Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No i Bezi pojechał, oczywiście pokazał się z jak najlepszej strony, gryząc, rzucając się na wszystkie strony, bo właśnie był w fazie zabawy z Joko. Państwo bardzo sympatyczni i mili, pani od razu stwierdziła, że mały pasuje do nich jak ulał :)

Beziku powodzenia, nie gryź tam jak szalony ;)
Tylko Joko żal, stała bidula smutna, gryzła siatkę, wcześniej się łasiła jakby mówiła "mnie też weźcie"......

Posted

cudności :loveu:, widać że fajna rodzinka . Ja panią Agnieszkę uprzedzałam , że Bezik to rozrabiaka, a nie potulne cielątko ale ona powiedziała, że taki własnie im pasuje. :lol:

Posted

Becia66 napisał(a):
Ja panią Agnieszkę uprzedzałam , że Bezik to rozrabiaka, a nie potulne cielątko ale ona powiedziała, że taki własnie im pasuje. :lol:

Jeśli tak, nie mamy o co się martwić.:multi::lol:

Posted

Becia66 napisał(a):
cudności :loveu:, widać że fajna rodzinka . Ja panią Agnieszkę uprzedzałam , że Bezik to rozrabiaka, a nie potulne cielątko ale ona powiedziała, że taki własnie im pasuje. :lol:

No to nie wiem czy sie nie zawiedli i zwrotu nie będzie, bo p. Agnieszka właśnie na FB wkleiła fotę Bezika z komentarzem, że wcale nie taki rozrabiaka :D ponoć sie teraz Snoopy nazywa :)

Posted

dostałam włłasnie maila od p.Agnieszki

[FONT=Verdana]Witam Pani Beato[/FONT]
[FONT=Verdana]Przesyłam kilka fotek bezika :), jest cudowny na wszystkie strony[/FONT]
[FONT=Verdana]Jeszcze nikogo porządnie nie ugryzł ani niczego nie rozwalił :P więc [/FONT]
[FONT=Verdana]zachowuje się bardzo grzecznie. Mało tego przylepa straszna :D[/FONT]
[FONT=Verdana]Dziękuję za wszystko[/FONT]
[FONT=Verdana]i pozdrawiam serdecznie[/FONT]
[FONT=Verdana]Agnieszka

[/FONT]

i jeszcze to zdjęcie co wyżej wkleiła majuska.

Posted

to część dzisiejszej korespondencji z p.Agnieszką

[FONT=Verdana]:) och gdybym miała dom i ogród wzięłabym Joko bez gadania :) też bardzo [/FONT]
[FONT=Verdana]fajny piesek, przytulał się do nas i patrzył "weźcie mnie" :), niestety [/FONT]
[FONT=Verdana]człowiek mieszka w bloku i miejsce jest ograniczone. Oczywiście [/FONT]
[FONT=Verdana]zareklamuje Joko jak tylko ktoś będzie chciał pieska, bo szkoda psinki [/FONT]
[FONT=Verdana]że została sama.[/FONT]
[FONT=Verdana]A Snoopy w następnym tyg czeka nas chipowanie i kontrolna wizyta u [/FONT]
[FONT=Verdana]weterynarza, mamy tu takiego fajnego pana nie daleko, który z pasją [/FONT]
[FONT=Verdana]zajmuje się zwierzakami.[/FONT]
[FONT=Verdana]Chłopaki póki co biją się o to kto ma wychodzić z pieskiem :) ciekawe na [/FONT]
[FONT=Verdana]jak długo :P[/FONT]
[FONT=Verdana]Piesek nie odstępuje mnie na krok, idę do łazienki idzie za mną, [/FONT]
[FONT=Verdana]kierunek kuchnia pies za mną, wieszam pranie, siedzi na balkonie :) [/FONT]
[FONT=Verdana]kochana wierna psinka :D i co najważniejsze lubi domowe jedzenie, nawet [/FONT]
[FONT=Verdana]pogardził pedigre :)[/FONT]
[FONT=Verdana]będzie miał u nas dobrze :)[/FONT]

[FONT=Verdana]pozdrawiam serdecznie[/FONT]
[FONT=Verdana]Agnieszka[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Świeżutki mailik

