Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziękujemy za odwiedziny:loveu:

Co do stanu zdrowia Negrowego: Negra okazała się "tylko" wyęgarnią robali (na nic odrobaczania:placz:). Jesteśmy w trakcie intensywnej kuracji odrobaczającej...

Wczoraj usiadłam na tyłku i...

powstało TO

Pozdrawiamy serdecznie:loveu:

Posted

Agnieszko i Negro, JESTEM POD WRAŻENIEM !!! Ależ ona ładnie się uczy :) Pięknie wyglądacie razem! :loveu: Widać, że te ćwiczenia sprawiają Wam frajdę :multi: Piękny filmik :)

P.S. A Beltaine występował kiedyś w miejscu, w którym pracuje. Fajny koncert dali :)

Posted

Agnes B. napisał(a):

Co do stanu zdrowia Negrowego: Negra okazała się "tylko" wyęgarnią robali (na nic odrobaczania:placz:). Jesteśmy w trakcie intensywnej kuracji odrobaczającej...

jej biedna, oby kuracja dala szybko resultaty :roll:

Agnes B. napisał(a):

powstało TO

super :cool3:

Posted

Hej Aga:)
Nie wiem, jak to się stało.... że mnie tu wcześniej u CIebie nie było:roll:
Wreszcie zobaczyłam Negrę i Zorana... pięęękne psiaki.... a to Twoje szkolenie z Negrą - super! jestem pod wrażeniem filmiku!! czy ja kiedyś Zuzkę nauczę czegoś takiego?:roll:
Sama z nią ćwiczyłaś, czy była też na jakichś szkoleniach wcześniej?
Baaardzo bym była wdzięczna, jakbyś mi jakichś porad udzieliła, powiedziała o swoich doświadczeniach:loveu: bo efekty Waszego szkolenia są... rewelacyjne!! i jednocześnie takie radosne! widać, że dla Was obu to wielka frajda:p aż miło się patrzy...

i razem z Zuzanką życzymy Negrze powrotu do zdrowia... biedna, żę te robaki się tak do niej przyplątały i nie chcą się odczepić:( mam nadzieję, że ta kuracja jej pomoże... szkoda, żeby ją tam męczyły jakieś paskudztwa:(

zaajrzyj do nas czasem:) serdecznie zapraszamy:)
Zuzanka robi postępy!! i w słuchaniu się i w siusianiu w domu :multi: wczoraj jak była sama, to tylko jedno siusiu było:p a pozostałą część dnia, pięęknie... czyściutko... wszystko robi na spacerkach i jak ładnie już prosi, że chce wyjść.. ech... po wczorajszym dniu jestem z niej dumna:)

pozdrawiamy Cię serdecznie, ściskamy Negrę i Zorana i miziamy z uszkiem ;)

Posted

Kasiu bardzo nam miło:oops::oops::oops: Ćwiczenia sprawiają mi ogromną frajdę i wydaje mi się, że Negrze także, bo to dla mnie najważniejsze, by ona świetnie się bawiła:evil_lol: Hmmm po opisach wnioskuję, że w bardzo fajnym miejscu pracujesz:razz: Zdradzisz? Proszę:lol!:

shangri_la trzymaj proszę kciuki za kurację:razz: Po pierwszym etapie Negrę opuściły paskudne lokatorki... Już nie długo przyjdzie czas na ich dzieci:diabloti::angryy: Dziękujemy:loveu:

Gonitwo nie planowałam drugiej części, ale... Spodobało mi się składanie filmów i jak coś znowu wymyślimy i jak sklotę, i jak zechcecie to wrzucę :P Czy ja wiem... idealnie... daleko nam jeszcze :roll:, ale sie staramy :D Dzięki :D

Aniu dziękujemy:loveu: jak na razie wychodzimy nam tak codziennie (jeśli chodzi o ćwiczenia), ale nie chce zapeszać:eviltong:

