Magda i Saga Posted December 13, 2004 Author Posted December 13, 2004 Wczoraj , 12 grudnia, odbył się pierwszy w naszym młodziutkim ośrodku agility "egzamin" podsumowujący zajęcia kursu podstawowego. Zdawały 3 psy i przewodniczki (2 psy nie dojechały, ale jeszcze dojadą :D ). Zrobiliśmy małe zawody. Mobilizacja zawodników była duża, co od razu przekładało się na ćwiczenie psów. Wszyscy zdali do drugiej klasy, która rozpocznie naukę w lutym. Jestem bardzo szczęśliwa, bo chociaż sporo sie wykruszyło, to ci co zostali zaliczyli 100% frekwencji i chyba zarazili się agility na dłużej. :D W lutym spróbujemy tez zmontowac nową grupę początkującą. Quote
Robull Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Magda, gartuluję! Cieszę się, że masz 2 nowych zapaleńców, bo razem z Wami daje już 4 osoby... Niech co roku ta liczba się podwaja, a za kilka lat będziecie prawdziwą potęgą 8) Quote
Mokka Posted December 13, 2004 Posted December 13, 2004 Brawo Magda!!! A tak poza tym, jak się czuje Brzusio? :wink: Quote
Magda i Saga Posted December 13, 2004 Author Posted December 13, 2004 Brzusio rośnie, Saga niewyżyta szaleje Robull wysyłam kasety, tym razem paczką. Dzięki wszystkim. Quote
PATIszon Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Dzięki uprzejmości pana prowadzącego ośrodek jeżdziecki mamy teren do ćwiczeń , w dodatku gdy będzie niepogoda możemy korzystac z krytej ujeżdżalni (oczywiście konie maja pierwszeństwo). Takiej informacji wlasnie szukalam. Interesuje mnie i agility i pensjonat dla kunia, bo tak sie sklada, ze za dwa , gora trzy miesiace przestane byc warszawianka, a stane sie bydgoszczanka :lol: Quote
PATIszon Posted December 23, 2004 Posted December 23, 2004 Acha, doczytalam do konca i widze, ze juz nie trenujecie na terenie osrodka jezdzieckiego. Trudno, moze byc i gdzie indziej. Dojade zawsze! 8) Quote
PATIszon Posted December 28, 2004 Posted December 28, 2004 Magda Czy Ty i Brzuch jeszcze razem czy juz osobno, bo tak nagle zamilklas.... :roll: Odezwij sie..... Quote
Magda i Saga Posted December 29, 2004 Author Posted December 29, 2004 Razem :D , przepraszam. W pracy mam straszne zasuwanie, że nawet do domu musiałam wziąść. Tak od nospy do nospy jeszcze ciągnę bo chciałabym dotrwac do Nowego Roku. Zdjęcia z treningu właśnie wywołałam (film) i czekam, aż Wojtek zeskanuje to podeślę. W stajniach też się pomalutku rozglądamy, tylko naprawdę pomalutku, bo rakieta to ja teraz nie jestem. Quote
PATIszon Posted December 29, 2004 Posted December 29, 2004 Tak od nospy do nospy jeszcze ciągnę . To sie nazywa nienerwowe podejscie do sprawy :o U mnie, poki co stanelo na tym, ze na razie do Bydgoszczy pojedzie Leon sam. Wynajmie cos dla siebie i przy okazji rozejrzy sie za jakims fajnym miejscem do mieszkania na dluzej. Wtedy dipiero dojade ja , Paulina, pies i kon 8) Oczywiscie jak tylko przyjade, chocby na chwilke to nieomieszkam do was zajrzec na trening! Strasznie mi juz brakuje tego skakania, ale teraz nie bardzo mam czas. Chce skonczyc juz te szkole i miec swiety spokoj! Magda, trzymaj sie cieplo, nie przesadzaj z nospa i odzywaj sie jak tylko mozesz! Quote
Magda i Saga Posted February 5, 2005 Author Posted February 5, 2005 Hej, wznawiamy zjęcia. Jeszcze nie dziś, ale 5 marca (sobota) o 10-tej. Troszkę nam się rozpoczęcie opóźniło, ale lepiej późno niz wcale. Quote
Robull Posted February 5, 2005 Posted February 5, 2005 Magda, miło słyszeć, że wszystko jest OK i zaczynacie treningi :P Quote
Magda i Saga Posted March 14, 2005 Author Posted March 14, 2005 Pobiegaliśmy po śniegu. Psy zasuwałay, a ludziom zima bardziej przeszkadzała, ja zostawałam na drugim połotku, kiedy Saga była juz daleko za trzecim. Jaka to radość wreszcie sie poruszać. Jednak to prawda, że ruch wyzwala w człowieku endorfiny i tak radośnie robi się na duszy. Psom tez się chyba wydziela, bo szczęśliwe były bardzo. następne zajęcia w sobotę 19 marca o 16-tej. Zapraszam. Quote