[FONT=Verdana]Witam ponownie :)[/FONT]
[FONT=Verdana]przesyłam kilka fotek (niestety jakość zdjęć z komórki :)) najlepsze [/FONT]
[FONT=Verdana]jest zdjęcie jak Snoopy śpi do góry łapami i klejnotami :D. Jest [/FONT]
[FONT=Verdana]przekochanym pieskiem, przytulaśnym, pięknie je i odda wszystko za [/FONT]
[FONT=Verdana]każdy kęs :).[/FONT]
[FONT=Verdana]Troszkę rozrabia :) ale wszystko w normie, jeszcze sam nie był więc [/FONT]
[FONT=Verdana]musimy zrobić kiedyś na chwilkę eksperyment jak się zachowa i co będzie [/FONT]
[FONT=Verdana]robił. Podejrzewam że buty pójdą w ruch :P[/FONT]
[FONT=Verdana]Weterynarz zaliczony, chipowania jeszcze nie zdążyliśmy w tym tyg [/FONT]
[FONT=Verdana]zrobić, ale to nie ucieknie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Snoopy to bardzo mądry pies, w nocy potrafi mnie obudzić na sikanie i [/FONT]
[FONT=Verdana]wychodzimy na mały spacer, a przy okazji ja zażywam więcej ruchu. [/FONT]
[FONT=Verdana]Pięknie chodzi na smyczy, nie ma z nim problemu. A tak wogóle to wszyscy [/FONT]
[FONT=Verdana]są nim zachwyceni - to jest taki słodki aparat że każda jego minka i [/FONT]
[FONT=Verdana]każde zachowanie budzi uśmiech na twarzy.[/FONT]
[FONT=Verdana]Dziadziu, któremu raczej nigdzie do tej pory nie chciało się ruszać, [/FONT]
[FONT=Verdana]nagle z pieskiem i dziećmi wychodzi :), więc obecność psa to póki co [/FONT]
[FONT=Verdana]same plusy :). Poza tym dziadzio ma jeszcze kota i mamy tu małe wojny [/FONT]
[FONT=Verdana]balkonowe :) (balkony łączone), kot do tej pory miał na własność [/FONT]
[FONT=Verdana]terytorium teraz walczy o swoje i fuka na snoopiego :P. Także jest wesoło.[/FONT]
[FONT=Verdana]Trening czystości jeszcze trwa :) zdarza mu się cieszyć i popuścić, ale [/FONT]
[FONT=Verdana]w sumie jest młodym psem więc nie ma się co dziwić :), moje dziecko [/FONT]
[FONT=Verdana]miewa podobnie :D. Snoopy podaje już łape, robi siad :) i najważniejsze [/FONT]
[FONT=Verdana]reaguje na imię :).[/FONT]
[FONT=Verdana]Piesiu mobilizuje wszystkich do lepszej organizacji, przykład jak mąż [/FONT]
[FONT=Verdana]zostawi skarpety przy łóżku to niech nie liczy że rano będzie miał je [/FONT]
[FONT=Verdana]całe :P, bawi mnie to i zarazem cieszy że przy psie dużo zmieniło się na [/FONT]
[FONT=Verdana]plus :D.[/FONT]

[FONT=Verdana]pozdrawiam Was serdecznie i do następnego napisania i mam nadzieję że na [/FONT]
[FONT=Verdana]następny raz wyślę lepsze jakościowo zdjęcia :)[/FONT]

[FONT=Verdana]Agnieszka JB
[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='karolciasz28']Szczęściarz:lol::loveu:.

pewnie że szczęściarz :) wreszcie Was znalazłam przez przypadek :)

i dołączam nowe zdjęcia Snoopiego :)
piesek rośnie i je za dwóch, oczywiście domowe jedzenie góruje
więc jest coraz cięższy i większy widać na zdjęciach

SNOOPY NA BALKONIE :) podgryza mi często krzak z pomidorami :)

ULUBIONY KĄT SNOOPIEGO PRZY NASZYM ŁÓŻKU (na pościeli nie śpi nie pozwalamy mu :) bo ma swoją kołderkę)

SNOOPY NA SALONACH :P CZYLI WYLEGIWANIE NA DYWANIE :)

SNOOPY MAŁY SĘPIK :) :D

SNOOPY TEAM :)

Pozdrawiam Was serdecznie Wszystkich :)

Posted

Witaj AgaJB, bardzo cieszymy sie że zawitałas na nasz wątek i będą na bieżąco informacje o Beziku. Piękny on jest, spodziewam się że na spacerach robi furrorę. To była ostatnia nasza adopcja, cala reszta siedzi w przytulisku i prazy się na tym okropnym słońcu. Urlopy, wyjazdy, mało nas....:shake:

Posted

Witam :)
Tak na spacerach robi furore, dzieci pod blokiem chmara jak wychodzi się na spacer. A gdy pojawiają się pieski Snoopy rządzi :), musi każdego psa zaczepić i z każdym się pobawić :). Jest ok póki piesek jest yorkiem albo jakimś innym małym psem, gorzej jak trafi się zaczepiona duża sztuka psa...
Ostatnio mięliśmy taki przypadek że nasz piesek odważnie do dużego psa skoczył a ten mu oddał i go skontrował, mało tego jak wzięłam Snoopiego na ręce to ten duży pies objął moją nogę i się postawił z zębami do mnie... bez komentarza! Ja sobie poradziłam ale właściciel psa dostał ode mnie ochrzan za brak kagańca. Co by było gdyby tak chapnął? brak wyobraźni tamtego właściciela i tyle.

