wypowiedzi były w stylu "COOO???! ASIA NIE SŁUCHAJ JEJ!! TWÓJ MISIU JEST PIĘKNY SUPER SŁODKI Z KITECZKĄ A ONA MA BZIKA NA PUNKCIE TYCH RODOWODÓW :angryy: " No ludzie- PARANOJA:crazyeye: :shake: Po twojej wypowiedzi wnioskuje, że nie popierasz R=R, więc wnioskuje też, że naskoczysz na moją wypowiedź... Proszę bardzo, to w sumie zaczyna mnie śmieszyć. Quote
marymek Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Evel - no weź. Ja uważam że nie ma im co tłumaczyć, bo to one unoszą się w swojej dumie i nie ustąpią chociaż pewnie wiedzą że racji mają tyle co nic. Arkana broni Asi i jej poglądów, bo sama będzie mieć przecież psa z "hodoffffli", więc nie ma co im chyba tłumaczyć. Skoro dla niej normalne jest to, że codziennie masa psów ginie na ulicach, w schroniskach, tułają się po świecie bez jedzenia, bez człowieka do którego mogłyby sie przytulić... No przecież ONE lepiej wiedzą niż my. Ja pamiętam jak kiedyś tłumaczyłam takiej dziewczynie co to jest akcja r=r to ona mi powiedziała ,,Przez tą akcję giną psy w schroniskach" :shake: No jasneeee... A ja nazywam sie Curie-Skłodowska i właśnie wymyśliłam nowy pierwiastek ... Dziewczyny ... może zamiast sie rzucać na mnie i Evel zastanowiłybyście sie nad tym o czym mówimy, no i może łaskawie byście chociaż troche poczytały o r=r. Quote
EveL_ Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Maryśka, rządzisz :loveu: Dawaj no buziola no normalnie, jak to do nich nie dotrze to ja nie wiem :evil_lol: Quote
marymek Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):Maryśka, rządzisz :loveu: Dawaj no buziola no normalnie, jak to do nich nie dotrze to ja nie wiem :evil_lol: masz :buzi: chociaż i tak to do nich nie dotrze :shake: Te skamieniałe serca zamknięte na cudze (a zwłaszcza psie) nieszczęścia :shake: No co ja będe dużo gadać - moge pluć po monitorze a moje słowa i tak odbijają sie echem, jak groch o ściane. No cóż dziewczynki, idźcie sie wyspać, może przyśnią wam sie smutne minki psów w schroniskach i zadowolone, chytre gęby rozmnażaczy psów "RaSoWyCh", MOŻE wtedy COŚ zrozumiecie ... M.O.Ż.E :-( Quote
Pegaza Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Moge wtrącić dwa słowa wydaje mi się, że to jest blog założony przez Asie o swoim Misiu i takie teksty pisz do niej na pw a nie na jej blogu. Może pogadaj i uswiadom rodzicow Asi ponieważ jak sądze to oni wyłozyli kase na kupno psa a sama Asia nic tu do rzeczy pewnie nie miała. Jęśli nie macie ochoty komentowac jej fotek psa to udajcie się na inne forum. Asiu masz cudownego psa a tą resztą się nie przejmuj. Quote
arkana Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Hej, hej. Nie bronie Asi i nie mowie tego, dlatego ze sama bede miec psa z jak to zgrabnie ujelas z "hodofffli". Po prostu mnie na psa za 2 tysiace zlotych nie stac. I owszem, przyjmuje na siebie wszelkie obowiazki zwiazane z psem, jestem wstanie poniesc koszty zwiazane z ewentualnym leczeniem, nawet jezeli beda wieksze. Ale jakie masz gwarancje, ze pies z rodowodem, ktorego kupie za 2 tysiace zlotych, nie zachoruje? To, ze ma rodowodowych rodzicow, nie oznacza od razu, ze psiak bedzie mial 100% pewnosc, ze nie zachoruje. I nie, nie jestem zwolenniczka zakladania pseudohodowli. Sama biore zwierzaki ze schroniska, mam juz drugiego, ale psa tym razem chce miec z w miare "normalnego" domu. Nie zarzucaj mi od razu, ze nie bede wstanie przyjac na siebie kosztow zwiazanych z ewentualna choroba, bo biore takie ryzyko na siebie. A pies to pies, jak pisalas, nawet jezeli bedzie kundelkiem, to bedzie to moj pies. Ciesze sie, ze zaciekle bronisz swoich racji, bo to wymaga duzego zaangazowania i checi, ale tym razem spusc z tonu. Ta galeria zostala zalozona przez Asie i do niej nalezy wybor, jakiego psa bedzie miec. P.S. Chcialam miec psa z rodowodem, ale moi rodzice sie nie zgodzili, gdyz mamy zbyt duzo wydatkow zwiazanych ze zmiana zamieszkania, a decyzje o psie podjelismy swiadomie. Quote
Pegaza Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Może to czy lepiej kupic z rodowodem czy bez przeniesiecie sobie na inne forum czy założycie inny temat bo psujecie Asi blog. Quote
arkana Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 EveL napisał(a):i pewnie bym siedziała cicho (bo już nie mam siły wałkować ludziom czegoś o czym oni wiedzą milion razy lepiej No, to po co walkujesz dalej? Juz wiemy i rozumiemy na czym stoimy i dziekujemy za dobre rady, nastepnym razem przemyslimy kupno psa. EveL napisał(a):No ludzie- PARANOJA:crazyeye: :shake: Po twojej wypowiedzi wnioskuje, że nie popierasz R=R, więc wnioskuje też, że naskoczysz na moją wypowiedź... Alez nie! Nie mam ochoty "naskakiwac" na Twoja wypowiedz. Szanuje Twoje zdanie i licze na to, ze sie odwzajemnisz :) Nie to, ze nie popieram R=R, ale tak sie sklada, ze rozumiem ludzi, ktorych nie stac na takiego psa. Wyprzedzem Twoje pytanie, dlaczego nie wezme zatem psa ze schroniska. Nie wezme, poniewaz za kazdym razem, kiedy jestem w schronisku to placze ze swojej bezsilnosci. Wiele razy mowilam, ze gdybym byla bogata to bym te wszystkie psy wziela z tego okropnego miejsca i zapewnila im dom. Ale nie jestem bogata, a los tak pokierowal zycie moim i moich rodzicow, ze mimo ogromnej wrazliwosci, nie jestem wstanie zapewnic domu tym smutnym i biednym zwierzaczkom. Kraja mi sie serce, kiedy na nie patrze, ale przeciez nie wezme psa z ulicy, bo bylaby to decyzja zbyt lekkomyslna i zbyt pospiesznie podjeta. Mam nadzieje, ze tym razem nie bedziesz sie tak denerwowac i spokojnie dokonczymy nasza dyskusje na PM, nie chcemy, przeciez "walkowac" tego poraz setny, nieprawdaz ;) ? Quote
Acia_ Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 Właśnie dziekuje Pegaza za ratowanie galeri Misia, jak chcecie to se taki temat załużcie no bo psujecie mojemu Misiowi galerie! A tak pozatym to wy mi mówicie że kundelki nie są gorsze, a macie pretensje ze nikupiłam se rodowodowego???? Moze tak byście stwozyły sobie wątek ,,R=R" a nie tutaj pisały bezsensowne posty w ktorych sie powtarzacie??? A zresztą jak wam zależy to se tu zostancie, ja mam na jakis czas was dosyć! :/ Quote
arkana Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Nie ma, co sie przejmowac. Z takimi sprawami trzeba spokojnie i z podniesionym czolem :) Jak sie miewa nasz Misio? :loveu: Quote
Recommended Posts