Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dziekuję, kiedys dzwoniła Kobieta, która o nuce przeczytała na allegro, miała sią zastanowić i chyba zrezygnowała bo już drugi raz nie dzwoniła, może to lepiej - wolę zdecydowanych ludzi:cool3:

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='aneta-amicus']Nuka teraz przechodzi zapalenie krtani/gardła?? Skończyła serię antybiotyku (enrobioflox), ale dalej pokasłuje, idziemy na kontrolę i chyba będzie następna dawka antybiotyku:p ale jak trzeba to trzeba

trzymaj sie psinko i zdrowiej szybko :p

Posted

Nuka bierze znowu atybiotyki, ma też wdrozone nowe krople do oczy, nowa weterynarka zaproponowała nam leczenie, które pomogło innemu psu w schronisku z podobnymi dolegliwościami. trzymajcie kciuki!!!

Posted

aneta-amicus napisał(a):
Nuka bierze znowu atybiotyki, ma też wdrozone nowe krople do oczy, nowa weterynarka zaproponowała nam leczenie, które pomogło innemu psu w schronisku z podobnymi dolegliwościami. trzymajcie kciuki!!!

zaciskamy :kciuki: :kciuki: :kciuki:

• 2 weeks later...
Posted

Wróciłyśmy z wakacji, Nuka była przyszywaną ciotką dla maluchów bezdomnej suczki, którą zabrałam na naszą działkę. Z mamunią siędogodała super, ale szczeniaczki trochę ją irytowały:p Teraz odpoczywamy w domy - jednak 5 małych z matką to dużo zamieszania:lol: 3 szczeniaczki już trafiły do nowych domków (na umowę adopcyjną oczywiście) i ich mamunia też już ma swój dom. Teraz Nuka mieszka ze swoimi chłopakami Guciem i Toffim a do gromadki mają jeszcze 2 szczeniaczki, aż i dla nich znajdziemy domki:cool3: Nuka jest w trakcie nowej terapii na oczy i coś tam się ruszyło - jedno oko jakby robi się ładniejsze. Ale przed nami jeszcze 4 tygodnie zakraplania.

• 2 weeks later...
Posted

No i nadszedł ten dzień, kiedy oficjalnie padło: Nuka zostaje w domu.:loveu: Więc nie szukamy jej już domu - zostaje u nas na zawsze:lol: Wszystkim dziękuję za zaangażowanie. Oczy robią się coraz ładniejsze. Nie macie czasami dobre duszyczki namiarów na dobrego okulistę?? Ten z Wrocławia (słyszałam z 10tych ust) bierze za wizytę 300 zł.,:shake: a za zbadanie aparatem jeszcze więcej :p szukam tańszego...

Posted

aneta-amicus napisał(a):
No i nadszedł ten dzień, kiedy oficjalnie padło: Nuka zostaje w domu.:loveu:

własnie się zastanawiałam czy jeszcze trzeba wystawiać Nukę na allegro i cos mnie tknęło zeby tu zajrzeć ;) a tu takie dobre wieści :multi: :multi: :multi:

Posted

Szukaj Anetko dobrego weta a jesli psina bedzie miala szanse przejrzec na slipka to przeciez od tego sa citeczki na dogo zeby ci pomoc jesli sama nie dasz rady finansowo. Jestes wspaniala a serducho u ciebie wielkie jak dzwonZygmunta.

• 3 weeks later...
Posted

Dzisiaj byłam we Wrocławiu u okulisty dr. Kiełbowicza. Sytuacja nie przedstawia się najlepiej Nuka nie widzi i nie będzie widziała już nigdy W obydwu oczach ma jaskrę, w lewym oku dziurę zamiast źrenicy, a w prawym tak wysokie ciśnienie, że wypycha na wierzch naczynia krwionośne, które bez tlenu żyją tylko 4 min. a potem umierają i nie odnawiają się. Nuka została przebadana specjalnym mikroskopem, na którym było wszystko dokładnie widać... dziure w oku, przerośnięte naczynia... Najważniejsze teraz jest zachamować jej stan obecny, tj. zmniejszyć ciśnienie w oczach - od tego ma takie wyłupiaste i zachamować wrastanie się w siatkówkę naczyń krwionośnych. Mam receptę na 2 rodzaje kropli do oczu i 2 rodzaje tabletek, w tym jedne takie silne, że można je stosować tylko 3 dni. Następna wizyta przewidziana jest w pierwszym tygodniu września - wtedy okaże się, czy zastosowane lekarstwa pomagają.

Posted

mocno zaciskam kciuki :kciuki: aby sunia mogła jeszcze długo i w spokoju żyć z Wami , oby te leki pomogły .............
u nas w schronisku tez mamy psiaka z takim wzrastajacym cisnieniem w oczach było juz z nim nieciekawie ale obecnie wszystko sie udało lekami opanowac i psiak nie cierpi i ma sie pomimo slepoty bardzo dobrze - jego głównym zajęciem jest robienie podkopów pod siatką i obszczekiwanie szczeniaków ;)
Czekamy na dalsze wiesci .