Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

aneta-amicus napisał(a):
Niestety bolesne, Nuka trze oczy przez to. Teraz dostaje krople, które zmniejszają ciśnienie i trochę znieczulają. Ale długa droga przed nami. Następna wizyta na początku września.

Anetko - uklony dla Ciebie - jestes Wspaniala!!!

Przesylam Wam Drogie Dziewczynki - pozdrowienia z Gruzji :):loveu:

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bede uwaza Cioteczko :loveu: chce wrocic w jednym- pruszajcym sie samodzielnie kawalku :) :evil_lol:

bedac w Osetii musimy meldowac oficerom - ze jestesmy w domu, ze gdzies wybywamy, ze wracamy do Gruzji -wszystko po to, zeby w razie czego otrzymac informacje, czy mozna opuszczac miejsce, w ktorym jestesmy (sytuacja zmeinia sie tam bardzo szybko), poza tym w razie czego - musza wiedziec, gdzie jestesmy... wszytskie samochody maja GPRS...

poza tym musimy sie meldowac - codziennie przed 22 - ze jestesmy w domu - po tej godzinie nie wolno nam wychodzic....

w zwiazku z tym, ze jest tam, jak jest - te ograniczenia nie przeszkadzaja mi zupelnie - malo tego - one daja poczucie bezpieczenstwa :)

Calusy :)

• 2 weeks later...
Posted

Wczoraj byłyśmy na kolejnej wizycie u doktora we Wrocławiu. Oczy są już w lepszym stanie, naczynka nie pękają, są mniej wyłupiaste. Czyli poprawa jest:lol: Ale wet dalej twierdzi, że Nuka nie będzie widziała, i nie dał się przekonać nawet jej polowaniem na ptaszki:cool3: - Nuka zaczyna ostatnio bardzo interesować się wszystkim co lata. Wprawdzie smycz jej w tym bardzo przeszkadza, ale wychodzi z założenia, że spróbować trzeba:diabloti: . Zobaczymy, kto ma rację: ja twierdząc, że Niunia coś widzi, czy wet, który mówi że nie widzi. ;) Całusek przekazany!!

Posted

Kurcze jak się wali to na całego - oczy są leczone z dobrym skutkiem. Ale Nuka zawsze miała zakatarzony nos. prawdopodobnie po oslepnięciu zbyt intensywnie wąchała ziemię i czymś się zaraziła. Zrobiłam jej posiew, żeby jej nie obciążać nietrafionymi antybiotykami. Okazało się, że w nosie zalęgły się bakterie beztlenowe - istria - czy jakoś podobnie. Reagują tylko na 3 antybiotyki. A na dodatek jeżeli zrobiła się już zgorzel, to Nuka już zawsze będzie miała katar ;(. Trzymajcie kciuki, bo ta sunia juz chyba zjadła całą aptekę.....

Posted

aneta-amicus napisał(a):
Kurcze jak się wali to na całego - oczy są leczone z dobrym skutkiem. Ale Nuka zawsze miała zakatarzony nos. prawdopodobnie po oslepnięciu zbyt intensywnie wąchała ziemię i czymś się zaraziła. Zrobiłam jej posiew, żeby jej nie obciążać nietrafionymi antybiotykami. Okazało się, że w nosie zalęgły się bakterie beztlenowe - istria - czy jakoś podobnie. Reagują tylko na 3 antybiotyki. A na dodatek jeżeli zrobiła się już zgorzel, to Nuka już zawsze będzie miała katar ;(. Trzymajcie kciuki, bo ta sunia juz chyba zjadła całą aptekę.....

Oj to trzymamy i to mocno :kciuki: ..............niech juz ja ten pech odejdzie :mad:

Ale i tak ma ogromne szczęscie ze ma Was koło siebie :buzi:

• 2 months later...
  • 1 month later...
Posted

Nuka teraz wygląda jak bambaryłka. Po sterylce przytyła trochę i to z winy nas wszystkich - każdy podtykał jej smakołyki i przekąski i proszę, sunia gabarytami odpowiada całej mojej rodzinie. Jest grubaską taką jak ja, moja mama, czy mój tato. Ale razem z Guciem i Toffim potrafią na działce galopować chyba kilometrami. Jeżeli idzie o oczy, to Nuka nie ma gałek - jaska była zbyt duża, i nie było sposobu na zmniejszenie ciśnienia w oczach. Teraz jest lepiej, ponieważ już chociaż oczy ją nie bolą. Największą boloczką są te wstrętne bakterie, które ciągle powodują, że Nuka jest przeziębiona. Weterynarz odstawił antybiotyki i teraz jesteśmy na etapie (ja w podawaniu, a Nuka w zjadaniu) uodparniania organizmu. Ale to długotrwałe leczenie i trochę trzeba poczekać na efekty. Jak tylko uda mi się skompletować wszystko do aparatu to zrobię sesję zdjęciową i wstawię tu fotki.

• 1 month later...
Posted

O wreszcie sa zdjecia pieknosci :multi:

Ech jakie to szczescie wiedziec ze moze bezpiecznie wylegiwac sie na poduchach u panci i nawet ma swojego wlasnego przewodnika ;)

pozdrawiamy serdecznie :loveu::loveu:

• 1 year later...