Pogoda jest straszna, ja ledwo żyję a co dopiero psy. Snoopy też ziaja na całego, serwuje mu kąpiel w zimnej wodzie, albo psikam go rozpylaczem do kwiatków :). Czasami jeździmy do teściowej (dom z ogrodem) to tam kąpie się Snopek w bali z wodą, zanurza się popluska i biega jak perszing po całym podwórku a potem taki mokry ochoczo kopie dołki hehehehe więc jest czyściutki czarnobiały piesek :D
Współczuję Waszym psiakom, bo pogoda nie sprzyja za bardzo. Szkoda że nie było żadnej adopcji do tej pory, szkoda psiaków.
U nas też ze znajomych póki co nikt nie rozgląda się za pieskiem, bo z chęcią bym coś poleciła :) Louisa macie nieziemskiego :))) widziałam to cudo na zdjęciach. Niestety teraz okres wakacji to raczej nikt nie szuka psa. Dla mnie akurat okres wakacyjny był odpowiedni bo wiedziałam że będzie więcej czasu a na urlopy w tym roku nigdzie nie jedziemy więc decyzja o psie była nieodwołalna :)

I tak prywatnie ode mnie, pracuję na codzień jako grafik, więc od czasu do czasu jakbyście potrzebowały jakiegoś baneru, jakieś ogłoszenia, plakaty zrobić to chętnie się podejmę, choć tak Wam mogę pomóc na odległość. Może nie codziennie będę mieć czas (bo czasami nawał robory jest) ale raz na jakiś czas podeślijcie coś do zrobienia na ajotbe@gmail.com :) oczywiście to wolontariat :)

Pozdrawiam :)
Agnieszka

Posted

[quote name='AgaJB']

I tak prywatnie ode mnie, pracuję na codzień jako grafik, więc od czasu do czasu jakbyście potrzebowały jakiegoś baneru, jakieś ogłoszenia, plakaty zrobić to chętnie się podejmę, choć tak Wam mogę pomóc na odległość. Może nie codziennie będę mieć czas (bo czasami nawał robory jest) ale raz na jakiś czas podeślijcie coś do zrobienia na ajotbe@gmail.com oczywiście to wolontariat :)

bardzo dziękujemy i w razie potrzeby na pewno skorzystamy.:)

Posted

Oto dalsza sesja naszego szalonego kojota :)
mam nadzieję że Was nie zanudzam, ale on rośnie i pięknieje jeszcze bardziej więc muszę się z Wami tym podzielić.
Snoopy jest już zachipowany, bo u nas w Mielcu urząd sponsoruje chipowanie, oprócz tego zrobiłam mu w pracy kilka tabliczek imiennych co widać na zdjęciach. Mało tego Snopek to bardzo mądry piesek, szybko uczy się komend więc korzystam i codziennie go podszkalam :P. Poczytałam trochę Zofii Mrzewińskiej i tresowanie wcale nie jest trudnym zadaniem :)
Dzieciaki się z nim bawią szarpią i uczą go co mu wolno a co nie :) i przy okazji mają zajęcie

Przystojniak nr 1

Żarłoczek dzieciakom ukradł bułkę :) a jak stwierdził że jej nie zje to zakopał w ogrodzie

Wogóle jest świetny piesek, rozrabia ale pozytywnie, taki mały wariatek na czterech łapkach :)
Powiem Wam że ani razu nie żałowałam decyzji o adopcji. Mało tego widzę czasami gdzieś koło siebie inne psy, maleńkie szczeniaki ale nie działają one na mnie tak jak Snoopy. Jest to coś co ciągnie do konkretnego pieska, my do tej pory jesteśmy nim oczarowani i zachwyceni, a jego pomysły na każdy dzień są coraz ciekawsze i pocieszne

pozdrawiam Was Wszystkich i życzę pieskom mniej upalnej pogody :)
Aga

Posted

my też się cieszymy, że wy się cieszycie , fajnie że tak trafiliście na siebie. Syneczki świetne, piesek cudny, nie wiem jak tam mąż :diabloti:, pełnia szczęścia jednym słowem. :lol:

Posted

[quote name='Becia66']Syneczki świetne, piesek cudny, nie wiem jak tam mąż :diabloti:, pełnia szczęścia jednym słowem. :lol:[/QUOTE]

mąż jak mąż :P hehehe szczerze lepiej tresuje się Snoopiego niż męża :D
och jak dobrze że on tego nie czyta :evil_lol:
dobrze że o psa nie jest zazdrosny i sam jest pod jego urokiem :)