Edyta & Regis Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 PATIszon napisał(a):Trza sie hartowac i wiecej czasu na powietrzu spedzac, wtedy sie mniej choruje;p Moja droga, na powietrzu to ja od paru miesięcy spędzam tyle czasu, że tlen już mi się uszami wylewa. Wyżłowaty prawie dzień w dzień jest w lesie, do tego dochodzą ekstra spacerki szkoleniowe raz z jedną łajzą raz z drugą, a do tego lekcje PT z instruktorem. Do domu wpadam tylko zmienić jedne unurane ciuchy na kolejne, nakarmić koty i czasami spać. P.S. fajne portki kupiłaś, tylko wdłuż i wszerz mają dla mnie pewne niewielkie wady...;) Quote
PATIszon Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 No prosze, a jak ja chcialam sie spotkac na cwiczaku to twierdzilas, ze czasu nie masz, bo od rana do nocy w robocie siedzisz....wydalo sie teraz, ze kolezanka sie umawia z wybranymi.... :obrazic: Quote
Edyta & Regis Posted December 3, 2007 Posted December 3, 2007 PATIszon napisał(a):No prosze, a jak ja chcialam sie spotkac na cwiczaku to twierdzilas, ze czasu nie masz, bo od rana do nocy w robocie siedzisz....wydalo sie teraz, ze kolezanka sie umawia z wybranymi.... :obrazic: Ale tu nie ma żadnej sprzeczności. W tym tygodniu naprawdę siedzę od rana do nocy w robocie, albo w domu ale nad robotą. Proszę się odfąfić zatem.:mad: Quote
Magda i Saga Posted December 14, 2007 Author Posted December 14, 2007 Przypominam kursantom ( o ile tu zaglądają), ze teraz spotykamy się już w niedziele o 12-tej, razem z sekcją która gorąco zapraszam Quote
PATIszon Posted December 14, 2007 Posted December 14, 2007 Ale jakby byl ktos chetny to ja brykam po cwiczaku jutro od 12.00. Zapraszam. Quote
PATIszon Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Chetna byla Ewa (mozna na nia liczyc zawsze,rosnie mam nowy zapaleniec :evil_lol:) Maja coraz lepiej biega, ale to dzieki Ewie, ktora super na psa reaguje! Oby tak dalej! Pogoda nam dopisala o dziwo. Sloneczko swiecilo i nawet udalo sie nam zrobic kilka fotek: Maja na kladce: Zabawy szczeniakow Maja slalomuje (dodam, ze coraz lepiej) Quote
Kasia & Nemo Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Super jest zdjęcie Maji na kładce :cool3: Tak wspaniale rozwiało jej sierść ;) Quote
Astro&Marta Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Jest może jakiś szaleniec, napaleniec chętny (poza mną) na jutrzejsze bieganie(w sumie to już dzisiejsze) Jade z poznańskiej(koło reala) mogę kogoś zabrac ;)?? Quote
Astro&Marta Posted December 29, 2007 Posted December 29, 2007 Dobra w święta biegać nie lubicie ale chyba trening w ten weekend będzie? Quote
MustaVeri Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Wiecie coś na temat toru agility w Toruniu??Bo chcialam znowu zacząć cwiczyc no ale niestety nie mam gdzie?prosze napiszcie mi jak wiecie cokolwiek.Slyszalam ze kiedys byl otwarty tor gdzies niedaleko mostu ale nie wiem jak to jest teraz.Najwygodniej bylo by dla mnie trenowac w toruniu bo do bdg mam kawalek drogi ;) Quote
Magda i Saga Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Obawiam się, ze w Toruniu nie będziesz miała gdzie pobiegać. Co jakis czas słyszę pogłoski o jakims tajemniczym torze w Toruniu, ale jak dotad sie nie zmaterializowały. Jak go znajdziesz to daj znać, bo czasem mnie o to pytają :-0 Narazie zapraszam do nas. W najbliższa niedziele o 12-tej, jeśli juz biegasz. jak nie to na wiosnę zaczynamy kurs (koło kwietnia info będzie na naszej stronie) Quote
MustaVeri Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 ja biegakam ale moj pies nie:P kiedys startowalam z bialym whippetem w brazowe latki pewnie mnie pzmietasz;] teraz mam owczarka niemieckiego,taka znajda;] ale bardzo chce pracowac bylabym chetna na kurs, bydgoszcz jest chyba najblizej bo nie slyszalam juz o innych torach w okolicy A tor w toruniu byl podobno jakis otwarty pod golym niebem;] kazdy mogl wejsc, ale przyznam sie ze znalazlam jego szczatki tzn dwie popsute chopki jakies deski i kolo ktore jeszcze w miare stalo w pierwotnym miejscu takze chyba ten tor juz nie istnieje.Znajdowal sie przy hotelu, przy moscie torunskim od strony wloclawka jakby ktos pytal :shake: Quote
Magda i Saga Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 Kurs zaczynamy jakoś w kwietniu. Zależy jaka będzie pogoda bo my tez pod chmurka, ale przeszkody są chowane. W kazdym razie zbieram chętnych. Kursy nie sa liczne , zazwyczaj kilka osób. Znajdź jeszcze kogos z Torunia i razem sie zorganizujcie z dojazdami. Quote
MustaVeri Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 no ciezko bedzie bo prawdziwych psiarzy jeszcze tu nie poznalam;) ale zobaczymy co sie da zrobic i sie odezwe Quote