Basiu jak miło mi Cię przywitać w naszej skromnej galeryjce:loveu: psiaki dziękują za komplementy, bardzo nam miło:oops: Czy nauczysz Zuzankę? Oczywiście, że tak, potrzebne tylko Twoje chęci i cierpliwości (ja nawet nie wiedziała, że mam w sobie takie pokłady cierpliwości - psiaki mnie jej nauczyły);) Z Negrą nie uczęszczałam na żadne szkolenie - takie Zosie-samosie z nas są:diabloti: Filmik przedstawia część tego co umiemy po upływie niespełna 3miesięcznej zabawy z psiakiem w posłuszeństwo;) Czy pomogę? Jeśli tylko mogę to z przyjemnością, wiedzę mam niewielką, ale ciągle się uczę i z przyjemnością podzielę sie tym co wiem:evil_lol:

Na jesień lub wiosnę (zobaczymy) rozpoczniemy z Neg szkolenie sportowe pod okiem fachowca by w przyszłym roku rozpocząć udział w zawodach z obedience i PT:loveu:

Nie mogłam się oprzeć...

:loveu::loveu::loveu:

Pozdrawiamy serdecznie

Posted

Kasiu dziękujemy, Negrze jest bardzo miło, mnie też:loveu: Pozdrawiamy przystojnego Bazyla:razz:

Basiu dzień dobry:loveu:

Aniu ona mnie nigdy nie zawiedzie a dumna jestem z niej już teraz baldzo baldzo:loveu: To szkolenie to nie dla Negry a dla mnie bym to ja się nauczyła Negrę odpowiednio motywować i nagradzać, i wykorzystywać jej potencjał. Podczas treningów to Negra będzie mogła być dumna ze mnie:evil_lol:

Chciałam dziś zamówić frisbee, ale dostępne są tylko zielone:shake: Idę dalej szukać:niewiem:

Posted

A dlaczego nie zielone :cool3: ? Ja mam 2 zielone fastbacki :lol:, jeśli chodzi o widoczność w trawie to ja je widzę :eviltong:. Zazwyczaj trudno odnaleźć mi pomarańczowe jawzy i eurablenda ;).

Posted

Agnes B. napisał(a):
Hmmm po opisach wnioskuję, że w bardzo fajnym miejscu pracujesz:razz: Zdradzisz? Proszę:lol!:

Zdradzę, zdradzę...:roll: W kinie pracuję. Ale w takim nietypowym troszkę, bo są tam nie tylko filmy, ale i koncerty, kabarety, spektakle teatralne :).

Posted

Cimi ja chcę kupic paskudnie różowe fastbacki, bo ja to nie dość, że mam te dwie lewe ręce i dwie lewe nogi, to na dodatek ślepa jestem:angryy: Dlatego wolałabym coś tak okropnoe dającego po oczach, by nie było mozliwości niewidzenia w trawie:megagrin:

Kasiu to ja chyba wiem:diabloti: Kino na R.?:razz:

Basiu dzień dobry:loveu: U nas równie pochmurno i zimno troszke a ja mądrze bardzo nie wzięłam ze sobą swetra do pracy:splat: Kuracja Negrowa jest w toku, w poniedziałek jade do weta po druga porcję tabletek i od wtorku znowu trzy dni, zobaczymy:roll: Ucałuj Zuzankę ode mnie:razz: Swoją droga, gaduły jesteście, nadrabiam u Zuzanki i nadrabiam a tam co chwilę kolejna strona:watpliwy: Tak trzymać:thumbs:

