PATIszon Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 Tam kolo 20.00 jest juz calkiem znosnie. Bylo fajnie, milego grzebania w papierach. Quote
Edyta & Regis Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Biegamy w niedzielę o 19. Jest szansa, że o tej godzinie będzie juz poniżej 30 stopni.:cool1: Quote
Edyta & Regis Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Czemu marudzisz? To chyba powód do radości?:shake: Chyba, że gdzieś zakamuflowałaś sarkazm, który mi umknął... Quote
PATIszon Posted June 15, 2007 Posted June 15, 2007 Edyta & Regis napisał(a):Czemu marudzisz? To chyba powód do radości?:shake: Chyba, że gdzieś zakamuflowałaś sarkazm, który mi umknął... Umknelo Ci tylko tyle, ze nad morzem ma byc deszcz i 16stopni....:roll: U Was w dalszym ciagu upalnie.... Quote
Astro&Marta Posted June 17, 2007 Posted June 17, 2007 Patrząc za okno... zastanawiam się... Biegamy dziś?? u mnie chwilowo kropi/pada i grzmi. Cholipcia a tak dlugo na treningu nie bylismy... Jak nie bedzie bardzo, bardzo źle to sie zjawimy bo my z cukru nie jestemy ;) ale jeżeli odwołane to prosze o info. Quote
Monia i Taja Posted June 18, 2007 Posted June 18, 2007 Fajno wczoraj bylo :) Dzieki wszystkim za milutka atmosferkę. Dobrze jest z Wami być ;) Do następnego!!! Quote
Astro&Marta Posted June 19, 2007 Posted June 19, 2007 Fajno, fajno nawet bałdzo no i pogoda ładna i bez niespodzianek :) Czekamy na relacje naszych czeskich Agilitomaniaków! Quote
Magda i Saga Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Marta powodzenia w Białym, a reszte zapraszam w niedziele na 19, Kurs piatek 18, sob 18, niedz 17:30 i to będzie juz koniec kursu. Quote
Magda i Saga Posted June 20, 2007 Author Posted June 20, 2007 Poszło nam tak sobie. Ala miała ładny pierwszy przebieg z 5 pk, potem Catty zwiała z toru, bo poszła przywitac się z Bogdanem ( szła na czysto) i kolejny bieg z dis. Sagusia mimo kolosalnego upału biegała dobrze, w druzynach trochę pozrzucała (15pk) ale oba indywidualne biegi A3 na czysto co dało jej 2 miejsce na ponad 30 psów w A3. Nawet czasem ścignęłyśmy borderka. Na pamiątke mamy puchar. Zakwalifikowałyśmy się do finału i w nim wyszła mi z ostatniej dziury slalomu, bo za wcześnie ruszyłam do klejnej przeszkody, poprawka i 5pk. Potem sprawdziłam w wynikach że to przesunęło nas z 3 na 13 pozycję w finale. Żal serce ściska, ale ten puchar za A3 troche go złagodził:cool3: Fajne dwie wycieczki po Wiedniu, jedna wieczorno nocna z Catty i Oxą, które wzbudzały ciekawośc Wiedeńczyków i nawet były fotografowane. Wiener caffe i ciacha /lody mniam. Quote
Astro&Marta Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 e no to super :) My się wybieramy do białego( i nie dziękuje) ale słabo to widze bo Aster długo nie biegał a teraz tylko w niedziele troche, no a najlepiej nie było, dopiero jak się zmęczył. Tam podobno maja być same jumpingi dla zerówek wiec o strefy sie nie musze martwić :) zawsze coś bo Aster jest spragniony biegania :) Quote
Magda i Saga Posted June 23, 2007 Author Posted June 23, 2007 Ja nie przyjdę, bo Oxi miała wypadek i świeżo złożoną łapkę do kupy. Jednak mam nadziję, że się z tego wyliżemy, ale to potrwa. Narazie nie chcę jej zostawić, a zabrać nie mogę, więc musicie sobie sami dać radę, w co nie wątpię. Przywiązujcie psy do płota, żeby nie było awanturek i koniecznie wychodząc z ośrodka psy na smycze! choćby nie wiem jak wam się wydawało, że nigdzie nie odbiegną:-( Quote