Magda i Saga Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Niedziela 12 trening. W sobote robimy zebranie w sprawie zawodów majowych u ali o 16-tej. Marta, darka nie będzie więc transportu tez. Do planujących wyjazd na zawody: należy opłacić składkę za 2008 i wpisać to sobie w książeczke pracy, nie tylko w legitymację. Swoja drogą w niedzielę miło by było zebrac składkę za sekcję ;-) Quote
Gosia&Fuks Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 A ja ma pytanie: kiedy będą następne zajęcia, na których ja Fuks i Marta będziemy mogli poprzeszkadzać swoją obecnością? (Przyzwyczailiśmy się i bardzo polubiliśmy te "pracowite niedziele" i chyba zwariujemy, jak do kwietnia będziemy siedzieć bezczynnie w domu...) Quote
Magda i Saga Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 To fajnie, że się nakręcacie. Ja narazie nie bardzo mam dla was czas. Trochę się boję, żebyście nie wymagały od Fuksa zbyt wiele, szczególnie jak warunki sa nie bardzo, np hustawce mówie nie:cool3:. W najbliższa niedzielę nie ma zajęć, potem zobaczymy. Mnie napewno przez kolejne 2 niedziele tez nie będzie, bo wyjeżdżam na drugi koniec swiata po pyrka. Potem chyba są zawody w Łącku, na które szykuje się większośc ekipy. Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Magda i Saga napisał(a): Mnie napewno przez kolejne 2 niedziele tez nie będzie, bo wyjeżdżam na drugi koniec swiata po pyrka. . No wreszcie, bo już od jakiegoś czasu widzę to "i" z trzema kropeczkami w podpisie i czekam aż się imię pojawi :loveu: Quote
Magda i Saga Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Imię juz jest, ale pojawi sie jak malusia dołączy do naszej rodziny.:lol: Quote
Neo&Anti Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Magdo. Z utesknieniem czekamy na przybycie czwartego pyrka. Ot.. taki sentyment do rasy. Domagamy się jakichś fotek po przybyciu maleństwa do domku. Quote
Magda i Saga Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Jasne, przynajmniej będzie powód, zebym nauczyła sie je wstawiac na dogo. Trochę się martwię jak mała zniesie taka długa podróż, prawie dwudniową. Quote
Gosia&Fuks Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Ja mam nadzieję, że za jakiś czas zobaczę maluszka na żywo:D A jeśli chodzi o Fuksa to on bardziej ode mnie wymaga niż ja od niego. W sumie to taki pracocholik-dzień bez treningu z klikerem i wykonywania komend, a już się nie cierpliwi, podszczypuje, hałasuje... no i do tego musi mieć mnóstwo ruchu. Dlatego tak lubimy treningi: stara zasada=wybiegany pies to dobry pies, a do tego jakieś urozmaicenie zawsze bo to trochę nudne jak próbuję zmęczyć Fuksa aportami-ponad godzina rzucania i i tak niewielkie efekty, bo on by chciał dalej, w czasie zimy talerze trzeba schować do szafy, bo psie bezpieczeństwo najważniejsze (tym bardziej, że nie umiem rzucać)... no a poza tym odkąd chodzimy na treningi to zauważyłam kilka małych zmian: przede wszystkim Fuks lepiej wykonuje komendy przy rozproszeniu (a właściwie wogóle zaczął wykonywać, bo wcześniej jak zobaczył inne psy to zupełnie zapominał o mojej obecności) i mam nadzieję, że to nie tylko chwilowa poprawa. No ale skoro na razie nie ma możliwości to będę musiała znaleść Fuksowi inne męczące zajęcie na weekend;) Słyszałam, że jak ktoś ma wiecznie nie niewyżytego psa lubiącego aporty, to można mu odbijać piłkę rakietą tenisową żeby dalej leciała... przynajmniej będzie okazję żeby sprawdzić, czy to zadziała na Fuksa:p A jak by ktoś w końcu szedł na torek i szukał kogoś do poprzeszkadzania (albo chociaż pomocy w ponoszeniu hopek na drugi koniec placu jak na środku znowu będzie lodowisko) to my zawsze chętni;) Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Magda i Saga napisał(a):Imię juz jest, ale pojawi sie jak malusia dołączy do naszej rodziny.:lol: No i super, że to już niedługo! :loveu: A można gdzies w necie zobaczyć już zdjęcia małej ? :cool3: Jakaś strona hodowli albo coś? Quote
Magda i Saga Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 Na stronce hodowli jest mało mówiące zdjęcie zaraz po urodzeniu. mam kilka zdjęć, ale nie umiem ich wstawić. No może spróbuję się nauczyć. Tyle, ze jeszcze nie wiem która to moja. No prosze jaki mi się zapalony zawodnik szykuje na kurs. Chyba będę musiała dla niego przygotować indywidualny tok nauczania :-) Quote
Paskuda_Bandzior Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Na stronce hodowli jest mało mówiące zdjęcie zaraz po urodzeniu. mam kilka zdjęć, ale nie umiem ich wstawić. No może spróbuję się nauczyć. Tyle, ze jeszcze nie wiem która to moja. To czekamy aż mały pyreczek będzie już tutaj :loveu: Quote
Recommended Posts