Ulka18 Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Przedstawiam wszystkim przecudna sunie FRIDE, ktora zostala adoptowana z mieleckiego schroniska przez Justynne :multi: :multi: :multi: Justynna zalogowala sie na dogomanii, mam nadzieje, ze sama bedzie pisac o swojej ukochanej psinie :loveu: Oto Frida w schronisku na rekach u Pana Kierownika FRIDA radosna z Pancia na spacerku Quote
Ulka18 Posted May 11, 2007 Author Posted May 11, 2007 Justynna, czekamy na Twoj wpis na watku Fridy :p Quote
Justynna Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Uf uf...sorki, że tak długo...ale mam w ogoóle jakies problemy z dodaniem odpowiedzi na tym forum:/ Ale już jest dobrze chyba:) Dzięki Ulka18 za dodanie wątku...Ja to taka ciemniara informatyczna jestem. Ale już prawie się nauczyłam jak dodawać zdjęcia. Postaram się regularnie dołaczac dalsze zdjątka bo moja Fridusia jest straszliwie fotogeniczna. Jak tylko widzi obiektyw to od razu wywala jęzor na "wirzch" i jej sie morducha śmieje. Ale tak jest od niedawna:( Przez pierwsze tygodnie była wyjątkowo smutnym psem. Chowała się po kontach, na widok smyczy kładła się plackiem na ziemi. Jak się nawet troszke głos podniosło to od razu paraliż i sikała pod siebie...Eh..chyba dużo musiała przejść:( ale teraz jest już w porządeczku. Po sterylce nawet śladu nie ma:D No i jest pupilem Famili. Wszyscy się teraz kłócą kto ma na kanapie przy niej siedzieć. I ze świnko-osobami też sie zaprzyjaźniła. Cudeńko z niej po prostu:) Pozdrowionka JUstyna i Fridula Quote
Ulka18 Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 No nareszcie jestes Justynko na watku :multi: :multi: :multi: Bardzo sie ciesze, ze sie zalogowalas na dogomanii i ze beda informacje o Fridzie. Z tego co piszesz, to Frida musiala byc bita i to na pewno nie raz, nie dwa, a ciagle. Dobrze, ze trafila do schroniska, a teraz do Ciebie. Pamietam ją, jak sie bala przy robieniu zdjec, gdy pan kierownik ja glaskal po glowce :bigcry: jak plasko lezala na podlodze...biedna sunia...tak mi jej by zal... A sterylke robilas u dr Koziola? Quote
Justynna Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja też się cieszę:) Na ul. Wolności u Tomka Mrozowskiego. Polecam! Zadnych problemów, szybko sie zagoiło i naprawde nawet nie widac blizny. Full wypas. I myśle ze nawet stosunkowo mało zapłaciliśmy. Na mielec.bezdomne jest oferta promocyjna u Elzy(brr...) 200 zł. A my zapłaciliśmy nie promocyjnie 150 :P sasasa... A Fridula jest teraz całkiem innym psem. Juz nawet zaczyna rozrabiac. Podgryza mojej młodszej siostrze kostki....i uwielbia wylizywac do "mokrości" skarpety...kto co lubi... POzdrawiam i całuje Aga, a jakie ty masz czworonożne tak a propos? kolaczka? Quote
Ulka18 Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 2 latnia sunie collie oraz 5-letnia kocice i 2-letniego kocura (wszystkie po sterylkach i kastracji). Najwiecej zamieszania robi oczywiscie facet czyli kocur Ryszard :eviltong: on nawet jak wchodzi do domu to z daleka miauczy, zeby mu lodowke otwierac :evil_lol: Dziewczynki sa znacznie grzeczniejsze :loveu: Quote
Justynna Posted May 15, 2007 Posted May 15, 2007 Ja mam jeszcze cztery świnuszki :D :D Sa wielkie, grubaśne i zawsze znajdą sposób żeby się na ciebie zesikac :) Raz nawet jednej udało się to zrobić z klatki:diabloti: ...Takie one już są...:cool1: I Fridula ich nawet nie je :) Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Wstawiam najnowsze zdjecia Fridy (kiedys z mieleckiego schroniska) Fridunia pędzi :multi: Frida odpoczywa Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Fridunia z Pancia Justynko, mam wrazenie, ze Frida jest ciagle w ruchu i taka szczesliwa z tymi patyczkami i w wodzie :loveu: Quote