Magdula Posted March 27, 2005 Posted March 27, 2005 Hej :D mam pytanko - mogłabym dołączyć sie do waszych treningów??mam wielka ochotę zobaczyc jak mój Antarek poradziłby sobie na torze. Jest tylko jeden mały problem - pies jeszcze nie zawsze słucha. Co o tym myslicie?? Quote
Anka&Gucio Posted March 30, 2005 Posted March 30, 2005 Spróbowac warto...ja z moim pieskiem ćwiczyłam mimo że on wogóle nie słuchał...było ciężko ale jakoś szło... Teraz daliśmy go na szkolenie, więc jak będzie po wszystkim i nareszcie zacznie nas słuchać to być może wracamy do treningów... Quote
Magda i Saga Posted March 30, 2005 Author Posted March 30, 2005 Pies powinien mieć opanowane posłuszeństwo w podstawowym zakresie zanim zacznie biegac po torze. Powinien przede wszystkim przyjśc na wezwanie (czyli do mnie) znać komendę zostań, waruj, stój. Trzeba go zainteresować zabawką i ay zwracał uwagę na przewodnika. Komendy nie muszą być wykonywane super jak na PT. Chodzi o to, żeby pies był sterowny, bo potem będzie biegał bez smyczy. Właśnie rusza nowy kurs PTsobotnio niedzielny, moze warto zacząć od tego? W każdym razie -. my będziemy w niedzielę o 16 lub 17 (będę wiedziała w sobotę). Możesz przyjść, mozesz się ze mna skontaktować na priva Powodzenia Quote
Magda i Saga Posted April 13, 2005 Author Posted April 13, 2005 Zapraszam wszystkich dogomaniaków, którzy będą na wystawie w Bydgoszczy na pokaz agility. Zapraszam tez do wzięcia udziału, jeśli cos próbowaliście robić na torze. Quote
PATIszon Posted April 14, 2005 Posted April 14, 2005 POnawiam apel, a jesli nie pomoze (czyt. nie zglosi sie cala masa chetnych) to przyklei sie jakies ogloszenie na samej gorze! :lol: Quote
Magda i Saga Posted April 15, 2005 Author Posted April 15, 2005 Obrodziło nam w pokazy tej wiosny. Prawdopodobnie pokażemy się na festynie w Myślęcinku 30 kwietnia. Zapraszam do wzięcia udziału. Quote
Magda i Saga Posted July 22, 2005 Author Posted July 22, 2005 Fajnie sie dzisiaj biegało. Wreszcie było tak jak sobie wymarzyłam. Może jeszcze trochę za mało biegaczy, ale za to wreszcie bratnia dusza, co to sobie pokrzykuje radośnie , jak psu coś wyjdzie i błaga jeszcze nie kończmy. Torek do pokombinowania i wymiana pieskami. Nawet nie zdążyliśmy na muszki popyszczyć. Fajnie Patiszon, że się sprowadziłaś do Bydgoszczy. Może razem rozruszamy to towarzystwo. Quote
PATIszon Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 Magda i Saga napisał(a):Fajnie Patiszon, że się sprowadziłaś do Bydgoszczy. . Tez sie ciesze! :evilbat: Quote
PATIszon Posted July 22, 2005 Posted July 22, 2005 A tak w ogole to tez mi sie bardzo podobalo na treningu..... Do tego stopnia mi sie spodobalo, ze posciagalam sobie filmiki z MS w Montichiari i meczylam tym gosci..., ale podobno im sie podobalo:) Quote
BOGDANG Posted October 23, 2005 Posted October 23, 2005 Witam z Olimpina. W załączeniu link do 5 zdjęć Catty z seminarium w Bydgoszczy. http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=45198&grupa=0&kat=11&a=bogdan651127 Pozdrawiamy. Quote
PATIszon Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 No dobra. Na gore. Oto nasz dziesiejszy trening. Nasza pani trener szanowna wraz ze swoja Saga, najszybszym na Swiecie gonczym polskim: Nastepnie Catty, nasza najmniejsza zawodniczka, w sowim popisowym numerze, slalomie: A teraz nasz jedyny border, z Darkiem (albo jedyny Darek z Borderem :hmmmm:) I na zakonczenie, ja z Kenia: Quote
Wind Posted November 12, 2005 Posted November 12, 2005 Pati, No, no, no ... niezle dajecie czadu na treningach :-) A Kenia jaka szybka :-) Troche zaskoczyl mnie border ... nie czesto widzi sie ta rase na torze za czlowiekiem a nie przed ;) BTW widze, ze odnajdujesz sie w zywiole kamerzysty ;) Quote
Recommended Posts