aneta-amicus Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Witam. Nuka jest od piątku u mnie w domu i przechodzi "kurs przygotowania do życia w bloku";) Już radzi sobie ze schodami w dół i do góry z kaltki na parter. Jeździ windą jak stała bywalczyni:cool3: Pod blokiem też już ma swoje ścieżki, których się trzyma. W domu radzi sobie rewelacyjnie, żeby jeszcze mój Guciu na nią nie szczekał.... (on z natury nie lubi większych od siebie i czarnych psów/suniek). Toffi za to uradowany po pachy:cool3: w końcu może się poszwędać dalej niż zwykle. Quote
ewatr Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 mądra sunia z niej :loveu: Cioteczko a jakieś nowe zdjęcia to by się dalo zrobic ? dodała bym do aukcji ;) Quote
FIOLKA Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Cioteczka Anetka na peno zdjęcia piękne Nuce zrobi :) Quote
aneta-amicus Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 pewnie, że się da zrobić, jak wrócę z pracy i po spacerze zaraz zrobię jej sesję zdjęciową Quote
larysa Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Tak jak obiecałam, wczoraj rozmawiałam ze wspomnianą panią. Najbardziej zainteresowały ją dwie suczki; m.in. Nuka. Ale są dwa poważne problemy; po pierwsze pani mieszka na parterze, to 6 schodów i ma poważne problemy z kręgosłupem - noszenie Nuki kilka razy dziennie nie wchodzi w grę. Po drugie w domu jest delikatna koteczka. Szkoda mi, bo w tym domu Nuka miałaby troskliwą opiekę, miłość i spokój... Czy widzicie jakieś wyjście? Quote
aneta-amicus Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Nuka już umie chodzić po schodach, właśnie z klatki na parter i z parteru. Potrzebowała na naukę niecałe 2 dni. Przy schodzeniu trzeba tylko pilnować, żeby trafiła na 1. schodek. Nie wiem jak zareaguje na kota - ja mam w domu 2 psy i do nich Nuka jest przyjacielsko nastawiono. Nawet mojemu zadziorowi Guciowi ustępuje bez mruczenia:eviltong: Quote
FIOLKA Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Anetko może wpadniesz do mnie któregoś dnia z Nuką i sprawdzimy jak reaguje na Tadka , kota Balbiny ?? Quote
aneta-amicus Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Właśnie tak myślałam do kogo podejśc, kto ma kota i sprawdzić wzajemne reakcje:cool3: Quote
larysa Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 to by było doskonale - tamta kicia zna psy i jest wobec nich bardzo delikatna, ale zaatakowana dostałaby chyba ataku serca. Quote
aneta-amicus Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Dopytałam się jak to było z tym kotkiem, wtedy Nuka była od paru godzin na tymczasie na wsi, kicio zainteresował się zawartością miski Nuki z dopiero co nałożonym jedzeniem. Nowe otoczenie, nowe zwierzaki i micha pachnącego jedzenia - Nuka pogoniła kotka, ale nie ugryzła go tylko naskoczyła na niego. Teraz trzeba tylko sprawdzić jak zareaguje na kota domowego. Quote
FIOLKA Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 Aneto po niedzieli przyjdziesz do mnie z Nuką i zobnaczymy Fiolinda chętnie pozna Nukę :) Quote
aneta-amicus Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Fiolka - raczej się to nie uda, Nuka w poniedziałek ma sterylkę, a ty mieszkasz na 4 piętrze bez windy:-( ona sama się nie wdrapie, a ja nie mam kondycji (własciwie mam ale -10:oops: :lol: ) Jedynie możemy się spotkać na trawce. Quote
FIOLKA Posted June 1, 2007 Posted June 1, 2007 Kurcze no tak zapomniałam :( Dobra to jak juz się poczuje lepiej to na trawce sobie posiedzimy. Nuka kochanego domku dalej szuka:( Quote
aneta-amicus Posted June 4, 2007 Posted June 4, 2007 Nuka jest już po sterylizacji, czuje się dobrze, ma piękne ubranko na całe 2 tygodnie:eviltong: nadal szukamy dla niej domu (chociaż patrząc na moją mamulę chyba coraz słabiej szukamy....:cool3: ) Quote
ewatr Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 aneta-amicus napisał(a): (chociaż patrząc na moją mamulę chyba coraz słabiej szukamy....:cool3: ) :evil_lol: fajnie moze akurat ............;) Quote
FIOLKA Posted June 7, 2007 Posted June 7, 2007 ooo cioteczko ja widziałam z jakim zapałem mama o Nuce mówiła :) Quote
aneta-amicus Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 w sumie to nie wiem co pisać;) oficjalnie Nuka szuka domu - w czwartek ma ściągane szwy i będzie już można ją oddać, ale jest u nas już 3 tydzień i cała zgraja się do siebie przyzwyczaiła:cool3: Nuka broni moje maluchy, Toffi jest zazdrosny o Nukę i przegania wszystkie psy od niej i tylko Guciu w zależności jak nie ma humoru to na nią szczeka lub gdy zapomni się, że trzeba się boczyć na Nukę to się cieszy, a rodzice, hm oficjalnie nie usłyszałam, że może zostać u nas na zawsze, ale też nie dopytują się na okrągło czy znalazłam jej już dom:razz: czyli żyjemy z dnia na dzień:loveu: jedno jest pewne sunię oddam tylko w super dobre ręce:cool3: Quote
ewatr Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 [quote=aneta-amicus;6038261 a rodzice, hm oficjalnie nie usłyszałam, że może zostać u nas na zawsze, ale też nie dopytują się na okrągło czy znalazłam jej już dom:razz: czyli żyjemy z dnia na dzień:loveu: jedno jest pewne sunię oddam tylko w super dobre ręce:cool3: czyli samo ,życie ;) przyzwyczajenie druga naturą czlowieka :p ja profilaktycznie jeszcze wystawiłam Nukę na allegro niech szuka moze akurat jakis suuuuuuuuuper dom sie trafi .... http://www.allegro.pl/item204630838_oslepiona_przez_czlowieka_suczka_czeka_na_dom_.html Quote
Recommended Posts