Negrowa ma się świetnie. Biega skacze jak opętana no normalny szajbus:stupid: Wczoraj o mało nie zeszłam na zawał, bo... Wpadła na pomysł, że jak mówię do niej "Ty przerośnięty borderze paskudny" to ona mi pokaże co taki paskudny przerośnięty border potrafi:huh: Mianowicie... Wczoraj poszłyśmy na pola biegnące wzdłuż osiedla, skosili trawsko i jest duzo siana, ogólnie fajna zabawa (alergia - ohi tam) i Neg wywęszyła znowu jakiegoś konika polnego czy cóś i olała mnie:nonono2:, na co ja sprawdzony sposób - odwrót i w nogi:scared: schowałam się za górką z krzaczkiem. I naglę słysze jak łazi, niucha i lamentuje:evilbat: Kiedy w końcu mnie znalazła i została suto nagrodzona zrobiła odwrót i... Z rozmajtanym na wszystkie strony ogonem wbiegła między dwa konie, które sobie pod pieczą dwóch kobitek zrobiły spacer:mdleje: Już miałam wizje jak to Neg frunie w tył na jakieś 10 metrów dzięki kopytkom konikowym, bo Neg to różne pomysły do głowy przychodzą...:roll: A ta franca przywitała konisie, pomerdała ogonem na kobitki i nic ma sobie z moich odwoływań (2 razy wołałam a ta nic). Ja patrzę a ona myk - obiegamy konisie, myk - uginamy łapcie, myk hipnotyzujemy konisia i się skradamy niczym border:flaming: Na szczęście gdy podeszłam na odległość trzech metrów od Neg i zawołałam niepewnym głosem to ta zostawiła konisie i przyleciała prawie idealnie na do mnie z uśmiechniętym pycholem :lmaa: Roześmiane kobitki pomachały nam na dowidzenia a ta moja mała franca idealnie przylepiona do nogi na pełnym kontakcie idzie i śmieje się jakby chciała mi powiedzieć "Chciałaś to masz bordera giganta, nie myśl sobie, ze taki border gigant zaspokoi się kaczkami do pasienia, Ty mi lepiej słonie załatw:megagrin: " Nie było to takie pasienie jak to sie pasie prawidłowo, ba według mnie to było zwykłe czajenie się na bidnego konisia, ale teraz mam oczy dookoła głowy, brakuje mi tylko upodobania przez psa zaganiania:grab:

Poza tym Neg ma coraz więcej energii, ale kondycja troszkę pada... Ja nie wiem czy wieczorem jej się najnormalniej nie chce czy już siły nie ma, ale jak sobie wymyśliłam, ze wieczorem będziemy biegać to bedziemy biegać i nie ma że boli:boom:

Pozdrawiamy serdecznie:loveu:

Posted

Tak, tak. To TO kino na "R" ;).

To Ci Negra akcję serca przyspieszyła :evil_lol:. Ale przynajmniej masz fajnie, że coś sobie robi z tego jak jej się chowasz. Bo Bazyl nie robi sobie nic. Wycwanił się łajdak i olewa sprawę :mad:. Po prostu doszedł do wniosku, że przecież zawsze mnie w końcu znajduje, więc po co ma się spieszyć. Załatwi co ma do załatwienia, a dopiero potem ruszy na poszukiwanie pani :angryy:.

Posted

Kasiu tja robi... teraz może i coś robi, ale też nie od razu natychmiast:roll: Za pierwszym razem czekałam równe 17 minut do reakcji na fakt, że zniknęłam:sleep: A wydawałoby się, że powinna sie po adopcji bardziej pilnować, a gdzie tam:stupid: Ciśnienie no, kurczę i tak mam podobno za wysokie, ja tam nie wiem, mnie jest dobrze, tylko no... To moje kochanie mnie kiedyś zabije:loveu: A Bazyl jest po prostu za mądry i za inteligentny na takie prymitywne gierki z chowaniem się:megagrin: Co do kina - ale ze mnie bystrzak:B-fly:

Posted

[quote name='Agnes B.']Kasiu tja robi... teraz może i coś robi, ale też nie od razu natychmiast:roll: Za pierwszym razem czekałam równe 17 minut do reakcji na fakt, że zniknęłam:sleep:
17 minut??? :crazyeye: I nie dostałaś zawału? Ja bym chyba padła, a na pewno była przerażona, że zniknął, ktoś go ukradł, poleciał w panice nie tam gdzie trzeba i tysiąc innych wersji...

A co do kina to :klacz: :klacz: :klacz:.

Posted

Kasiu gdybym ja na nią nie patrzyła zza tego krzaczka też bym ze strachu umarła:mdleje: Biorąc pod uwagę fakt, że Neg jest doskonałym kąskiem dla Złych panów Złodziei... Cieszy sie na każdego:roll: Gorzej jak Źli Panowie Złodzieje wpadliby w moje rączki:angryy::2gunfire::evil:

Cimi a nie wiesz jak z trwałością tych dysków? czy jak moja Mała Subtelna Neg zrobi AMM i MLASK to przeżyją, czy będę miała nowy durszlak? Bo je znalazłam i się zastanawiam