Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Agata_B
Posted

*Iza* napisał(a):
W "Moim Psie"(05/07) jest opisana cała wyprawka dla yorka:)

Musze kupić :D

Posted

Royal Canin dla yorków, czasami wymieszana z niewielką ilością Eukanuby i RC Dental Hygiene. Ale podstawa to RC dla YT.

Jeśli chodzi o wcześniej wspomniane przybory do czesania:
-grzebień z obrotowymi zębami
-grzebień dwustronny
-szczotka szpilkowa

Guest Agata_B
Posted

A co sądzicie o Hills'ie?
Wg. dobry, ale to nie to co RC.

Posted

Ja polecam RC, najpierw dla szczenięcia, potem już można mu kupywać dla yorków.

Hill's też jest dobra, właśnie teraz Aris ją je. Ma fajne małe kuleczki, ale to prawda, to nie to samo co RC :shake:

Guest Agata_B
Posted

[quote name='Yorkie']Ja polecam RC, najpierw dla szczenięcia, potem już można mu kupywać dla yorków.

Hill's też jest dobra, właśnie teraz Aris ją je. Ma fajne małe kuleczki, ale to prawda, to nie to samo co RC :shake:
Oczywiście najlepszy jest Royalek ;)
Dobre tez są karmy takie jak Acana lub Eukanuba, ale RC najlepszy :D

Posted

;) Tak maprawde na zachodzie licza sie tylko trzy marki H'ills Eukanuba i RC
Inne raczej nie tak bardzo
U nas w domu stosuje sie Eukanube już prawie 10 lat i jestesmy bardzo zadowoleni
Kiedyś jak zaraz wszedł na Polski Rynek RC spróbowaliśmy serii specjalnie dla Y.T. i tylko spróbowałysmy jeden nasz pies omało nie przeszedł za Tęczowy most
I było nam bardzo głupio, że zgrzeszyłyśmy
A jeszcze gorzej Wetowi który nas namówił na karmę tym bardziej ,że był to dość duży worek

Ale co tam człowiek uczy sie na błędach

Bardzo dobre puszki ma Bozita szwedzki koncern podajemy je sukom w ciąży jak już nie chcą jeść karmy :cool3:
Są bardzo czyste w środku i pięknie pachną a co najważniejsze Szwedzi maja Świra na punkcie Ekologii i nie odnotowano u nich jakichkolwiek wpadek :razz:

dostepne szersze informacje są na www.bozita.germapol.pl

http://bozita.germapol.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=10&Itemid=13

Są dość duże ale za to w super cenie
i smaki jakich jeszcze nie było mięso łosia, renifera psy sie zajadają :eating:
Bardzo dobre dla niejadków :multi:

Posted

nane napisał(a):

U nas w domu stosuje sie Eukanube już prawie 10 lat i jestesmy bardzo zadowoleni
Kiedyś jak zaraz wszedł na Polski Rynek RC spróbowaliśmy serii specjalnie dla Y.T. i tylko spróbowałysmy jeden nasz pies omało nie przeszedł za Tęczowy most

Nane to jak to? RC mu zaszkodził? Czy zmiana karmy?

Posted

Hania:) napisał(a):
Nane to jak to? RC mu zaszkodził? Czy zmiana karmy?

właśnie do tego nie doszłyśmy czy zmiana karmy czy może RC ale najprawdopodobniej karma :mad: ponieważ po innych nie miał takich problemów np. nasza ONka swego czasu była na purinie i chłopak dorwał jej miskę z jedzeniem :mad: ale nic mu nie było :multi: na Bozitę też reaguje normalnie
chyba, że trafiłyśmy na taką partię RC :oops: ale teraz już z Royalem nie chcemy mieć nic wspólnego :shake:

Posted

nane napisał(a):

przynajmniej ktoś jest za Eukanubą :multi:

Posted

Pegaza napisał(a):
Jakie rarytasy:lol: chyba sama bym się skusiła na mięso z renifera:evil_lol: ;)

Pegaza ale za to jaki zapach mmmmmm bosssskkkkiiiiii

Posted

*Iza* napisał(a):
Właśnie , ja też się zawsze zastanawiam , gdy będe miała psa :D to co wybiorę ? Wydaje mi się ze RC :)

*Iza* a na karmę też będziesz zbierać???:evil_lol:

Guest Agata_B
Posted

*Iza* napisał(a):
Właśnie , ja też się zawsze zastanawiam , gdy będe miała psa :D to co wybiorę ? Wydaje mi się ze RC :)

Iza widzę że zbierasz na yorka. Witaj w klubie ja też zbieram, tylko że moja skarbonka przechowuje jak narazie 300 zł :D Ale wiesz... ja zaczęłam zbierać od 20 groszy. Kiedyś się nazbiera... :eviltong:

Posted

Sama kupiłam grzywkowi Joyemu RC (3kg), to kupię inną karmę, bo niestety i o Eukanubie i o RC zdania są podzielone. Zapraszam do wątku "straszne karmy" :razz: