Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witamy Wszystkich bardzo serdecznie. Postanowiłam pochwalić się Wam moją kochaną Negrą, którą zaadoptowałam ze schroniska:loveu: jest ze mną od 20 kwietnia i z każdym dniem jesteśmy sobie bliższe;)

Oto zdjęcia mojej pociechy (szybki przegląd od adopcji do teraz):razz:

Młoda lubi patyczki. Lubi je obgryzać...

...i tarzać się, trzymając je nadal w pycholu:lol:

Uwielbiamy biegać w rzepaku:razz:

A to Negra z bratem Zoranem:lol: Jemu tez wkrótce założę wątek na dogomanii;)

Na początku to ona przegrywała w zabawach siłowych...

...ale zdarzało się i tak, że była górą:multi:

Czyż to rodzeństwo nie jest urocze?:loveu:

Są momenty, gdy Mała Torpeda ma już dosyć Zorana i pokazuje mu ząbki, ale zdarza się to nieczęsto. Dużo częściej oglądam takie obrazki:loveu:

Pozdrawiamy serdecznie:loveu:

P.S. Wciepuję tutaj bannerek, co by nie zaginął w akcji :D

• Replies 380
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Was serdecznie:loveu:

Dziękujemy z Negrittą za miłe komentarze i odwiedziny. Dziś miałyśmy obie ciężki dzień, a jeszcze cięższy brat Zoran - resekcja główki kości udowej to nie przelewki. Mam zdjęcia dzisiejszego dnia, jak zniecierpliwione poszłyśmy na działkę dziadków "coś porobić" byle nie siedzieć w domu i myśleć, myśleć, myśleć i martwić się... Więc długi spacer i grzebanie w ziemi...

Poszkoliłyśmy się trochę

"Siad"

"Waruj"

Powygłupiałyśmy się także... Negra uwielbia aportować patyczki, a w nagrodę daję jej poznęcać się nad badylkiem:evil_lol:

Mała zawsze takie balety odstawia z tymi patykami. Miło na to patrzeć... Może kiedyś uda mi się filmik jakiś zrobić;)

Portretowo...

Moje uśmiechnięte Słońce:loveu:

Pozdrawiamy wszystkich serdecznie:loveu:

Posted

WItajcie :multi: Wspaniała galeria :klacz:

Braciszek Zoranek przeciez może mieć z siostrą wątek :razz: Oba psiaki sa Twoje? Jeden wątek sie prowadzi łatwiej niż dwa :)

Serdecznie pozdrawiam Cię Ago i piękne psiaki :loveu:

Posted

Witajcie kochani:loveu:

Odpowiem kolejno na Wasze pytania;)

Najprawdopodobniej Zoran już niedługo będzie miał wątek z Negrą, na razie jednak fotek wspólnych mieć nie będę, ponieważ musiałam się z Młoda na jakiś czas wyprowadzić do Babci. Zoran jest świeżo po operacji i nie wskazane mu szaleństwa. Ba! Zabronione... Więcej możecie przeczytać o tym na wątku Zorana na owczarkowym forum tutaj

O agility myślimy jak najbardziej. Na razie jednak skupiamy się na posłuszeństwie. Marzą mi się również zawody obedience, ale jeszcze długa droga przed nami:oops: Wszak pracujemy ze sobą 3 tygodnie;)

Negra jest moja, a Zoran mojej Mamy, ale mieszkamy razem, więc myślę, że Mama nie obrazi się, gdy odpowiem, że tak, mam dwa psy:loveu:

A oto dowody na to, że własny psiak potrafi zmienić nasze poglądy o 180 stopni... Kurze łapki:p Kiedyś na to obrzydlistwo nie chciałam nawet patrzeć... dziś patrzałam na nie i się śmiała, ale tylko ze względu na to, że ta obrzydliwa kurza łapka robiła cuda z Negrą (a raczej Negra robiła cuda z łapką) a dodatkowo dobrze wpływa na stawy młodej (a od niedawna mam hopla na punkcie stawów...)

Pozdrawiamy Was wszystkich bardzo serdecznie i dziękujemy za odwiedziny:loveu:

Posted

Lubię zaskakiwac ludzi :evil_lol:
Wasz foto blog mam zapisany w subskrypcjach [jak wszystkie tematy które warto odwiedzać :razz:] a że wczoraj akurat byłam w tym czasie na dgm to zaglądnęłam :razz:

Dziś z resztą jest podobnie [a przed chwilą weszłam na dogo :evil_lol:]

Posted

Kochani postanowione:loveu:

Przedstawiam Wam Zorana:loveu:

Szybki przegląd od czasów odległych kiedy do nas trafił, do teraz;)

2. miesiąc
Pierwszy dzień w nowym domu

Na działce u Dziadków

3. miesiąc
Długowieczna marchewka:evil_lol:

Śpiący Psiak z zawianymi ucholami

4. miesiąc

5. miesiąc
Marchewka nadal żyje... Jednak to jej ostatnie chwile:diabloti:

8. miesiąc
Pierwsza zima Potworka:loveu:

10. miesiąc

c.d.n.

Posted

11. miesiąc
Uśmiechnięty Potwór:loveu:

Król Lew:eviltong:

Moje ulubione zdjęcie (zresztą wszystkie zdjęcia z tej trawiastej sesji mi sie wyjątkowo spodobały)

12. miesiąc
6 maja obchodziliśmy pierwsze urodziny Zoranka (taki Mały Omen ur. 06.05.06r.:diabloti:) i świętowaliśmy uzyskanie doskonałej oceny i pierwszej lokaty w grupie na egzaminie PT:loveu:

11.05.2007r. Zoran przeszedł operację resekcji główki prawej kości udowej:placz: Ale z każdym dniem jest coraz lepiej:razz:

Zdjęcie z dnia przed operacją

A to zaraz po powrocie z kliniki

Trochę tego dużo, ale psiaki zajmują bardzo dużo mojego czasu, prawie cały:loveu: