Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Azir wcześniej nie był u neurologa. Myślę, że weterynarz, u którego jest pod opieką gdyby wiedział, że jest jakaś szansa to napewno zasugerowałby taką wizytę. Myślę, że wiek Azira i jego ciężki los zrobił swoje, cudów już raczej nie będzie. Dla niego każdy dzień życia to wielkie szczęście bo gdyby nie został wtedy wyciągnięty to góra po kilku dniach już by go załatwili. Azir był w bardzo złym stanie psychicznym i fizycznym do tego wyglądał też tragicznie

Posted

Jednak skoro został uratowany, to nalezy ratowac najlepiej jak mozna.
Dobry neurolog moze zmieniłby leki ipostawił jakąs diagnoze.
Nie zal Wam stawiac krzyzyk na psie, tylko dlatego, ze jest stary i jeden wet wyraził taką opinię ?
Bardzo dobry neurolog jest w Tychach. Nie wiem gdzie dopładnie jest hotelik Angeli i czy to bardzo daleko.

Posted

Till napisał(a):
Azir wcześniej nie był u neurologa. Myślę, że weterynarz, u którego jest pod opieką gdyby wiedział, że jest jakaś szansa to napewno zasugerowałby taką wizytę. Myślę, że wiek Azira i jego ciężki los zrobił swoje, cudów już raczej nie będzie. Dla niego każdy dzień życia to wielkie szczęście bo gdyby nie został wtedy wyciągnięty to góra po kilku dniach już by go załatwili. Azir był w bardzo złym stanie psychicznym i fizycznym do tego wyglądał też tragicznie

dr Olender Tychy - mój pies miał zmienione leki i postawioną całkiem inną diagnozę. Też był stary i niedołężny, :pissed:

Posted

bela51 napisał(a):
Jednak skoro został uratowany, to nalezy ratowac najlepiej jak mozna.
Dobry neurolog moze zmieniłby leki ipostawił jakąs diagnoze.
Nie zal Wam stawiac krzyzyk na psie, tylko dlatego, ze jest stary i jeden wet wyraził taką opinię ?
Bardzo dobry neurolog jest w Tychach. Nie wiem gdzie dopładnie jest hotelik Angeli i czy to bardzo daleko.

zgadzam się w 100%. Nie ma idealnych i wybitnych wetów. Był taki piesek Fuks /na dogo/ stary, zniszczony życiem. Dziewczyna ,która się nim opiekowała ufała swojemu wetowi bezgranicznie, leczył psa sterydami na serce- rozwalił tym wątrobę. Nie chciała nas słuchać aby zmienić weta. W końcu na naszą /osób z wątku/ stanowczą sugestię i opłaceniu przez jedną z ciotek badań pies miał zrobione hormony tarczycowe. Okazało się ,że ma straszną niedoczynność co dawało objawy chorego serca. Pożył jeszcze 3 m-ce a mógł pożyć dłużej gdyby opiekunka nie ufała ślepo wetowi/ który leczył jej psy 7 lat/ i posłuchała rad innych osób.
Z Waszych wypowiedzi wyciągam jeden wniosek- czekacie na powolną śmierć Azira a tłumaczenie, że przecież mógł już dawno nie żyć to takie uspakajanie własnego sumienia.
Takie są moje odczucia i mam nadzieję,że nie obrazicie się na mnie ale ja już tak mam- co w sercu to i na języku.

Posted

[quote name='Doda_']częśc pieniazkow z bazarku bedzie na Azira (mialy byc na psa uwiezionego na lancuchu ale ponewaz wyciagniecie go i zawiezienie do hoteliku bardzo sie przeciaga, postanowilismy zmienic cel bazarku)
jesli kupujacy sie zgodza aby bylo po 50% (jest jeszcze drugi pies i wczesniej byla mowa o 40% i 60% ) to Azir dostanie ok. 40 zl

link do azira podał głuchypies ;)

Dziękuję !!!

Dziewczyny zjem obiad, i zaraz zrobię rozliczenie Azira, bo ma nieco więcej niż na pierwszej stronie...........

Posted

Wklejam ostatnie wpłaty:

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Anna GR -25 zł (09.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]zozola77 – 10 zł (10.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Ren – 100 zł (13.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]Skarpeta Im. Talcott – 100 zł (13.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]moca35 – 20 zł (14.01.), [/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]jolantina – 20 zł (17.01.),[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]ania75 – 10 zł (16.01), [/FONT]
[FONT=Times New Roman]
Za pieniążki pięknie dziękuję.

Obecnie Azir ma 747,65 zł.

Mam do zwrotu jeszcze za leki Azira, tylkko musze sprawdzić czy mam e-maila od Angeliki, bo wyjaśniałam z nią te kwestię e-mailowo.

Nie zamówiłam jeszcze karmy, ale iwem, zę ta co jest starczy na dobry tydzień.

Od tego co ma Azir trzeba odjąc około 320 zł za leki i karmę, a zatem teraz ma około 427,65 zł.

