Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Nuka jest od piątku u mnie w domu i przechodzi "kurs przygotowania do życia w bloku";) Już radzi sobie ze schodami w dół i do góry z kaltki na parter. Jeździ windą jak stała bywalczyni:cool3: Pod blokiem też już ma swoje ścieżki, których się trzyma. W domu radzi sobie rewelacyjnie, żeby jeszcze mój Guciu na nią nie szczekał.... (on z natury nie lubi większych od siebie i czarnych psów/suniek). Toffi za to uradowany po pachy:cool3: w końcu może się poszwędać dalej niż zwykle.

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak jak obiecałam, wczoraj rozmawiałam ze wspomnianą panią. Najbardziej zainteresowały ją dwie suczki; m.in. Nuka. Ale są dwa poważne problemy; po pierwsze pani mieszka na parterze, to 6 schodów i ma poważne problemy z kręgosłupem - noszenie Nuki kilka razy dziennie nie wchodzi w grę. Po drugie w domu jest delikatna koteczka. Szkoda mi, bo w tym domu Nuka miałaby troskliwą opiekę, miłość i spokój...
Czy widzicie jakieś wyjście?

Posted

Nuka już umie chodzić po schodach, właśnie z klatki na parter i z parteru. Potrzebowała na naukę niecałe 2 dni. Przy schodzeniu trzeba tylko pilnować, żeby trafiła na 1. schodek. Nie wiem jak zareaguje na kota - ja mam w domu 2 psy i do nich Nuka jest przyjacielsko nastawiono. Nawet mojemu zadziorowi Guciowi ustępuje bez mruczenia:eviltong:

Posted

Dopytałam się jak to było z tym kotkiem, wtedy Nuka była od paru godzin na tymczasie na wsi, kicio zainteresował się zawartością miski Nuki z dopiero co nałożonym jedzeniem. Nowe otoczenie, nowe zwierzaki i micha pachnącego jedzenia - Nuka pogoniła kotka, ale nie ugryzła go tylko naskoczyła na niego. Teraz trzeba tylko sprawdzić jak zareaguje na kota domowego.

Posted

Fiolka - raczej się to nie uda, Nuka w poniedziałek ma sterylkę, a ty mieszkasz na 4 piętrze bez windy:-( ona sama się nie wdrapie, a ja nie mam kondycji (własciwie mam ale -10:oops: :lol: ) Jedynie możemy się spotkać na trawce.

Posted

Nuka jest już po sterylizacji, czuje się dobrze, ma piękne ubranko na całe 2 tygodnie:eviltong: nadal szukamy dla niej domu (chociaż patrząc na moją mamulę chyba coraz słabiej szukamy....:cool3: )

Posted

aneta-amicus napisał(a):
(chociaż patrząc na moją mamulę chyba coraz słabiej szukamy....:cool3: )

:evil_lol: fajnie moze akurat ............;)

Posted

w sumie to nie wiem co pisać;) oficjalnie Nuka szuka domu - w czwartek ma ściągane szwy i będzie już można ją oddać, ale jest u nas już 3 tydzień i cała zgraja się do siebie przyzwyczaiła:cool3: Nuka broni moje maluchy, Toffi jest zazdrosny o Nukę i przegania wszystkie psy od niej i tylko Guciu w zależności jak nie ma humoru to na nią szczeka lub gdy zapomni się, że trzeba się boczyć na Nukę to się cieszy, a rodzice, hm oficjalnie nie usłyszałam, że może zostać u nas na zawsze, ale też nie dopytują się na okrągło czy znalazłam jej już dom:razz: czyli żyjemy z dnia na dzień:loveu: jedno jest pewne sunię oddam tylko w super dobre ręce:cool3:

Posted

[quote=aneta-amicus;6038261 a rodzice, hm oficjalnie nie usłyszałam, że może zostać u nas na zawsze, ale też nie dopytują się na okrągło czy znalazłam jej już dom:razz: czyli żyjemy z dnia na dzień:loveu: jedno jest pewne sunię oddam tylko w super dobre ręce:cool3:

czyli samo ,życie ;) przyzwyczajenie druga naturą czlowieka :p

ja profilaktycznie jeszcze wystawiłam Nukę na allegro niech szuka

moze akurat jakis suuuuuuuuuper dom sie trafi ....

http://www.allegro.pl/item204630838_oslepiona_przez_czlowieka_suczka_czeka_na_dom_.html