Justynna Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: ah duma mnie rozpiera:) ale Fridy ze zdjęcia na zielonym tle możnaby było się wystraszyć...sasasasa... Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Fridunia jest przepiekna, mam wrazenie, ze troche podrosla, ale moze sie myle ;) I taka jest teraz 'zabiegana' i szczesliwa :loveu: Justynko, gdzie sa takie cudne tereny z plytka woda :???: chetnie bym pojechala z moimi psami :p Quote
Justynna Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Wiecie..ee..nic wam nie mowilam, ale to jest pies z matrixa...tylko cii.... A co do terenów. To mamy dom i duża działke, na wsi w Kamionce. Tam kiedys był zalew ale po powodzi tama się zerwała i jest ogromny dól tylko :) chociaz niestety ma byc spowrotem zalany w tym roku. Jakbyscie chciały to serdecznie zapraszam. Z psiakami ofcourse. Zrobimy sobie psi piknik...a miejsca do biegania...hohohoho...Dwa ostatnie tygodnie lipca wyemigruje tam sama z psem i świniami, bo moi jadą na mazury na rowery. Jeszcze raz zapraszam. Chyba, że jestescie seryjnymi zabojcami podszywającymi się pod cioteczki z dogomani, to oczywiście nie zapraszam :) :):evil_lol: :evil_lol: Aga, z debicy to jest jakies 30 min jazdy. Zreszta pewnie dobrze wiesz gdzie to.... Buziolki Quote
ewatr Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 [quote name='Justynna'] Wiecie..ee..nic wam nie mowilam, ale to jest pies z matrixa...tylko cii.... A co do terenów. To mamy dom i duża działke, na wsi w Kamionce. Chyba, że jestescie seryjnymi zabojcami podszywającymi się pod cioteczki z dogomani, to oczywiście nie zapraszam :) :):evil_lol: :evil_lol: Cioteczko jak to przeczytasz to ja skasuje te dane ale zobacz ile jest Kamionek :diabloti: 45 miejscowości w Polsce: Kamionka - wieś w woj. kujawsko-pomorskim, w pow. golubsko-dobrzyńskim, w gminie Radomin Kamionka - wieś w woj. kujawsko-pomorskim, w pow. tucholskim, w gminie Śliwice Kamionka – wieś w woj. lubelskim, w pow. biłgorajskim, w gminie Księżpol Kamionka - wieś w woj. lubelskim, w pow. chełmskim, w gminie Siedliszcze Kamionka - wieś w woj. lubelskim, w pow. lubartowskim, w gminie Kamionka Kamionka - wieś w woj. lubelskim, w pow. łukowskim, w gminie Stoczek Łukowski Kamionka - wieś w woj. lubelskim, w pow. opolskim, w gminie Opole Lubelskie Kamionka - wieś w woj. lubuskim, w pow. zielonogórskim, w gminie Nowogród Bobrzański Kamionka - wieś w woj. łódzkim, w pow. radomszczańskim, w gminie Kobiele Wielkie Kamionka - wieś w woj. łódzkim, w pow. sieradzkim, w gminie Burzenin Kamionka - wieś w woj. łódzkim, w pow. wieluńskim, w gminie Pątnów Kamionka - wieś w woj. łódzkim, w pow. wieruszowskim, w gminie Bolesławiec Kamionka - wieś w woj. małopolskim, w pow. miechowskim, w gminie Kozłów Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. ciechanowskim, w gminie Glinojeck Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. garwolińskim, w gminie Borowie Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. mińskim, w gminie Jakubów Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. mińskim, w gminie Latowicz Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. piaseczyńskim, w gminie Piaseczno Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. piaseczyńskim, w