Obecnei trwa bazarek cegiełkowy gluchypies, i tam jest juz zadeklarowanych cegiełek na 365 zł, i z mojego bazarku, który skończył sie w środe jest około 90 zł.

Czyli po otzrymaniu wszystkich wpłat (za ksiązki i cegiełkowy ) Azir będzie miał: 882 zł.

Na koniec miesiąca muszę zapłacić jeszcze za hotel 403 zł, czyli ostatecznie powinno zostać: 479 zł.

[/FONT]

Posted

Wklejam e-maile od Angeliki z 15. i 16. stycznia:

"w załącznikach paragony
za dwie dawki antybiotyku dla Azira 5 zł - płatne do weta

za pieluchy dla niego 26,99 zł

za leki Nivalin, Milgamma N, antybiotyk Cipronex oraz Enarenal 149,59 zł (22 zł za Milgammę już wysyłałaś)

Azir musiał dostać mocniejszy antybiotyk Cipronex, ze względu na niepokojące wyniki moczu

3 opakowania starczą na dwa tygodnie kuracji i trzeba będzie znowu zbadać mocz"

kolejny:

(pytałam Angelikę o pieluchy i podkłady oraz czy osoba, która do mnie pisała, że może oddać materac geriatryczny dla Azira, zwróciła sie do Angeliki, bo o to tę osobę poprosiłam)

"pieluchy/pampersy to co innego niż podkłady, na podkładzie leży
jeśli nie ma założonej pieluchy to siki lądują na podkładzie, rozlewają się na całym podkładzie

jak nie ma mnie w pobliżu to jakiś czas leży na mokrym

jeśli się nie zsunie to podkład przydaje się także jak odda kał

jak ma założoną pieluchę to mocz się w niej zatrzymuje

idą ok 3 pieluchy dziennie oraz 1-2 podkłady

bez pieluch szłoby o wiele więcej podkładów, a pieluchy są tańsze

pieluchę ma założoną tak, że łapie tylko mocz

Azir nie był u neurologa, w Krakowie nie znam neurologa

odnośnie materaca nikt do mnie nie pisał"

Posted

Zaglądam dopiero teraz, nie dość, ze jestem chora, to jeszcze mam dzisiaj problemy z układem pokarmowym..................

Till obiecała tu wejsć i odpisać w sprawie neurologa.

Posted

Wklejam e-maila od Angeliki z 18.48:

"Azir ma się gorzej :(
nie bardzo chce jeść chrupki, staram się mu mieszać to z puszkami
puszki zjada, chrupki stara się omijać

nie jest w stanie podnieść się aby położyć się na brzuchu, więc leży tylko na boku
sikać sika, kupę robi, jak dostanie coś co mu zasmakuje to je

więc pomyślałam, że może lepiej zamiast kupować karmę suchą to kupić mu trochę puszek
np takie jak jadł Amor
http://allegro.pl/bozita-karma-mokra-dla-psa-puszka-800g-kurczak-ryz-i3899594396.html"

Dzisiaj niestety już późno, jutro zadzwonię do Angeliki i ustalę ile mam kupić puszek.
Karmy jeszcze niezamawiałam. Co do puszek - to sklep jest w Krakowie, a zatem puszki pewnie dość szybko znajdą się w hoteliku.

Posted

bela51 napisał(a):
Tak mi zal Azira.
Najgorsze to, ze własciwie, nie wiadomo co mu dolega, oprócz starosci, dlaczego nie moze w ogóle sie ruszac:-(

Wcześniej były informacje na temat jego stanu zdrowia, Azir ma sprawy zwyrodnieniowe, chore serce.

Posted

bela51 napisał(a):
Tak mi zal Azira.
Najgorsze to, ze własciwie, nie wiadomo co mu dolega, oprócz starosci, dlaczego nie moze w ogóle sie ruszac:-(

Pisałam tez wcześniej, z e Angelika prosi, by w razie pytań do niej dzwonić.

Nikt nie poprosił o telefon do NIej............

A ja na wszytskie na pytania nie umiem odpowiedzieć

Posted

Rozmawiałam z Angeliką...........

Z Azirem niestety źle, od wieczora nie je, nie pije, nie załatwia się, jest osowiały.

Angelika jest w kontakcie z lekarzem, być moze potrzebne będą badania moczu, by sprawdzić czy nerki pracują. Ostatnie badania moczu pokazały, ze było gorzej, teraz bierze antybiotyk. Ten antybiotyk powinien brać jeszcze przez 10 dni. Ale jeśli z nerkami, co przypuszcza Angelika, jest źle, to od razu wyjdzie to w moczu............

Na badanie pojechałaby najszybciej jutro - do Krakowa. BYć moze lekarz zaleci podawanie kroplówek, to wówczas Angelika sama podłączy je Azirowi.

Angelika próbuje podnosić Azira, nieco go obraca na boki, ale on jest nerwowy, nie lubi być obracany. Robi tak po to, by pies nie miał odleżyn. On jakoś lubi leżeć na prawej stronie.