Magda i Saga Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Marta pochwal sie jak ci poszło w Białym. Kto będzie chciał pojechać do Białego na oficjalne zawody w lipcu i do Legnicy 4-5 sierpnia? ja chcę się zgłosić lada moment, to mogę jeszcze kogos przy okazji. Kursantom chciałabym jeszcze zrobić 2 razy zajęcia i zakończyc kurs. Kto będzie chciał przyjśc na zajęcia w niedzielę? Quote
Edyta & Regis Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 My w niedzielę jesteśmy chętni. Nad Białymstokiem się jeszcze zastanawiam. Do kiedy trzeba się zgłaszać? Ala mówiła,że z Oxą nie jest tak źle jak wyglądało na początku? Quote
Magda i Saga Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 O to fajnie, ze będziesz bo ja jeszcze nie wiem czy będe mogła przyjść. czasu na zgłoszenia duzo, nie wiem do kiedy. ja pojadę jeśli to nie będzie kolidowało z leczeniem Oxy, bo może jej jakis zabieg wypaśc akurat. przyjedź do mnie , zobaczysz jak się ma. Quote
Edyta & Regis Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Ok. Jak będę w Niemczu to dryndnę czy jesteś w domu i używając jako wymówki odwiedzin u rekonwalescentki wymigam się od koszenia;) . Zwykle o której jesteś już w domku i trochę wolniejsza po ogarnięciu towarzystwa? Quote
Magda i Saga Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Dziś będe koło 19-tej bo mam dentystę, a jutro koło 17-tej. Poprostu zadzwoń. Quote
Gosia&Fuks Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 No więc zapisałam się na dogomanię, i zauważyłam, że tutaj też piszecie, więc postanowiłam się odezwać. Nazywam się Gosia (mam prawie 15 lat) i mam szczeniaka Fuksa. Urodził się 6 marca i jest mieszańcem z owczarkiem szkockim collie (jak narazie wszyscy mówią, że wygląda jak collie krótkowłosy). Zanim wzieliśmy jeszcze Fuksika do naszego domu interesowało mnie agility, ale tak na serio spodobało mi się po tym, jak byłam na zawodach w agility 2maja na Zawiszy. Na dodatek kiedy chciałam spróbować chodzić z Fuksem po "kladce" (czy. wąskie, długie, metalowe coś, co leży na naszym podwórku) okazało się, że od razu załapał o co chodzi i robi to z prawdziwą pasją (na polecenie "kładka" oczywiście i targetowanie). Uwielbia skakać na placu zabaw po wszystkich mostkach itp dla dzieci a nawet bez żadnych obaw zjeżdża ze zjeżdżalni. Jest też bardzo pojętny. Umie siad, leżeć, targetować, aportować, podawać łapę, przychodzi na zawołanie, slalom między nogami, ale nad tym pracuję, bo staramy się coraz szybciej i dalej "przeslalomować" no i "zostań" ale jeszcze nie we wszystkich "warunkach" tylko na razie jak np. wchodzę do ogrodu i zostawiam Furtkę otwartą a każę mu zostać to usiądzie i zostanie. Psiaka uczę metodą klikerową. Rodzice też uważają go za zdolne psisko. Powoli zaczynam myśleć o zapisaniu Fuksika do Waszej sekcji. Mam do Was prośbę. Czy 1września (pewnie też tam będziecie) w Myślęcinku (bo chyba to tam jest, a jak nie to mnie poprawcie) na ogólnopolskich zawodach w agility czy ktoś fachowy mógłby sprawdzić umiejętności Fuksika i strwierdzić, czy do czegoś się nadaje, czy to tylko mi się tak wydaje. Nie chcę psiaka zapisywać w ciemno, bo teraz rodzice mają jedną pęsję, a jest nas w domu 5 (w tym małe dziecko) + pies, więc z finansami kiepsko... acha i czy moglibyście jeszcze napisać ile kosztuje kurs i przynależność do sekcji? Quote
