Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wpłata ode mnie jest i tylko tyle narazie moge zrobić dla dziadeczka. Szkoda, że ludzie tak rzadko przygarniaja seniorki. One sa takie kochane i tak mało wymagające.

Posted

[quote name='gluchypies']Przelalam stałą za grudzień 5 zł (razem z deklaracją dla Grafiego i Bafiego).[/QUOTE]

Dziękuję, już u mnie.

[quote name='Malgoska']ale pies jest leczony na te łapy?
jaka jest diagnoza?[/QUOTE]

Zaraz wszystko kopiuję.

[quote name='mdk8']kurcze może Amadorka lub Dexterka miałyby miejsce w "domu"?[/QUOTE]

Może i by miały, ale co z tego........mamy tylko 110 zł deklaracji.........z czego zapłącę za miesiąc, potrzebne jest około 400 zł na hotel, + karma 170 zł, + leki, łącznie jakieś około 650 - 700 zł......skąd to brać.......????????????????

[quote name='Lucyja']Wpłata ode mnie jest i tylko tyle narazie moge zrobić dla dziadeczka. Szkoda, że ludzie tak rzadko przygarniaja seniorki. One sa takie kochane i tak mało wymagające.[/QUOTE]

Dziekuję, juz u mnie.

Tak sie zastanawiam, tu na wątku jets kilka osób z Krakowa i okolic.............czy możecie jakoś pomóc Azirowi?

Może mógłby go ktoś przygarnąć na ostatnie chwile życia.................???

Posted

Azirowi siadły nogi, nie jest w stanie sam się podnieść
asekurowany sam przejdzie kawałek, ale zaraz chce się położyć
poza tym apetyt ma, kupę ma dobrą
wczoraj miał zrobioną morfologię - wyszła ok i biochemię - próby wątrobowe i nerkowe
nerki są OK, próby wątrobowe Alat i Aspat lekko podwyższone

leki
dostaje Nivalin i Milgamme N, na początku dostał też steryd Dexafort
Nivalinu mam jeszcze 5 dawek, ale Milgamme N trzeba zakupić jedno opakowanie
wet zalecił też antybiotyk, wczoraj i dziś dostał w zastrzyku Synergal i mam do wykupienia receptę na Augmentin 375 mg
przeciwbólowo dostał jednorazowo Meloksam
i wet wypisał receptę na lek z tej samej grupy Aspicam, który można podawać do 5 dni

czyli na ten moment potrzebne dla niego

Milgamma N, Augmentin 375 mg, Aspicam i przydałyby się podkłady dla niego

mam go w domu, jest za ciężki abym go mogła często nosić/wynosić

do tego on się wtedy denerwuje

Posted

Nikt nie zagląda do Azirka......................

Rozmawiałam przed chwilą z Angelika, i pyta czy ma wykupić potrzebne leki czy będa załatwione z dogomanii? Ja tez o to pytam, bo wcześmneij Małgoska pisała, zę może przesłac niezbędne leki, i już raz nam pomogła.

Nie wiem co odpowiedzieć Angelice, za pół godziny będzie w aptece............

Co do Azira, to dzisiaj nie siusia, za to załatwia się- robi kopę w domu. Angelika nie ma podkładów.

Jesli pies nie będzie sikał, to jutro wiezie go do weta na konsultację, byc może będzie potrzebne RTG kregosłupa, moze coś uciska i dlatego nie sika, a moze trzeba go cewnikować, nie wiaodmo..........

Co do jego stanu, to jesli leki nei zadziałają, to niestety jets to taki już stan, ze pies nadaje ise do uśpienia...........cholernie mi ciężko to pisać, ale jakoś muszę WAM przekazać tę informację....................

Ja nie podejmę takiej decyzji, ale nie chce by cierpiał...............

Osoba deczyzyjną w sprawie Azira jest Till..................

Posted

[quote name='beataczl']nie wiem jak pomoc..moze cos przeslac na te podklady/prosze nr konta i ile kosztuja bo nie mam pojecia
i nie wyswietlaja mi sie zdjecia na pierwszej stronie.Wam tez?[/QUOTE]

Dziekuję, za odzew.

Konto wyślę jutro, dobrze, bo zaraz musze wyjśc deo lekarza, i nei wiem o której wróce do domu, a niesytety daleko jadę.......

Z Angeliką jestem w kontakcie................

Azir ma na razie ponad 300 zł na koncie, ale za badania, zdjecia RTG, cewnikowanie czy co tam jeszcze mu trzeba może wyjść sporo.................

Posted

[quote name='MALWA']Dziekuję, za odzew.

Konto wyślę jutro, dobrze, bo zaraz musze wyjśc deo lekarza, i nei wiem o której wróce do domu, a niesytety daleko jadę.......

Z Angeliką jestem w kontakcie................

Azir ma na razie ponad 300 zł na koncie, ale za badania, zdjecia RTG, cewnikowanie czy co tam jeszcze mu trzeba może wyjść sporo.................[/QUOTE]

ok. wiadomo wszystko kosztuje i sie wydatki szybko zbiora....

trzymam kciuki za Azirka cale szczescie ze jest wcieplym bo tak...

Posted

[quote name='Malgoska']Napisałam do Angeliki smsa zeby kupila co trzeba zwrócę kasę.
Jeśli leki na receptę mogę załatwić dopiero w przyszłym tygodniu.[/QUOTE]

Dziękuję,

na razie nie mam informacji od Angeliki.

Niestety jestem przeziebiona, ledwo mówię, to i nie dzwonię do niej, bo mnie nie zrozumie........

Wiem tylko, że te leki sa na receptę.

Posted

Mam wpłaty od :

[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]yucca – 10 zł, 5/12[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT][FONT=Calibri]gluchypies - 5 zł.

Pięknie dziękuję.

Obecnie Azir ma 431,50 zł.
[/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]

Posted

Na razie wieści brak.........

Napisałam do Angeliki, i mma nadzieję, ze odpowiedź będzie pozytywna...................

Myslę, ze gdyby było gorzej, to Angelika by dzwoniła......przedwczoraj dzwoniła, by powiedzieć, że jest źle, dzisiaj cisza............