Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moje najszczersze gratulacje dla Was dziewczyny! appl.gifBRAWO!!!

My niestety wpadliśmy w straszny wir remontu i dlatego się nie pojawiamy. Siły muszę oszczędzać a i z czasem kiepsko :(

Cieszę się, że Wam tak dobrze idzie :fadein:

Posted

Melka

Jak się wyremontujesz, to z nowymi siłami poczytaj ten temat, bo tu znajdziesz informacje kiedy kolejne zajęcia będą i przyjdź. Zdecydowanie zabierz oba psy. Teraz mogą być pewne nieregularności co do terminów, bo sporo imprez, ale będę sie starała jakoś to pogodzić. Najbliższe zajęcia mogą być w środę na 17:15 o ile zdeklaruja się chętni. Potem ewentualnie piątek pod tym samym warunkiem. W sobote i w niedziele brykamy z Saga w Warszawie więc zajęć nie będzie niestety.

Posted

My też dołańczamy się do gratulacji !!!

Dobrze że zajęcia są przełorzone, w tygodniu nam lepiej pasuje. O której dokładnie będą zajęcia, to postaramy się przyjść.

Posted

A propos agility, ktore wciaga,wlasnie kupilam rureczki na slalom,rozmiary i odleglosc znam ze strony klubu "FORT".Problem w tym jak zamontowac rurki,czy gwozdzie z tasmy nie wypadna? czy lepiej sruby,ale jak?? :-? . Najlepiej bedzie gdybym przyjechala w srode o co usilnie walcze.Jak uda sie to dam znac we wtorek wieczorem.A gdyby sie nie udalo to pocwiczymy chociaz slalom co drugi dzien,nawet po zmroku :wink: ,aby skutecznie.

pozdrawiamy

Posted

A z czego są te rurki?

Najlepszy sposób na obsadzenie słupków w slalomie, to płaskownik z przyspawanymi gniazdami wykonanymi z nieco większej średnicy rurek. Jesli chcesz, aby slalom był lekki i zajmował mało miejsca, to możesz kupić taśmę, zaoczkować ją w określonych odległościach i wbijać w owe oczka tyczki. Taki slalom jest niestety bardzo mało stabilny - duży lub szybki pies przekrzywia słupki, a nawet powoduje, że wypadają one tuż za nim.

Posted

Aniu. Zajęcia mogą być w środę o 17:15 o ile zameldujecie, że przyjdziecie.

Robul.

My mamy porządny slalom, taki, co się nie wykrzywia, a ten o którym pisze Kasia to wersja przenośna, przydomowa lub spacerowa. Taśma z oczkami, 20 cm gwoździe i plastikowe rurki, takie do chowania kabli w ziemi lub w ścianie. Koszt minimalny, a mozna w tygodniu poćwiczyć między zajęciami. Sama taki mam przed domem.

Kasiu.

Przyniosę mój w środę, jeśli sie spotkamy, to sobie obejrzysz.

Posted

Rurki PCV elektryczne moga okazać się niebezpieczne. Mają cienkie ścianki i dośc łatwo (jak na PCV) pękają. Jesli do tego dojdzie, to pęknięcie jest wzdłużne i tworzy ostrą szpiczastą krawędź. Gdyby doszło do tego pod naporem psa, to mogłoby rozciąć mu skórę.

Lepsze do tego są rurki hydrauliczne, ale niestety też drższe :(

A może tradycyjnie - kij od szczotki :-?

Posted

Ale sie ciesze,bede na 100% w srode!!, z checia obejrze nawet sama tasme bez rurek.A rurki kupilam takie 3 metrowe(do pociecia) -nie wiem czy to rurki PCV :oops: - ale sa bardzo gietkie,elastyczne i mysle ze bezpieczne choc przestrogi Robulla wzmoza moja czujnosc w tym kierunku.

dzieki za rady

Posted

Dzięki z gratulacje. Co kraj to obyczaj, co sędzia to ocena. W Lesznie nie będzie tak łatwo, ale dwie hodowlane juz mamy, więc jest ok.

Wracając do tematu, czyli agility-środa 17:15. Do zobaczenia.

Posted

Wszystkich, którzy z nami juz biegają i tych którzy sie do nas wybierają informuję, że w środę zajęć nie będzie. W środę dopieszczamy nasze mamusie. Najbliższe zajęcia w sobotę, tradycyjnie o 9-tej lub 13-tej gdy będzie padało. W niedzielę niestety wyjeżdżam na wystawę, najprawdopodobniej ostatni raz. Do zobaczenia

• 2 weeks later...
Posted

Magda daje nam miesiac czasu na potrenowanie szybkiego biegania. :wink: Mamy psy przeganiac po miesiacu a nie probowac je dogonic. :lol: Odkad wrocila z seminarium,jestesmy za wolne :wink:

Posted

Magda a Czechy? Czy ty do Czech jedziesz na 3 tygodnie?

Ja też dostaje po uszach od Doroty że zawolno biegam chociarz Saba jest wolna i ma racje :lol: w Płocku sunia dostała spida na wyścigach (2 psy biegły naraz po takich samych torach) i biegła tak szybko jak ja gdybym przyśpieszyła to i ona była by szybsza :roll:

Posted

Do Czech jedziemy z Dorotą i Wojtkiem w ten weekend, ale w niedziele wracamy. Potem w środę trenujemy normalnie o 17-tej, a w piątek pryskam na trzy tygodnie na urlop z rodziną. W Warszawie będę, o ile zdrowie mi pozwoli, a jak nie to Wojtek wystartuje. Po Warszawie wznawiamy treningi. W miedzyczasie jest IAL, na który mam nadzieje pojedzie Kasia z Negrą jako reprezentantka Bydgoszczy. Macie sie z Dorotą nią zająć i wszystko podpowiedzieć, bo to będzie jej debjut, a mnie nie będzie. Wszystko wskazuje na to, że długo sie jeszcze nie zobaczymy. Więc miłych wakacji, a jak wrócę, to wpadniecie do mnie na trening i lody :D

Posted

Też sobie współczuję :( , ale jeszcze bardziej współczuję Dorocie, bo co ona winna, że nie pojechała. ja to juz chyba wogóle nie wystartuję w tym sezonie :( Narazie pryskam na wakacje. Cześc i powodzenia na IAL-u