Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ciekawa jestem jak wam się biegało w sobotę. ja dwa dni spędziłam w łóżku, co mi sie zdarza nieczęsto, i dziś jestem już prawie zdrowa, więc na treningu będę :-)

Oxa grubieje. Postaram się wstawic zdjęcia, a jak ktoś chce przyjechać zobaczyć cięzarówkę, to zapraszam. Jedyna niepowtarzalna okazja.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Ciekawa jestem jak wam się biegało w sobotę. ja dwa dni spędziłam w łóżku, co mi sie zdarza nieczęsto, i dziś jestem już prawie zdrowa, więc na treningu będę :-)

Oxa grubieje. Postaram się wstawic zdjęcia, a jak ktoś chce przyjechać zobaczyć cięzarówkę, to zapraszam. Jedyna niepowtarzalna okazja.

Nie wiem jak pozostałej dwójce, ale mnie całkiem, całkiem. Byłoby jeszcze fajniej, gdyby udało się zdyscyplinoweać co poniektórych, że jak biegamy, to biegamy, a nie zajmujemy się psem na boku, a potem nie wiemy co robić i reszta traci czas:mad:.
Jak katar Szanownej Pani?

Posted

Edyta & Regis napisał(a):
Nie wiem jak pozostałej dwójce, ale mnie całkiem, całkiem. Byłoby jeszcze fajniej, gdyby udało się zdyscyplinoweać co poniektórych, że jak biegamy, to biegamy, a nie zajmujemy się psem na boku, a potem nie wiemy co robić i reszta traci czas:mad:.
Jak katar Szanownej Pani?

Dziękujemy za trening podobało się jak zawsze, a jeśli chodzi o mnie i Fuksa z tą dyscypliną to starałam się nie rzucać w oczy i przeszkadzać za bardzo niestety Fuksowi coś nowe piłki za bardzo do gustu przypadły i to co było widać z boku to były próby odzyskania zabawki po przebiegu z jednoczesnym utrzymaniem bezpiecznego dystansu od Regisa:oops: Oj przydało by się nam szkolenie:roll: Tak więc za utrudnienia przepraszamy następnym razem można pominąć naszą kolejkę

Posted

Gosia&Fuks napisał(a):
Dziękujemy za trening podobało się jak zawsze, a jeśli chodzi o mnie i Fuksa z tą dyscypliną to starałam się nie rzucać w oczy i przeszkadzać za bardzo niestety Fuksowi coś nowe piłki za bardzo do gustu przypadły i to co było widać z boku to były próby odzyskania zabawki po przebiegu z jednoczesnym utrzymaniem bezpiecznego dystansu od Regisa:oops: Oj przydało by się nam szkolenie:roll: Tak więc za utrudnienia przepraszamy następnym razem można pominąć naszą kolejkę

Gosiu, nie o to chyba chodzi, żeby pomijać Was, tylko żeby biegać, zwłaszcza jak idziecie na trening taki kawał.Po prostu umówmy się, że po przebiegu będziemy trzymać psa przy sobie ( Regisa też to dotyczy ) i postaramy się wykorzystać te póltorej godziny jak się da. Ok?

Posted

a ja pytanie jak nigdy ;)
czy pojawiły się już może jakieś plany odnośnie wiosennego kursu dla baaardzo początkujących? strona www zdąży się zaktualizować czy dzwonić i pytać :)

Posted

owca napisał(a):
a ja pytanie jak nigdy ;)
czy pojawiły się już może jakieś plany odnośnie wiosennego kursu dla baaardzo początkujących? strona www zdąży się zaktualizować czy dzwonić i pytać :)

Zwyczajowo zapisy będą w trakcie zapisów na wiosenny kurs PT. Sprawdź na stronie bydgoskiego oddziału Związku Kynologicznego, powinno już coś być.

Posted

Droga owco!

Wydaje mi się, że co do kursu wiosennego nasza . jest jak najbnardziej zaktualizowana

Zebranie organizacyjne, zapisy i wpłaty na zebraniu 15 marca o godz. 12-tej a zajęcia zaczną się w zalezności od warunków w następnym tygodniu.

Dzwonić możesz do mnie 502640927

Posted

witam,stronke przejżałam,zapoznałam się z informacjami,chciałabym zacząć z moją niespełna roczną łobuziarą agility i tu mam pytanie do was,jak wyglądają ćwiczenia,co dalej po tym kursie dla początkujących,jak wy zaczynaliście, ile miały ms,lat psiaki, jak psy reagują na treningi, pozdrawiam

Posted

Kurs to 20 spotkań, uczysz się podstaw. Reagują różnie, ale przeważnie bardzo to lubią. Oczywiście chwilę to trwa, o muszą zaakceptować teren, nową grupę ludzi i psów, nowy typ zajęć. Potem traktują to jak plac zabaw i już przed płotem dostają głupawki.

Po kursie jeśli jesteś zdolną i ambitną kursantka i chcesz biegać sportowo to możesz chodzić na sekcję. Spotykamy się co tydzień lub 2x w tygodniu, jeździmy na seminaria i obozy, także na zawody, sami organizujemy imprezy.

Jeśli nie będziesz się zaraz po kursie czuła na siłach chodzić na sekcję to możesz pochodzić na zajęcia rekreacyjne, też raz w tygodniu.

Generalnie bardzo nie lubię się żegnać z ludźmi po kursie. Chciałabym, by w jakiejś formie wsiąkli w ten piękny sport. Myślę, że możliwości dajemy wiele.

Roczny piesek jest ok. Ja z moją najstarszą zaczynałam w takim wieku. Z kolejnymi dwoma wcześniej. Niektórzy zaczynali z 2-3 letnim, jeden z naszych nawet z 5-letnim psem.

Posted

dzięki za odpowiedz,moja już jest troche obyta,tzn zna niektóre przeszkody, lubi przeskakiwać i wmiare łapie o co chodzi w slalomie i przechodzi przez tunel, troche ćwiczyliśmy na szkoleniach i u znajomej, ale napewno musze poćwiczyć nad całością, powiązaniem wszystkich przeszkód, zapoznaniem z pozostałymi, zobacze jak to będzie, myśle o tym najbliższym kursie,ale zależy jak czas i kasa pozwolą :P pozdrawiam

Posted

Kurs bedzie w soboty i niedziele prawdopodobnie o 14-tej.

Jak twój pies juz zna przeszkody to wpadnij sie pokazać. Biegamy w soboty o 11:30 o ile pogoda dopisze. Ale zadzwoń wcześniej 502 64 09 27
jakiego masz psa i gdzie juz biegałaś?