gminie Prażmów Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. żyrardowskim, w gminie Mszczonów Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. żyrardowskim, w gminie Radziejowice Kamionka - wieś w woj. mazowieckim, w pow. żyrardowskim, w gminie Wiskitki Kamionka - wieś w woj. opolskim, w pow. kędzierzyńsko-kozielskim, w gminie Reńska Wieś Kamionka - wieś w woj. podkarpackim, w pow. niżańskim, w gminie Krzeszów Kamionka - wieś w woj. podkarpackim, w pow. ropczycko-sędziszowskim, w gminie Ostrów Kamionka - wieś w woj. podlaskim, w pow. białostockim, w gminie Zabłudów Kamionka - wieś w woj. podlaskim, w pow. monieckim, w gminie Jasionówka Kamionka - osada w woj. pomorskim, w pow. bytowskim, w gminie Studzienice Kamionka - wieś w woj. pomorskim, w pow. chojnickim, w gminie Chojnice Kamionka - wieś w woj. pomorskim, w pow. chojnickim, w gminie Czersk Kamionka - wieś w woj. pomorskim, w pow. kwidzyńskim, w gminie Kwidzyn Quote
ewatr Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 · Kamionka - wieś w woj. pomorskim, w pow. malborskim, w gminie Malbork · Kamionka - wieś w woj. pomorskim, w pow. starogardzkim, w gminie Smętowo Graniczne · Kamionka - wieś w woj. warmińsko-mazurskim, w pow. iławskim, w gminie Iława · Kamionka - wieś w woj. warmińsko-mazurskim, w pow. nidzickim, w gminie Nidzica · Kamionka - wieś w woj. warmińsko-mazurskim, w pow. nowomiejskim, w gminie Kurzętnik · Kamionka - wieś w woj. warmińsko-mazurskim, w pow. olsztyńskim, w gminie Biskupiec · Kamionka - wieś w woj. warmińsko-mazurskim, w pow. ostródzkim, w gminie Morąg · · Kamionka - wieś w woj. wielkopolskim, w pow. czarnkowsko-trzcianeckim, w gminie Lubasz · Kamionka - wieś w woj. wielkopolskim, w pow. gnieźnieńskim, w gminie Witkowo · Kamionka - wieś w woj. wielkopolskim, w pow. konińskim, w gminie Kleczew · Kamionka - wieś w woj. wielkopolskim, w pow. tureckim, w gminie Władysławów · Kamionka - wieś w woj. zachodniopomorskim, w pow. gryfińskim, w gminie Mieszkowice · Kamionka - wieś w woj. zachodniopomorskim, w pow. stargardzkim, w gminie Chociwel · Kamionka - wieś w woj. zachodniopomorskim, w pow. szczecineckim, w gminie Grzmiąca Zobacz też: · Kamionka Brodnicka · Kamionka Gowidlińska · Kamionka Mała · Kamionka Poprzeczna · Kamionka Strumiłowa · Kamionka Wielka · Kamionek czyli nawet jakbysmy były tymi zabójcami :diabloti: tobysmy miały problem Cie namierzyć :eviltong: Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Ewa, Kamionka z tym zalewem jest chyba tylko jedna. Blizej Sedziszowa. Trzeba gdzies z mojej strony przejechac przez Ostrow, ale z Twojej to z innej. Ja bym sie chetnie wprosila z moimi suczydlami pod koniec lipca (od 23lipca), jak Mloda Ulka wroci z obozu. Co Ty na to Justynko? Quote
ewatr Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Ulka18 napisał(a):Ewa, Kamionka z tym zalewem jest chyba tylko jedna. Blizej Sedziszowa. Trzeba gdzies z mojej strony przejechac przez Ostrow, ale z Twojej to z innej. Ja bym sie chetnie wprosila z moimi suczydlami pod koniec lipca (od 23lipca), jak Mloda Ulka wroci z obozu. Co Ty na to Justynko? ja sie domyslam o ktora Kamionke chodzi ;) tylko sama sie zdziwiłam ile ich jest w Polsce :crazyeye: ja niestety albo stety ale pod koniec lipca odpadam bo jedziemy na wczasy :lol: .......... a troche szkoda bo mam z Wami do pogadania w temacie Mielca ! Quote
