Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Astro&Marta napisał(a):
fajnie musiało to wyglądać ;D a psom ten piasek nie przeszkadzal? Ja niestety należe do tych, którzy bardzo chcieli a nie mogli przyjechać :( ale nastepnym razem na pewno będziemy!

na trening to pewnie że my i myślę że nie tylko my ;P

No jak zwykle, my chcieliśmy ale nie mogliśmy:):) To podobnie jak my:) Ciągle coś na rpzeszkodzie stoi, ale nadejdą jeszcze lepsze czasy napewno.

Po piachu psom biegało się znośnie, ludziom raczej nie:) trzebaby mieć kopyta końskie - rakiety sobie zamocować i szeroko biegać..
Raczej nie będę powtarzała tego doświadczenia, bo psy dostają glupawki, oglądają się za przwewodnkimem, czy aby nie poczekać lub zawrócić by wykopać tego co z nim biegnie z tej piaskownicy...

Poza tym mikrofon miał czkawkę i miałam wrażenie, że do widzów dociera co 2-3 słowo z tego co mówiłam:(

Posted

w związku z tym, że jesteście jedyną znaną mi placówką zajmującą się szkoleniami w bydgoszczy, mam pytanie:

czy jest wam znany jakiś dooobry i sprawdzony ośrodek w okolicy bydzi gdzie (zanim zajelibyśmy się agility :cool3: ) można się troszeczkę pobawić w obedience, może zrobić PT, coś gdzie moglabym potrenować posłuszeństwo z młodym psem ???

Posted

Obi to w Bydgoszczy raczej nikt nie robi niestety. PT i obrone możesz robić na kursach związkowych, zebranie 7-09-2008 o 12-tej, zreszta tak samo jak zebaranie naszego kursu agility. Tyle wiem. Może inni dadzą jeszcze jakieś namiary.

Jednak jeśli chcesz biegać agility, to uważaj aby robic pozytywne pt, zeby nie stłumić psa za bardzo.

Posted

Magda i Saga napisał(a):
Obi to w Bydgoszczy raczej nikt nie robi niestety.

... ale może ktos niedługo zacznie ;)
Nie znam nikogo w Bydgoszczy kogo mogłabym polecić odnośnie posłuszeństwa. Mogę jedynie polecić książke Karen Pryor nt szkolenia klickerowego.
Jakiego masz psiaka i gdzie mieszkasz może nasze papisie się pobawią razem możemy też poćwiczyc kilka podstawowych ważnych rzeczy :P

Posted

dzięki za info!

na psiaka jeszcze czekam :) ale powoli staram się już zorientować co, gdzie i jak, żeby mieć już jakiś plan i wszystko poukładane:)
zresztą kontaktowałam się już z Panią Magdą przez stronkę www klubu:)

jak już młody (się urodzi;)) i podrośnie to się odezwiemy i wdepniemy zobaczyć Was na placyku ...i wtedy możemy się spotkać Marta;D

Posted

owca napisał(a):
dzięki za info!

na psiaka jeszcze czekam :) ale powoli staram się już zorientować co, gdzie i jak, żeby mieć już jakiś plan i wszystko poukładane:)
zresztą kontaktowałam się już z Panią Magdą przez stronkę www klubu:)

jak już młody (się urodzi;)) i podrośnie to się odezwiemy i wdepniemy zobaczyć Was na placyku ...i wtedy możemy się spotkać Marta;D

Byś się pochwaliła co to będzie za cudo :) układaj układaj :)

||||
19sta fajna godzina tylko mogłoby nie padać....:shake:

Posted

No właśnie nie wiem jak to będzie z deszczem. ICM mówi, że dziś bedzie padało, a jutro nie. To moze jutro pobiegamy. Ja mogę jak wolicie.

Info dla wszystkich zainteresowanych kursem. Zebranie 7-09-2008 o 12-tej w Ośrodku Szkolenia skrzyżowanie Armii Krajowej i Zamczyska. Więcej info na www.agility.bydgoszcz.pl Mozna mnie pytać na pw

Posted

o nie nie! ja o samochód dzis walczyłam i było ciężko fakt jak będzie padać to młodej nie mogę zabrać ale ja mam zamiar głównie szelciaka dręczyć :P u mnie ladnie się przejasniło chyba lać nie bedzie co? Dla mnie w sumie może być i dziś i jutro jutro najwyżej przyjde na pieszo :P

Posted

Przepraszam za zamieszanie, ale właśnie mnie mąż uświadomił, ze jutro nie moge bo nas umówił na wizytę połączona z oddaniem kota do przechowalni bagażu:diabloti:(czytaj kot jedzie na wakacje do cioci), więc brne w dziś, choćby w deszczu

Marta mam dal ciebie złą wiadomość. W/w kot, małpa wredna dobrał się do twojej karmy.(mimo, ze była schowana głęboko w szafie) Przywioze ją i zdecydujesz czy ją chcesz. masz prawo zrezygnować.

Posted

:D my także będziemy w takim razie ew. w pomniejszonym składzie:P
ale jak dobrze pójdzie to będą dwie kobity i 6 psów wiec o jednego nie przyjdzie:P

aaa no mu sie nie dziwie w koncu fish...ale nie 4cats tylko 4dogs cholipa. a duzo zjadł? ;( chyba taki kotek nie jada dużo?? kurde otworzyl sobie?? czy to było na wage i tylko w plastikowym woreczku? nie no ja na smaczki potrzebuje wiec i tak nie mam wyjscia jak wziąć to co zostało:P

Posted

no co po trzy na głowe:P jeszcze jak Regisowa będzie:P to juz w ogóle.(kurcze zepsuje nam statystyki)
i w czym ja to bede trzymac jak takie nadgryzione :P no trudno... a taka miła dla niego byłam no :P
przepraszamy za smrodek:)

Posted

[quote name='belgunia']

Po piachu psom biegało się znośnie, ludziom raczej nie:) trzebaby mieć kopyta końskie - rakiety sobie zamocować i szeroko biegać..
Raczej nie będę powtarzała tego doświadczenia, bo psy dostają glupawki, oglądają się za przwewodnkimem, czy aby nie poczekać lub zawrócić by wykopać tego co z nim biegnie z tej piaskownicy...

nooo i niektóre psy skakały przez końską przeszkodę :evil_lol: oczywiście z winy przewodnika... za wolno biega!!!! :evil_lol::eviltong::lol:

psiak bydgoski :)

Posted

chętnie..ale najpierw muszę je dorwać! Tymczasem rozbijamy się po wetach. Ale jak tylko je dostanę to wrzuce na pewno.(ciekawe czy mój tatuś ma talent fotograficzny...jak ja mam mój po nim to nie wróże nic pięknego)

Posted

Dzięki za fotki, rakiety rzeczywiście by się przydały, za to na pamiątkę z Torunia przywiozłam sobie w butach z kilo piachu, ale i tak świetnie się bawiłam. A jak z treningami w weekend? Bo nie wiem czy i kiedy wracać z wakacji;)