Magda i Saga Posted June 26, 2007 Author Posted June 26, 2007 Cześć Gosiu. Z tego co piszesz o swoim psie wynika, ze nadaje sie do agility bardzo dobrze. Najlepiej w tym sporcie sprawdzają się psy z dużym temperamentem, chęcia zabawy, pasja aportu (piłeczka jest świetna nagrodą) 1 września zaplanowane sa zawody agility, ale może przesuna się na 9 września. Jeszcze damy znać. Kurs, który zaczyna się we wrześniu kosztuje 240 zł, jest droga do sekcji, która potem kosztuje 20 zł miesięcznie. Wejdź sobie na stronę www.agility.bydgoszcz.pl. pytaj o co chcesz Quote
Gosia&Fuks Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Oglądałam tą stronke internetową i znalazłam się na kilku fotkach z 2 maja w tle:) m.in. tu: http://agility_bydgoszcz.republika.pl/opis142.html i tu http://agility_bydgoszcz.republika.pl/opis123.html (jak by co to jestem tą jasną blondynką w kremowym bezrękawniku w tle:)) Szkoda, że Fuksika ze mną nie było... Quote
Astro&Marta Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Trzymamy kciuki za naszą Oxinkę!! Dziewucha jest silna to się wyliże! :) No a poszło nam nieciekawie (jeżeli chodzi o miejsca , bo z pracy Astra i poziomu zabawy jestem zadowolona). Znaczy mi bo dałam ciała w pierwszym przebiegu, a wszystkie 4ry przebiegi byly liczone łącznie więc od razu byłam skreślona. Mam wszystko nagrane to pokaże do oceny-krytyki :) kolejne przebiegi w porzadku, choć nawet na prostych - koszenie tyczek, ostatni przebieg najladniejszy ale teraz na filmie widzę, że dużo wyraźniej pokazywałam Astrusiowi gdzie ma biec może dlatego dużo lepiej. Jestem bardzo zadowolona z jego pracy, świetnie mi się go prowadziło, chyba coraz lepiej się dogadujemy. Na marginesie- Aster kończy dziś pięć latek więc świetujemy odpoczywając w wyrku. A no i dostaliśmy nagrode za najwieksza odległość z jakiej przybył zawodnik :) Żałuje, że nikogo wiecej nie było, brakowało nam Was :* Na zajęcia zawsze chetni, Białystok chyba odpuscimy bo zaraz po nich mamy oboz ale Legnica to dobry pomysł- chętnie sprawdzimy czego sie nauczyliśmy na obozie :) Quote
Gosia&Fuks Posted June 27, 2007 Posted June 27, 2007 Czy mogłabym kiedyś z Fuksikiem przyjechać do Was na trening i popatrzeć jak te ćwiczenia wyglądają? Zaczynam już z Fuksem ćwiczyć skoki przez stacjonatę (czyt. dwa wiadra+kij od mopa), może to niezbyt profesjonalne, ale pomyślałam, że przecież chodzi głównie o dogadywanie się z psem, a nie jakość przeszkody (kiedy skakać, kiedy nie). Może się mylę bo to mój pierwszy pies, a z agility to niewiele miałam do czynienia, ale po prostu czuję, że coraz lepiej kieruje mi się psiakiem, a on już po woli załapuje kiedy ma przeskoczyć a kiedy ominąć. Jeśli chodzi o przeszkody to pilnuję jedynie, żeby były niskie (w końcu Fuks to jeszcze maluszek), często zmieniać kolejność i ułożenie przeszkód (żeby nie zapamiętywał kolejności) no i żeby ćwiczyć kilka razy dziennie, ale krótkie serie żeby Fuksik się za bardzo nie męczył i żeby go nie nudziło. Skakanie chyba przypadło mu do gustu bo dobrze się z nim dogadujemy. Jak tylko zacznie działać mój aparat, to postaram się o filmik i będziecie mogli mi powiedzieć co robię źle, żeby nie wprowadzać złych nawyków. Napiszcie mi jeszcze tylko czy mogę przyjść na ten trening i kiedy to zobaczę, jak uczą swoje psiaki profesjonaliści:) Quote
Gosia&Fuks Posted June 28, 2007 Posted June 28, 2007 Proszę o odpowiedź, naprawdę zależy mi na tym kursie... Quote
Recommended Posts