Justynna Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 quote Aga, z debicy to jest jakies 30 min jazdy. Ewatr...na maturze z czytania ze zrozumieniem nie miałabyś maksa:diabloti: :cool3: Tak, to jest ta kamionka co mozna jechac do niej od sedziszowa. Albo z debicy blizej chyba, jechac na mielec ta głowna ulica(nie pamietam jaki to numerek...) i skrecic na ropczyce. a potem to znaki już są: do Justynowej działki to tu i tam.:cool1: :cool1: No to supcio. Moich nie ma chyba do 28 lipca, czyli się idealnie wpasujecie. I Fridulinda wreszcie się wyszaleje bo ona chyba teskni za innymi psiakami. Bo u nas na osiedlu to tylko psy-zboki są....hehehe... Ewatr, a ty masz tylko Armaniego?(znaczy sie to jest aż Armaniego...:) ) Czy masz jeszcze jakiegos czterołapa...Jakbyscie miały świnie to też zapraszam :) Ja, ale będzie fajnie... buziaczasy Quote
Justynna Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 O ja...a ja myślałam, że moja Kamionka to jedyna jest :) a o mielcu to chyba niezbyt wesoła rozmowa będzie. Zreszta jak myslicie. Iść dziś do schronu jak pada deszcz? Bo nie wiem co zrobić. Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Justynko, mozesz isc, ale tylko w gumowcach i w jakims pokrowcu, bo bloto tam bedzie i wybrudzisz sie na maxa. Ja bym nie szla, ale poczekala na poprawe pogody. Ewa, a kiedy Ty jedziesz na wczasy? To moze wczesniej sie umowimy, ja bym przyjechala bez Mlodej. Quote
Justynna Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 no własnie. jak bym miała auto to bym podjechała. ale nie mam, bo wszyscy maja drugą zmiane...ble...no i ta waga pieprzona..eh, zeby w schronisku nie było wagi. koszmar. Moze jutro bedzie ladniej to pojade. A co do terminu, to jest raczej plastyczny. Jak bedzie reszta familii to sie nic nie staanie. No chyba ze was pogryza albo coś :) . Tylko jakby ich nie było to by było spokojniej...duuuuużo spokojniej. sierpien raczej odpada bo wyjezdzam do Rumuni no i te studia... :( dżiz... Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Kolejne zdjecia Friduni Jaki sliczny usmiech :D Jaki skoooooooook :P Justynko, powinnas pomyslec o agility dla Fridy. Ona takie skoki wykonuje :klacz: Quote
ewatr Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Justynna napisał(a):quote . Ewatr...na maturze z czytania ze zrozumieniem nie miałabyś maksa:diabloti: :cool3: Ewatr, a ty masz tylko Armaniego?(znaczy sie to jest aż Armaniego...:) ) Czy masz jeszcze jakiegos czterołapa...Jakbyscie miały świnie to też zapraszam :) Ja, ale będzie fajnie... i tu sie mylisz :eviltong: ja ostatnio wlasnie zdawałam maturę i na dokładkę zdałam / to taka informacja dla wtajemniczonych / tylko zebys sobie nie pomyslała ze ja mam 18 lat :evil_lol: bo niestety jestem matka takiego starucha ;) i cwiczyłam czytanie ze zrozumieniem :eviltong: A do do 4 łapów to tylko Armani bo chyba żółw wodny i papuga sie nie liczą ?:evil_lol: Aga ja jadę juz 12 lipca na 2 tygodnie jak dobrze pojdzie czyli np:p . 28 lipca mi pasuje Quote
Ulka18 Posted July 6, 2007 Author Posted July 6, 2007 Kobitki, to mi tez pasuje ten 28.lipca. Wstepnie jakby cos to jestesmy umowione :cool3: Quote
Mona28 Posted July 6, 2007 Posted July 6, 2007 Na początku gratuluje tak pięknego pieska - cudowna ta Twoja psinka i jaka szczęśliwa na tych zdjęciach. Przeczytałam w Twoim poście - Justunnko że wybierasz się do Rumunii, ja tutaj mieszkam już 3 rok. Może wybierasz się gdzieś w moje tereny - Arad? Życzę tylko szczęśliwych chwil w psim towarzystwie. pozdrawiam Quote
Recommended Posts